Gi oss trikkeserie i 2016!

Kan man minske reiseavstanden i 2. divisjon? Ja er vårt klare svar! Se VPNs forslag til oppsett for Oddsenligaen 2016 her. Først av alt, 2. divisjon heter nå Oddsenligaen etter at Norsk Tipping gikk inn med sponsorkroner. Osloby hadde i går en artikkel om at vi neppe får trikkeserie neste år. Det er nå kommet … Fortsett å lese «Gi oss trikkeserie i 2016!»

Kan man minske reiseavstanden i 2. divisjon? Ja er vårt klare svar! Se VPNs forslag til oppsett for Oddsenligaen 2016 her.

Først av alt, 2. divisjon heter nå Oddsenligaen etter at Norsk Tipping gikk inn med sponsorkroner.

Osloby hadde i går en artikkel om at vi neppe får trikkeserie neste år. Det er nå kommet ned flere østlandslag fra Obos-ligaen og noen har rykket ned til 3. divisjon. Uansett, etter å ha lest artikkelen fikk vi lyst til å se om vi kunne løse kabalen for fotballforbundet.

Forbundet har noen retningslinjer å forholde seg til. For det første så skal man prøve å fordele de fire lagene som har rykket ned fra Obos-ligaen på de fire avdelingene. Altså et av lagene i hver avdeling. De skal også forsøke å fordele 2. lagene fra tippeligaklubbene jevnt utover. Vi kan avsløre at vi har sett delvis bort fra dette, og grunnen er enkel:

  • Stort sett de fleste av spillerne i Oddsenligaen er ikke profesjonelle heltids fotballspillere. De fleste har jobb, studier eller rett og slett ikke fulltidskontrakter. Derfor er det viktig å redusere reiseavstandene mest mulig.
  • Samtidig ser vi at lokaloppgjør også nedover i divisjonene gir flere tilskuere, noe som egentlig sier seg selv.
  • Oslo har de siste årene ikke hatt et lag i Obos-ligaen. KFUM rykket opp i år, men det har ikke vært andre Oslo-lag med siden Lyn gikk konkurs for en del år siden. Derfor har vi også forsøkt å dele avdelingene inn i regioner slik at hver region skal ha en fair mulighet til å få lokale lag opp i Obos-ligaen.

Forklaringer

For å forklare hvor lagene kommer fra så har vi laget noen fargeforklaringer. Her kommer de:
forklaring1

Avdeling 1 2016 – Midt- og Nord-Norge
avdeling 1.1

Den eneste avdeling vi har valgt å ikke sette et av nedrykkslagene fra Obos-ligaen. Forklaringen er enkel: Det rykket ingen lag nord for Dovre ned i 2015. Samtidig har avdelingen fått med hele fire lag som rykket opp fra 3. divisjon, blant annet Rosenborg 2 og Tromsø 2.

Avdeling 2 – Trikkeserien
avdeling 2.1

To lag i denne regionen rykket ned fra Obos-ligaen i 2015 og vi har derfor satt både Follo og Bærum i avdeling 2. Samtidig er det ikke nok rene Oslo-lag i Oddsenligaen, så får å få kabalen til å gå opp har vi tatt med lagene fra Østfold og Akershus.

Avdeling 3 – Østlandet
avdeling 3.1

Det er mange lag fra Østlandet med i Oddsenligaen og vi har tilslutt samlet flere av disse lagene i en avdeling. Her er lag fra Oppland, Hedmark, Buskerud, Vestfold, Telemark og Arendal fra Aust-Agder. Samtidig er Hønefoss laget som kommer fra Obos-ligaen. To lag kommer fra 3. divisjon, samtidig som det er to andrelag.

Avdeling 4 – Sør og Vest E39
avdeling 4.1

En avdeling som strekker seg fra Vennesla (Vindbjart) i sør til Brattvåg sør for Molde. Selv om det blir en del reising i denne avdelingen så er tyngdepunktet rundt Stavanger og Bergen. Alle lagene ligger langs E39, som i løpet av få år vil gi betydelig redusert reisevei. Nest-Sotra kommer fra Obos-ligaen. Samtidig er det ingen andrelag i denne avdelingen, noe som hovedsakelig skyldes at Lysekloser rykket opp istedenfor Brann 2 og Stord rykket opp fra avdelingen med Viking 2 og Haugesund 2.

Oppsummering

Der har dere fasiten! Hvis NFF gjør som oss og tar hensyn til lokale forhold så vil man få flere fordeler som økt oppmerksomhet om lokalfotballen, flere tilskuere, økt status for Oddsenligaen, redusert reisekostnad og redusert reisebelastning på spillerne. Det er med andre ord mange argumenter for å sette opp Oddsenligaen slik vi har gjort. Vi klarer heller ikke å finne negative forhold utenom at det ikke blir en lik fordeling av lagene som rykket ned fra Obos-ligaen og at en avdeling blir uten andrelag.

Så hør på oss NFF, vi har vist dere fasiten.

3 kommentarer til «Gi oss trikkeserie i 2016!»

  1. Forslagene er stort sett like for "vestlandsavdeling", mens du legger opp til at reiseavstander skal være likt. Det mener vi bør komme litt i baksetet. Prioriter heller regioner og legg opp til at man skal ha flest mulig lokaloppgjør. Det vil trekke flere tilskuere og øke oppmerksomheten til Oddsenligaen, noe som igjen kan gi flere sponsorer og flere heltids fotballspillere.

Legg igjen en kommentar