Dagboka tirsdag 24. november 2015

Mens Norge innkasserer sin første Emmy, venter VPN fremdeles på sin Pulitzer. Den kommer garantert ikke i dag. Målløs cupfinale Jiangsu Guoxin-Sainty Football Club spilte 0-0 i søndagens kinesiske cupfinale. Resultatet tilsier at Viðar Örn Kjartansson umulig kan ha vært på banen for da hadde det blitt minst ett mål. Men siste ord er ikke sagt, … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 24. november 2015»

Mens Norge innkasserer sin første Emmy, venter VPN fremdeles på sin Pulitzer. Den kommer garantert ikke i dag.

Målløs cupfinale

Blir Viðar Örn Kjartansson kinesisk cupmester søndag?
Blir Viðar Örn Kjartansson kinesisk cupmester søndag?

Jiangsu Guoxin-Sainty Football Club spilte 0-0 i søndagens kinesiske cupfinale. Resultatet tilsier at Viðar Örn Kjartansson umulig kan ha vært på banen for da hadde det blitt minst ett mål. Men siste ord er ikke sagt, eller rettere sagt siste spark er ikke sparka eller siste ..eh..første?.. gåll er ikke gålla, for kommende søndag spilles returmatchen på hjemmebanen til den andre finalisten, Shanghai Shenhua. Shanghai-klubben slo Viðar Örn & Co 3-1 i siste serierunde. Jiangsu Guoxin-Sainty endte på 9. plass i Kinas 16-klubbs eliteserie. Kjartansson har spilt 28 kamper og har skåra 9 mål i serien.

Regelendringer?
Den forhatte bortemålsregelen står ikke på lista over mulige endringer av fotballreglene som presidentkandidat Jerome Champagne akter å gjennomføre dersom han vinner FIFA-valget i februar. Nå vet vi ikke om bortemålsregelen slik vi kjenner den her gjelder i Kina, om de har fjernet den eller om det er slik at bortemål ikke teller, da henger i så fall Kjartanssons gullmedalje i en svært tynn tråd, for å si det sånn. Men tilbake til saken som vi fant i VG i går kveld: FIFA-kandidat vil revolusjonere fotballreglene

Fem freske forslag fra fransk FIFA-kandidat:

1. Bare lagkapteinen kan kommunisere med dommeren: – I dag ser vi voksne menn skrike en dommer opp i ansiktet. Det må vi få en slutt på. Dersom andre enn kapteinen prater med dommeren, bør ballen flyttes ti meter umiddelbart. Jeg lover: Det kommer til å hjelpe, sier Champagne til VG.

Hele Norges Rosenborg blir den store taperen om regelen innføres. Brutter’n sender saken videre til Strasbourg.

2. Ekstra bytte: – I ekstraomganger bør det åpnes for et fjerde bytte. I mange kamper ser vi lag som blir liggende bakpå og venter på straffespark. Det kan vi gjøre noe med, sier presidentkandidaten.

Dette ble helt gresk for oss, men kanskje oversetteren heller ikke skjønner fransk

3. Fjerne «trippelstraff»: – Om du feller en motspiller som sistemann, får du rødt kort, straffe og én kamps utestengelse. Vi må balansere det litt annerledes. Gult kort og straffe får være nok.

Om fellingen skjer utenfor seksten står vi overfor en revolusjonerende nyvinning

4. Midlertidige utvisninger/oransje kort: – Dommeren trenger en større verktøykasse. Greit at man får gult kort for en felling før pause, men man bør ikke få rødt kort for å dra av seg trøya etter en scoring i annenomgang. Det bør være mulig å sende folk av banen i noen minutter. Det fungerer i andre sporter.

Jadda, drosjegrønne kort er ikke av veien. Men tåler dommern vekta av større verktøykasse enn den lille han ikke mestrer nå?

5. Videodømming: – Jeg var motstander for fem år siden, men ser nå at alle stadioner har trådløse nett og 4G. Det sitter folk på benken med iPad og ser en situasjon i reprise. Det burde en sentraldommer også gjøre. Men videodømming bør kun brukes ved stopp i spillet, som når en ball har havnet i mål, og folk roper på offside, sier Jerome Champagne.

Hoveddommer bør sitte i TV-studio for å få med seg alt.

De som mener Jerome har fått for mye sjampanje og de som mener han er passe edruelig kan trykke på VG-pollen i anledning saken. I lesende stund etter at 10 og et halvt tusen stemmer er avgitt, synes et knapt flertall at alt dette er bra, nesten like mange liker bare deler av det, mens bakstreverne på 13 % mener dette er tull fra ende til annen.

Vålerenga i dag
Glatt

Legg igjen en kommentar