Dagboka mandag 11. januar 2016

Det er mandag. David Bowie har levert inn tøflene. Iskrigerne er fortsatt ubeseira i 2016. Det er et tjukt lag av snø i Oslos gater. Men de mest nedsnødde delene av norsk sport generelt og norsk ishockey spesielt er fremdeles å finne i Stavanger. Vålerenga banka Frisk Asker Iskrigerne slo Frisk Asker hjemme på Jordal på lørdag. Vi … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. januar 2016»

Det er mandag. David Bowie har levert inn tøflene. Iskrigerne er fortsatt ubeseira i 2016. Det er et tjukt lag av snø i Oslos gater. Men de mest nedsnødde delene av norsk sport generelt og norsk ishockey spesielt er fremdeles å finne i Stavanger.

Vålerenga banka Frisk Asker
Iskrigerne slo Frisk Asker hjemme på Jordal på lørdag. Vi var best i alt og vant kampen fortjent 5-1. En lett seier og Vålerenga Hockey er fremdeles ubeseiret i 2016.

Dobbeltmoral er bra. Mister man den ene, har man den andre igjen.
2015 har vært et hardt år for oljebarna vestpå – og det merkes. Det har vært ett år der byen som ga oss verdens verste lyd, Camilla Herrem som synger Tore Tang, har vært holdt som gissel pga geopolitiske forhold andre steder i verden som har ført til lav oljepris og massive oppsigelser i regionen. Dette er greit og folk aksepterer dette, men når de virkelig blir rammet av urettferdighet så står de opp for seg selv. (Aner dere en ironisk undertone her så har dere helt rett). Det de står opp for er retten de mener Oilers har til å gjøre som de vil på isen og komme unna med det.

Vi snakker om et lag som har fem ganger mer i budsjett enn motstanderne og som henter inn dyre importspillere som alle passer inn i en profil hvor de er store, tunge og spiller fysisk og aggressiv hockey, eller familiehockey som Pål Higson ynder å kalle det.

Denne fysiske hockey’n blandet med Petter Thoresens kynisme medfører at det er en del av Oilers sin game plan å prøve å ta ut og eller få motspillere til å miste huet. Det er helt fair. Det som ikke er fair, men heller direkte dumt, dobbeltmoralistisk og hyklersk, er når man avviser eget lags oppførsel og hendelser på en breial og lite respektfull måte samtidig som man hyler som en stukken gris ( Hei, Tommy Raymond Kristiansen) hver gang man enten ikke har dommeren på sin side eller game planen backfirer slik at man drar på seg minutter sjæl isteden.

Man kan ikke bortforklare nedøksing etter brudd i spillet, taklinger mot hodet, rasistiske utsagn, eller gjentatte suckerpunches når dette blir gjort av spillere på eget lag, og samtidig hyle ut når motspillere takler deg. Å gå hardt ut med utsagn av typen: “slikt spill må bort fra sporten” eller “slike taklinger gir sporten et dårlig rykte” blir bare helt natta når man samtidig velger å kommentere egen spillers takling mot hodet på en motspiller med: “Ja…ja…Det var bra han ikke døde!” (Hei, Petter Thoresen). Det er så dobbeltmoralistisk at det grenser opp mot det latterlige.

Jeg ser de snart skal arrangere “Hockey & Heels”. Det passer dem som hånd i hanske – for de er alle kjerringer. Det neste blir vel at de arrangerer “Hockeykamp & Kleenex” eller «Rubens OB Fleur aften» hvor alle får gratis pølse med masse ketchup dersom Oilers holder nullen. Vi får bare vente å se.

Vålerenga i dag

Vi trenger en lun start på uka og stikker innom Bohemen for en bayer!

Legg igjen en kommentar