Dagboka tirsdag 9. februar 2016

– Jeg gidder ikke å reise landet rundt for å bli pissa på, sa Rekdal ikke lenge før han ga seg som trener i 2006. Hva er det egentlig med John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen som åpenbart vil reise rundt i Norge og bli pissa på? Og vi har litt om to sesongoppkjøringer. … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 9. februar 2016»

– Jeg gidder ikke å reise landet rundt for å bli pissa på, sa Rekdal ikke lenge før han ga seg som trener i 2006. Hva er det egentlig med John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen som åpenbart vil reise rundt i Norge og bli pissa på? Og vi har litt om to sesongoppkjøringer.

Gamle helter vil åpenbart ikke innse at nok er nok. Martin Andresen prøvde seg for Sandefjord i fjor. Det virker som John Arne Riise er villig til å spille for alle som vil ha han, og snakker nå fint om Brann (ja, vi fikk med oss at han var i Holmenkollen i helgen). Og Morten Gamst Pedersen har nå signert for Tromsø.

I 2009 var pappa Ernst Pedersen i rettssak mot nettopp TIL. Saken handlet om agenthonorar i forbindelse med Gamst Pedersens overgang fra TIL til Blackburn for 35 millioner kroner tilbake i 2004. Men nå er det historie og Gamsten vil spille fotball for dem igjen. Kan det bli bra?

Heldigvis er Kjetil Wæhler et unntak i denne sammenheng.

To sesongoppkjøringer

Aftenposten hadde en interessant sak for noen uker siden: «Gode på våren, dårlige etter sommeren. Nå jobber VIF-treneren med å finne formelen som skal forhindre ny VIF-kollaps».

Svaret skal visstnok være å innføre to sesongoppkjøringer.

– Vi kommer til å gjøre endringer når vi kommer tilbake fra ferien, og i juli måned må vi sannsynligvis korrigere hvordan vi trener, hvor mye vi trener og hvordan vi forbereder oss til kamper. Vi har noen svar, selv om vi ikke er helt i mål, som vi tror kan ha litt å si. Noe kan også være litt tilfeldig, sier I til Aftenposten.

– En ny oppkjøring på sommeren kan være en løsning. Vi diskuterer flere ting. Det er litt vanskelig å si allerede nå hvordan vi skal trene i juli og august. Men en oppkjøring til er en god tanke. Men vi må også tåle trøkket som kommer. Vi har vært med i medaljekampen to år på rad til august. Da har snakket kommet, fokus har blitt på det, det har vi ikke taklet. Det er også en faktor oppi det hele. Vi må bli sterkere mentalt, der er det veldig mye å hente. Vi må bli flinkere til å takle forventningene som omgivelsene legger på oss, sier I til avisen.

Fotballsnakkis

Dagsavisen har noe de kaller fotballsnakkis, og for noen dager siden tok de for seg Kjetil Rekdals rolle i Vålerenga. Hva er han egentlig? Er han trener, sportssjef eller manager? Spørsmålet ble stilt fordi I tydeligvis ikke er veldig aktive ute på feltet – der kan det virke som om assistenttrener Morten Tandberg styrer showet.

– Vi er et bra team. Det er mitt ansvar at det fungerer, svarer Rekdal på spørsmål om saken.

Morten Tandberg er også tydelig når han skal sette navn på Rekdals rolle: – Han er sjefen.

Hele fotballsnakkisen til Dagsavisen kan minne litt om da pressen var særdeles skeptisk til de mange hjelperne som Martin Andresen hadde da han overtok Vålerenga. Men samtidig er Dagsavisen åpen for at dette blir en suksess, og en modell som andre klubber kan komme til å bruke senere.

Vålerenga i dag

Tja, si det. Du kan jo finne ut følgende: Tor Olav Trøim eier 98.17 prosent av aksjene i Vålerenga Fotball, hvem eier resten? PS. Dagboka vet ikke.

 

 

 

Legg igjen en kommentar