Dagboka tirsdag 12. januar 2016

Dagboka forteller deg blant annet at Byantikvaren i Oslo går imot planene om å rive Jordal Amfi for å gi plass til ny ishall. Det siste gjenværende OL-anlegget fra 1952 må visstnok bevares. NRK Østlandssendingen skriver at etter at OL-drømmen brast var Oslo-politikerne raskt ute med å love at Nye Jordal Amfi skulle bygges likevel. … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 12. januar 2016»

Dagboka forteller deg blant annet at Byantikvaren i Oslo går imot planene om å rive Jordal Amfi for å gi plass til ny ishall. Det siste gjenværende OL-anlegget fra 1952 må visstnok bevares.

NRK Østlandssendingen skriver at etter at OL-drømmen brast var Oslo-politikerne raskt ute med å love at Nye Jordal Amfi skulle bygges likevel. Kultur- og idrettsbyggs plan er å rive den gamle, nedslitte og utdaterte hallen og bygge ny med 5.500 sitteplasser samme sted.

Men nå vil altså ikke Byantikvaren  rive hallen. Riktignok foreslås det å bygge hall i Jordalparken, men naboene er allerede ute og klager. Og ærlig talt: Hvor er egentlig logikken i dette?

Hvorfor skal du straffes når du i alle år har måttet slite med elendige forhold, så skal du liksom ikke få rive makkverket? Er det virkelig viktig å beholde en gammel, ubrukelig hall?

Dagboka er overbevist om at siste ord ikke er sagt i denne saken, men dessverre fører ofte slike innsigelser til store forsinkelser i byggeprosessen, og alle veit hvem det går utover. Ja, Vålerenga.

Førstekeeper?

Ja, det er gammel nytt, men vi dveler ved poenget likevel: Den som vinner kampen mellom Aslak Falch og Marcus Sandberg blir samtidig Vålerengas femte førstekeeper på like mange sesonger, skrev VG på Elvis sin bursdag (husk at Elvis lever, ingen kan motbevise det). VG intervjuet også keepertrener Gjermund Østby:

– Jeg skjønner at det ikke høres helt bra ut. Men det er mange årsaker til at det er blitt sånn, sa VIFs keepertrener gjennom 16 sesonger.

Dagboka nøyer seg med å konstatere at hvis du skal bli en stabil klubb å regne med norsk Tippeliga, bør klubben også være i stand til å etablere en klar førstekeeper som holder stand over år. Det er greit at Aslak og Marcus må få sine sjanser nå, men her håper vi virkelig I har en plan. Å rullere med to jevnbyrdige keepere er ikke løsningen.

Treningskamp

Det er 11 dager til årets første treningskamp – borte mot XXX. Dagboka husker fortsatt hva Christian Grindheim sa til Dagsavisen i desember i fjor:

– Vi gikk ut av sesongen uten tap på de sju siste kampene, og fikk egentlig dårlig betalt tabellmessig. Det var august måned som ødela. Vi ser hvilket potensial vi har, sa Grindis.

Ok, gutta, nå har dere to-tre måneder til å trene beinhardt og smart, så skal trenden fortsette. Hva som skjer i treningskampene som sådan er forsåvidt uinteressant, men vit at i 2016 er det medalje som gjelder.

Vålerenga i dag

Lite å melde, men det er jo mulig å ta seg en tur på Bohemen og kikke på Newcastle mot Manchester United, og se på de spillerne som Paul Scholes sier dette om:

“There are too many square pegs in round holes and you see too much boring, negative football. The players looked bored, there’s no spirit, nobody having a go at each other, no entertainment. I think even Van Gaal on the bench looks bored, but he’ll come out and say he was happy.”

(Kilde: The Guardian).

Legg igjen en kommentar