Vil være en tydelig daglig leder

Morten Nydal var aktiv i klansstyret i seks-sju år før han i august 2014 ga seg for å bli med i VIFs elitestyre. 1. februar starter han som daglig leder etter Stig-Ove Sandnes. Vi har sendt han noen spørsmål på epost, og Morten svarer selvsagt villig vekk, dog noe mer dannet enn da han hadde … Fortsett å lese «Vil være en tydelig daglig leder»

Morten Nydal var aktiv i klansstyret i seks-sju år før han i august 2014 ga seg for å bli med i VIFs elitestyre. 1. februar starter han som daglig leder etter Stig-Ove Sandnes.

Vi har sendt han noen spørsmål på epost, og Morten svarer selvsagt villig vekk, dog noe mer dannet enn da han hadde ansvaret for Klanens nettsider.

– Du sa ja til å bli sjef i Vålerenga – hva grublet du mest på før du sa ja?

– Jeg måtte ha med meg noen viktige støttespillere for å si ja. Familien var med på rådslaging, men også noen få utvalgte venner – også i Vålerenga-familien. Det var viktig for meg å vite at jeg hadde støtte fra dem for å være sikker på at jeg var rett mann. Det fikk jeg, og da ble det i grunnen ikke så mye grubling.

– Du har erfaring fra både Klanen og Meny (og sikkert mange andre steder) – hvilken erfaring får du mest glede av i din nye jobb?

– Jeg er som alle andre et «produkt» av alle mine erfaringer, men må jeg trekke frem en ting så må det være ledelseserfaringen fra sivil jobb. Men min inngående kjennskap til Vålerenga-familien og fotballen spesielt gjør at både administrasjon og supportere i hvert fall slipper å starte med å lære meg opp i alt som er særegent med Vålerenga. Og det er jo ikke så reint lite!

– Hva er Vålerengas største utfordring i 2016 – og hva er din største utfordring i så måte?

– Vi har to store utfordringer (i tillegg til det som vedkommer sportslige resultater): Det ene er å øke inntektene våre slik at vi har en reell mulighet til å nå en sportslig ambisjon om å bli et stabilt topplag på sikt. Det andre er å gjøre Vålerenga klar til å flytte inn på vår egen stadion om et drøyt år. Disse utfordringene henger sammen, og gir heldigvis også en rekke muligheter vi må søke å utnytte.

– Kan du garantere at du i løpet av 2016 IKKE kommer til å be om penger i form av innsamlingsaksjon?

– En slik garanti er det umulig å komme med. Men jeg skal garantere at det er det siste jeg kommer til å be om. Vi vil mye heller selge sesongkort, samarbeidsavtaler og fotballspillere enn å trave rundt med bøsse!

– Du har tidligere vært ganske tydelig på klanen.no, har du fundert over hvordan du vil fremstå i offentligheten i din nye rolle? (ref cuptap i 2012)?

 «Det skal faan ikke gå an å ryke ut tidlig i cupen mot møkkalag tre år på rad. Man kan snu og vende på hvorfor, men det er en mann som har ansvaret, og det er Martin Andresen» 

– En ting er å være i rollen som redaktør og blogger på klanen.no, noe annet er å være daglig leder i klubben med personalansvar for alle ansatte. Jeg er fortsatt den samme personen, og håper jeg tør å være tydelig også i rollen som daglig leder. Men rollen som nettblogger som kritiserer sportslig misære i egen klubb tror jeg det er best at dere i VPN og mine ettergjengere  på Klanen.no forvalter, og det er jeg sikker på at kommer til å bli ivaretatt på beste vis! Når det er sagt regner jeg med at vi slipper å drite oss ut i tidlige runder i cupen i år. Jeg forventer å komme langt, og vi sikter selvfølgelig mot Haralds pokal. Og ansvaret er fortsatt hovedtrenerens, selvfølgelig!

– Hva gleder du deg mest til i år?

– Neste kamp. Neste kamp er alltid den beste. Jeg mener vi har et slagkraftig lag som kan levere fra dag en, og selv med et budsjett som tilsier at det ikke skal bli medaljer mener jeg det er mulig med den spillerstallen vi har. Så jeg gleder meg til seriestart, så får vi ta det derfra!

– Lykke til!

– Takk!

 

En kommentar til «Vil være en tydelig daglig leder»

Legg igjen en kommentar