Dagboka 23. november 2015

Vålerenga mister en keeper til Stabæk og vestkanten og hockeylaget sliter fortsatt. I tillegg må vi snakke om supporterskandalen på Ullevaal i går og ultras. Det er mandag, det er dagbok, det er et helvete. Pettersen ut av Oslo Vålerengas keeper, Guro Pettersen, har bestemt seg for å reise til Stabæk og fortsette livet som … Fortsett å lese «Dagboka 23. november 2015»

Vålerenga mister en keeper til Stabæk og vestkanten og hockeylaget sliter fortsatt. I tillegg må vi snakke om supporterskandalen på Ullevaal i går og ultras. Det er mandag, det er dagbok, det er et helvete.

Pettersen ut av Oslo

Vålerengas keeper, Guro Pettersen, har bestemt seg for å reise til Stabæk og fortsette livet som spiller på Nadderud etter 2 år på Oslo øst. Hos Vålerenga har hun stort sett spilt fast, foruten i perioder hvor hun har vært skada, og det har til sammen blitt 32 kamper fra start med 2749 minutter totalt.

Guro Pettersen har pakket sakene sine for å installere seg på vestkanten.
Guro Pettersen har pakket sakene sine for å installere seg på vestkanten.

På sin egen blogg skriver Pettersen at å reise til Stabæk, ja det er å komme hjem. Deretter kommer en lenger redegjørelse for hvor vanskelig det var å bestemme seg for og reise fra Stabæk til Vålerenga i utgangspunktet og hvor stort savnet har vært til vestkanten. Ikke et eneste sted kommer Pettersen inn på de sportslige forholdene, det er 100% føling fra øverste hylle.

Om å komme til Vålerenga var for Pettersen å bli del av noe større, noe hun elsket:

– Du føler du er med på noe større, og det elsket jeg.

Åpenbart ønsker ikke Pettersen å være den av noe større lenger, og det er for såvidt greit.

Supporterne får sin dose hederlige omtale under paraplyen «..og hele Vålerenga», så da gjenstår det bare å ønske keeperen lykke til videre. Rosablogger har nok bedre kår i Bærum.

Fik i fjøset

I slutten av forrige uke var Vålerengas hockeyspillere som meitemarker å regne. Dette var måten man valgte å bygge opp spillerne på etter det pinlige tapet mot (xxx) Knights før kampen mot Storhamar. Så i går innfant Iskrigerne seg i fjøset ved bredden av Mjøsa og fikk fik. Kampen endte 1-0 for de innavlede, men Espen «Shampo» Knutsen mener kampen var røddig, men vi røyk på unødvendige utvisninger:

– Vi får to utvisninger som jeg ikke er enig i at vi skal ha. De var billige, og kampen ble på en måte litt avgjort på en sånn situasjon

Dette sier hårpleieproduktet til Hamar Arbeiderblad, og vi tror ham på det.

Om vi ser på tabellen, eller «standings» som det heter i hockey, ligger Vålerenga på 6. plass. Det synes vi er hederlig.

Supporterskandale under cup-festen

Sponset OH, fersk fra trykkeri.
Sponset OH, fersk fra trykkeri.

I går spilte bønda cupfinale. Det er fint for distriktspolitikken, for fiffen og for Yngve Hallén som får ubegrensa tilgang på wienerbrød denne dagen. Like bra er det ikke for supportere og de tusentalls timer som legges ned i dugnadsarbeid før, under og etter sesongen.

Sarpsborgs supportere, de synes ikke det er så mye arbeid med å være supporter. Når det skal arrangeres TIFO, gjerne en heftig OH, ringer Sarsborgs supportere ganske enkelt til kommunen som sponser hele greia og får det fra trykkeri. Ingen får malingsflekker på fingrene og ingen blir løsemiddelskadd. Det siste er nok til det beste, i Sarpsborg har de ikke så mye å gå på.

Ultras vi digger deg

Erling, han i Klanen som mener ting om sang og sånn, er ute og frir til ultras. Han går enda til så langt som å erklære seg som ultras. Gærningen.

Det kan fremstå som litt kleint, men er egentlig ganske røddig. De av våre supportere som kaller seg ultras må forstå at de kan være det sammen med flertallet, og flertallet må slutte å sutre over at det finnes folk som hopper opp og ned. Om du er redd for å bli tråkka på tærne er det bare å hoppe med. Grunnen til at ultras, slik Dagboka forstår det, ikke har funnet seg til rette med øvrigheta  er at de føler de ikke respekteres. Igjen vil vi oppfordre absolutt alle til å slutte og se på de andre og hva de gjør, og heller seg på seg sjæl og hva en selv gjør.

Ærlig talt, når de klarer å samordne seg i Trøndelag bør vi da for flette greie det i Oslo også. Det sagt veit vi at utgangspunktet i Trondheim er letter da absolutt alle der oppe er fettere og kusiner.

Men vi er brødre!

Sesongkortsalg

Vi, Vålerengas supportere som står på bredden, er utfordra til å kjøpe 3000 kort på bredden. Så da får vi få ut finger´n? Litt kjipt at klubben ikke utfordrer oss til å delta på markedsføringskampanjer som:

– Vi utfordrer dere til å henge opp 8000 plakater i Oslo
– Vi utfordrer dere til å dele ut 20000 flyers
– Vi utfordrer dere til å farge byen blå

– Det dere trenger ligger i resepsjonen på Valle, bare å hente!

Når vi blir utfordra av klubben skal de ha penga våre. Vi skal ikke støtte opp under deres markedsføringstiltak. Fiffig.

Uansett, sesongkort skal vi ha, utfordring eller ei. Her har du mer info.

Klubben i ditt hjerte

Har du ikke stemt på Vålerenga i klubben i ditt hjerte enda? Vel da kan du gjøre det nå. Her er hele lista, og alle  har mulighet til å vinne:

Vålerenga Amerikansk Fotball
Vålerenga Basket
Vålerenga Cricket Klubb
Vålerenga Fotball
Vålerenga Fotball Elite
Vålerenga Håndball
Vålerenga Innebandy
Vålerenga Ishockey
Vålerenga Ishockey Elite
Vålerenga Ski
Vålerengens IF

Stem på samtlige lag, hver enda dag!

Vålerenga i dag

Kjøp sesongkort. Også venter vi på invitasjon til supportermøte på Valle 1. desember.

Legg igjen en kommentar