Aslak vil bli førstekeeper

Aslak Falch har et klart mål: Å bli Vålerengas førstekeeper i 2016. VPN ringer 23-åringen og tar et raskt intervju. – Hvordan går det? – Her går det bra, men det er ganske kjedelig å bo på hotell. Det har jeg nå gjort i to uker. Heldigvis kommer snart dama mi hit, og jeg skal … Fortsett å lese «Aslak vil bli førstekeeper»

Aslak Falch har et klart mål: Å bli Vålerengas førstekeeper i 2016.

VPN ringer 23-åringen og tar et raskt intervju.

– Hvordan går det?

– Her går det bra, men det er ganske kjedelig å bo på hotell. Det har jeg nå gjort i to uker. Heldigvis kommer snart dama mi hit, og jeg skal flytte inn i leilighet 1. februar.

– Hvordan har Vålerenga tatt imot deg?

– Veldig bra. Jeg har blitt tatt godt imot.

– Hva har overrasket deg mest i klubben?

– Det er faktisk spesielt at både de eldre og etablerte spillerne kommer så godt overens med de yngre. Samholdet er virkelig bra i klubben.

– Merker du at Vålerenga som klubb er større enn Hødd?

– Å ja, det er mer kvalitet og kjente spillere. Klubben er større og har helt klart et navn i norsk fotball som ikke alle har, dette er virkelig et steg opp, sier Aslak Falch.

Et raskt Wikipedia-søk viser at bestefaren til Aslak heter Edgar Falch. Han spilte for Viking fra 1950 til 1961,  og fikk totalt 256 kamper og scoret 15 mål. Det ble gullklokke og 28 landskamper på bestefar.

– Hoppet ferdighetene hans over et ledd?

– Hehe, ja gjorde nok det.

– Uten å skryte for mye av deg selv, hvilke ferdigheter har du som keeper?

– Du får heller spørre Gjermund (keepertrener, red. anm.) om det rent tekniske, men jeg føler selv at jeg har blitt mer og mer trygg, og jeg har spilt på meg selvtillit og erfaring. Jeg har nærmere 20 kamper fra Tippeligaen tidligere og rundt 60 kamper i OBOS-ligaen.

– Da VPN googlet deg, fant vi noe om ryggskade. Har du trøbbel med ryggen?

– Neida, jeg sto over en kamp i 2015 på grunn av en skade jeg fikk i ryggen, men det var kun den ene kampen.

– For oss som ser dette fra utsiden, virker det som keeperplassen er helt åpen. Hva har Vålerenga fortalt deg om situasjonen?

– Det er godt å høre at dere også ser det sånn, for det er også mitt inntrykk. Jeg har ikke fått noen andre lovnader enn at begge skal få sjanser til å spille seg inn som førstekeeper før valget tas. Det er vel åtte treningskamper, og da blir det nok byttet litt i starten.

 – Hvordan er tonen mellom deg og Marcus – snakker dere om dette?

– Tonen mellom oss er fin selv om vi ikke snakker om akkurat dette. Jeg vil alltid tenke at vi er konkurrenter, men også kompiser.

– Så du blir ikke sur på Marcus hvis han blir førstevalget?

– Nei, i så fall må jeg bli sur på treneren, men det er jo ingen vits i det heller.

– Er du enig, selv om det ikke skulle bli deg, at en klubb må velge en førstekeeper?

– Ja, det er helt klart fornuftig.

– Lykke til!

– Takk for det.

– Men du, hva gjør du egentlig på hotellrommet?

– Det blir mye mac og titting på serier.

– Netflix?

– Ja, jeg kan anbefale Sons of Anarchy og Breaking Bad.

– Jeg trodde fotballspillere spilte mye Playstation..

– Ja, men den har jeg ikke her, sier Aslak Falch.

13. mars er første kamp i Tippeligaen. Da håper Aslak å stå i mål mot Viking – klubben han debuterte i Tippeligaen for som 17-åring den 25. oktober 2009.

2 kommentarer til «Aslak vil bli førstekeeper»

Legg igjen en kommentar