Hvordan var prosessen etter Stig-Ove?

Østkantpakk (Vålengafanzine/Ikaros) postet i går et åpent brev til Vålerenga Fotball og resten av Vålerenga-familien. VPN gjengir det her i sin helhet fordi VPN synes det er gode spørsmål som stilles. I tillegg er det poengtert og godt skrevet. VPN støtter også kritikken mot oss selv – så vi ser på dette som et konstruktivt … Fortsett å lese «Hvordan var prosessen etter Stig-Ove?»

Østkantpakk (Vålengafanzine/Ikaros) postet i går et åpent brev til Vålerenga Fotball og resten av Vålerenga-familien. VPN gjengir det her i sin helhet fordi VPN synes det er gode spørsmål som stilles. I tillegg er det poengtert og godt skrevet. VPN støtter også kritikken mot oss selv – så vi ser på dette som et konstruktivt innspill i ymse retninger.

Åpent brev til Vålerenga Fotball og resten av Vålerengafamilien!

Nå fortjener vi vel noen svar snart?

Vålerenga Fotball har lenge vært på kanten av stupet. Skipet har allerede truffet isfjellet og vi er i prosessen der man ser an om skadene er såpass store at vi synker til bunns eller om vi klarer å flyte videre.

Derfor er man nødt til å stille spørsmål ved enkelte av avgjørelsene som er tatt den siste tiden.

I slutten av desember kom nyheten om at Morten Nydal, helt ut av det blå, var ansatt som ny daglig leder for klubben.

Meny Carl Berner

For Vålerenga-supportere flest er han vel mest kjent som en medsupporter med rar dialekt, men siden september 2014 har han vært varamedlem i styret til Vålerenga Fotball. Han kom fra en jobb som daglig leder på Meny Carl Berner.

Med all respekt for Nydal, så er det en relativt stor forskjell på å lede en av mange hundre dagligvarebutikker i vår hovedstad, til å ta over en av Norges største fotballklubber.

Nå har vi hatt en mann med stor kompetanse i rollen som daglig leder de siste årene. Stig-Ove Sandnes hadde flere ledende roller i fotballmiljøet før han kom til Vålerenga og har med stødig hånd fått skuta litt på rett kjøl igjen.

Likevel er vi langt unna å være friskmeldt og da virker det veldig rart å ansette en mann som har null erfaring eller kompetanse på det å lede en fotballklubb.

Ble andre vurdert?

Hvordan var egentlig prosessen rundt denne ansettelsen?

Når og hvordan ble det bestemt at det var Morten Nydal som skulle ta over for Stig-Ove Sandnes?

Hvorfor ble ikke en såpass stor og viktig rolle utlyst, så man kunne fått kompetente søkere til å melde sin interesse?

Ble det i det hele tatt vurdert noen andre kandidater?

Mandag 1. februar smalt det en ny bombe i forhold til ansettelser i Vålerenga Fotball. Michael Boll og Espen Bjørneseth ble begge presentert i nye stillinger som skal føre Vålerenga-folket tilbake til kamp.

For å ta det første først. Vi applauderer tiltaket om å ansette folk i slike stillinger. Det har vært etterlyst lenge.

Michael Boll

Danske Michael Boll virker også som et godt valg. Han har relevant erfaring og trakk det lengste strået blant hele 50 søkere som søkte på stillingen som ble lyst ut i november. Her virker det rett og slett som man har hatt en prosess som er en stor bedrift verdig.

Men så begynner det å skurre voldsomt. Espen Bjørneseth er plutselig håndplukket til en stilling som aldri har vært utlyst. Han skal jobbe med å få barn og unge i Oslo-området på Vålerenga-kamp.

Her er det mange spørsmål å stille seg og det er helt umulig å komme utenom spørsmålet om dette er en kompis-tjeneste fra Nydal til Bjørneseth.

21. desember skrev Bjørneseth dette på Twitter: «Jeg gratulerer min gode venn Morten Nydal med ny jobb. Han tiltrer som daglig leder i Vålerenga Fotball Elite på nyåret. Bra jobba Morten.»

Under halvannen måned senere har han altså jobb i Vålerenga Fotball Elite selv.

Ansette kompis

Nå er det selvsagt ikke ulovlig å ansette kompiser i en bedrift hvis de er kompetente nok til stillingen. Men er egentlig Bjørneseth det?

For den vanlige Vålerenga-supporter er vel Bjørneseth mest kjent for å være i godt driv på Bohemen. Han er også mannen som ønsket å legge ned klansforumet (Vålerenga-supportere sitt beste sted å diskutere klubben på nett) og som boikottet Vålerenga-kamper fordi noen supportere brukte tromme som en stemningsskaper.

Det er vel ingen tvil om hvilket stemningsskapende middel det har dukket opp flest nye og unge supportere rundt de to siste årene?

At han i tillegg var en kjent og ledende skikkelse i en supporterklubb som så totalt har feilet i rekrutteringen av unge supportere de siste ti årene, er jo ikke akkurat med på å styrke hans kvalifikasjoner.

Så hvordan var egentlig prosessen rundt denne ansettelsen?

Lyst ut?

Hvorfor ble ikke en så viktig stilling lyst ut? Med tanke på at det var 50 søkere på stillingen Boll fikk, så viser det jo at det er stor interesse for å jobbe med sånne prosjekter i Vålerenga.

Er Bjørneseth den med best kvalifikasjoner til en sånn jobb?

Hva er stillingsprosenten? Tjener han penger på den jobben han er satt til eller er det dugnadsbasert?

Til sist er vi nødt til å stille store spørsmålstegn med viktige og store meningsytrere i Vålerengafamilien, som Aperopet og VPN.

Så fort det er noen supportere som blusser, så er dere på ballen med en gang. Dere skriver spaltemeter på spaltemeter med kritiske spørsmål og sterke meninger.

Aperopet og VPN

Når det blir ansatt folk i viktige stillinger i Vålerenga Fotball, som uttad ikke virker kompetente nok til jobben, så velger dere bare å registrere det på deres nettside/blogg. Ikke ett eneste kritisk spørsmål blir stilt.

Tør vi minne om at man kan tape langt mer penger på feil mann i feil jobb i Vålerenga Fotball Elite, enn det klubben får i pyrobøter?

Så er spørsmålet: Er det sånn at dere ikke bryr dere? Eller mener dere at de prosessene som er gjort er helt problemfritt? Eller er det sånn at dere ikke tør å være kritiske mot klubben, siden de forer dere med inside-info som dere får publisere eksklusivt på deres nettside/blogg?

Skal ikke uavhengige supportersider/blogger være en slags vaktbikkje i forhold til klubben?

Hvor er Klanen?

Og til sist: Hvor er Klanen og deres frontfigurer oppi alt dette?

Er det halleluja-stemning bare fordi det er joviale kjentfolk som er ansatt? Synes ikke dere at ansettelsesprosessene er litt spesielle for en klubb som har ambisjoner om å bli Norges største og beste?

Supportene har gang på gang måtte grave dypt i egen lomme for å redde klubben. Fortjener ikke de at det stilles spørsmål om hvorfor såpass store og viktige stillinger har gått til folk helt uten erfaring?

Vi håper i hvertfall å kunne få noen svar nå. Ballen er på deres halvdel!

PS: Før vi sender ballen helt over på andre banehalvdel. Vi er også veldig undrende til hvorfor SK-stillingen nedprioriteres?

Espen Knutsen

Her ansetter man to personer for å få nye folk til kamp, noe som er vel og bra, men det kan vel også være en ide å prioritere at dem som allerede er på kamp kan fungere i lag?

Man hadde altså en person i jobben, Espen Knutsen, som etter å ha vært i den rollen en stund innehar den kompetansen som kreves. Han virket i tillegg godt likt av de aller fleste og hadde også god kontakt med både Klanen og de alternative supporterne.

Hvorfor fikk ikke han fornyet tillit? Hvorfor blir en så viktig stilling nedprioritert halvannet år før alle i Vålerengafamilien skal stå på samme tribuneseksjon på ny stadion? Hvem er egentlig bedre kvalifisert enn Knutsen til denne jobben?

Ironisk nok har den nedprioriterte SK-stillingen blitt lyst ut, noe som gjør ansettelsene av Nydal og Bjørneseth uten utlysning enda mer merkelig.

Det er svært få i Vålerengafamilien som har de rette kvalifikasjonene til å gå inn i en SK-rolle, så er det en stilling man kunne godtatt at noen ble håndplukket er det vel nettopp den.

Kilde: Østkantpakk.

9 kommentarer til «Hvordan var prosessen etter Stig-Ove?»

  1. Åpenbart mange og gode grunner til å stille spørsmål – og få svar – knyttet til ansettelsene av Nydal og Bjørnseth, men å bruke det for å ta bort fokus egen destruktiv oppførsel og eget tullball er en gedigen skivebom.
    Når NFF truer klubben med spill for tomme tribuner (på grunn av gjentatte blussinger og voldshandlinger) er det faktisk langt mer alvorlig enn om stillingen til Bjørnseth har vært utlyst eller ikke.
    Kritiser gjerne klubben/styret/daglig leder for manglende åpenhet og uryddige prosesser, men kritikken mot VPN og Aperopet blir i denne sammenhengen bare dumt.

  2. Les på nettet i dag dere som påstår dere er VIF supportere. NFF vil ilegge klubben 100 000 l bot etter kampen i Drammen, og truer samtidig klubben med at de må spille for tomme tribuner. VIF fikk over 350 000 l bot i fjor på grunn av søppleoppførsel fra endel av dere. Dere er en skam for klubben.

Legg igjen en kommentar