Dagboka tirsdag 26. januar 2016

Det er seks og en halv uke til seriestart i Tippeligaen og åtte dager til treningskamp på La Manga mot CSKA Moskva. En kjapp, liten dagbok tar for seg litt av hvert. Vålerenga spiller altså mot CSKA Moskva onsdag 3. februar kl. 16.00. Kampen vises på TV2 Sportskanalen. Odd møter samme lag i morgen på … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. januar 2016»

Det er seks og en halv uke til seriestart i Tippeligaen og åtte dager til treningskamp på La Manga mot CSKA Moskva. En kjapp, liten dagbok tar for seg litt av hvert.

Vålerenga spiller altså mot CSKA Moskva onsdag 3. februar kl. 16.00. Kampen vises på TV2 Sportskanalen. Odd møter samme lag i morgen på La Manga, og den vises på TV2 Sumo.

Bare for å forstå klasseforskjellen: CSKA Moskva spilte Champions League før jul. Riktignok ble de sist i sin gruppe, men det er ingen tvil om at laget har en kvalitet som ingen norske lag er i nærheten av. Hvilke spillere de stiller med på La Manga i februar – over en måned før serien starter opp igjen i Russland – er vanskelig å vite. CSKA Moskva leder uansett den russiske serien etter 18. serierunder.

Seier eller tap er forsåvidt ikke så nøye bare I og gutta får såpass mye ut av treningskamper at poengene triller inn allerede 13. mars mot Viking.

Viking og penger

Stavanger-klubben er for øvrig allerede i den røde sonen økonomisk. Rogalendingene har slitt med økonomien i en lengre periode. Det har ikke blitt bedre foran årets sesong med sponsorsvikt på grunn av den urolige situasjonen i Stavangers næringsliv.

Nå varsler klubben grep, skriver Stavanger Aftenblad. Ledelsen har en plan om legge kunstgress på både stadion og treningsbanen for å spare utgifter, samtidig som inntektene fra storstuen skal økes. Dette og mer presenteres for inviterte medlemmer og aksjonærer på et møte tirsdag.

– Situasjonen er alvorlig. Hvis vi ikke selger spillere eller gjennomfører en emisjon, vil 2016 blir utfordrende, sa Vikings daglig leder, Eirik W. Henningsen.

Keepere og GPS

Rogalands Avis skrev fredag at etter hver trening får nå keepertrener Kurt Hegre i Viking fem tettpakkede sider med GPS-informasjon om sine elever.

De mørkeblå GPS-logger i år hver eneste bevegelse hos utespillerne. Ingenting overlates tilfeldighetene.

Men det er ikke bare stoppere og spisser som nyter godt av informasjonen den nye fysiske treneren, og GPS-sjefen, waliseren Sean Culliane spyr ut.

– Vi har tilgang på tre spesialvester for keepere. Informasjonen er fantastisk. Jeg liker å vite. Ikke anta. Dette er opplysninger jeg har søkt i en årrekke. «The missing link», sier en oppglødd Kurt Hegre til avisen.

Nå får keeperne til Viking vite hvor langt de løper, hvor høyt de hopper, puls og hvilken side de kaster seg oftest til og hvor raskt de er på beina etterpå.

De får også detaljert info om plasseringsspill og treffprosent over sin distribusjon av ballen, skriver RA.

Og VPN spør: Er dette noe for Vålerenga?

Joel Lindpere

Tidligere Tromsø-spiller Joel Lindpere (34) trener med Vålerenga denne uken.

– Jeg snakket med min venn Enar (Jääger) og han pratet med Kjetil, så jeg skal trene med dem i en uke før de reiser videre til La Manga, sier Joel Lindpere til iTromsø.

Hva det egentlig betyr, aner ikke vi i VPN. Lindpere dro til New York Red Bulls etter spill i Tromsø i 2010, og har seneste registrerte klubb i Tsjekkia, FC Banik Ostrava.

Lindpere er venstrekant på midtbanen og neppe den spilleren som kan løfte oss til nye høyder. Vi antar at dette gjøres for å være grei, men du vet jo aldri.

Forutsigbarhet

Endelig skal vi som supportere få forutsigbarhet i hverdagen. TV2 har tatt på alvor at ingen vet når kampene er lenger og har derfor plukket ut tv-kampene for de 25 første serierundene allerede nå. Det betyr at vi allerede fredag får vite når Vålerenga skal spille frem til 25. september.

Vi kan se fordelene også for klubbene som kan legge ut billetter til alle 25 serierundene allerede nå.

Takk TV2!

Sander Berge

Sander Berge er som alle vet i London denne uken og trener med West Ham. Deretter reiser han til La Manga med Vålerenga, og han er i tillegg tatt ut på G19-landslaget som skal til La Manga fra 9. til 16. februar for å spille landskamper mot Slovenia, Portugal og Polen.

Vålerenga i dag

Det er dårlig med aktiv Vålerenga-idrett i dag utover trening. Men på tv kan du se semifinale i ligacupen mellom Liverpool-Stoke, NM i hopp, stor bakke, håndball-EM i Polen og kamp mellom Sverige-Danmark og det er lunsjtrav i Drammen kl 13.40. Eventuelt kan du gjøre som Lars Vaular synger: Lete på internett etter intelligent liv.

 

Legg igjen en kommentar