Vålerenga slår hardt til mot fotballpøblene

Ett døgn etter kampen i Drammen kommer reaksjonen fra Vålerenga og for de alternative supportermiljøene er det et hardt slag. Les hele pressemeldingen her! Etter dagens styremøte så har Vålerenga kommet med en uttalse hvor de gjør det klart at det ikke tolereres mer bråk fra det alternative miljøet i klubben. Samtidig mister de retten … Fortsett å lese «Vålerenga slår hardt til mot fotballpøblene»

Ett døgn etter kampen i Drammen kommer reaksjonen fra Vålerenga og for de alternative supportermiljøene er det et hardt slag. Les hele pressemeldingen her!

Etter dagens styremøte så har Vålerenga kommet med en uttalse hvor de gjør det klart at det ikke tolereres mer bråk fra det alternative miljøet i klubben. Samtidig mister de retten til å kjøpe billetter til bortekamper, mulighet for forkjøpsrett på ny stadion og salget av sesongkort på Bendit-tribunen er utsatt inntil videre.

Les også: Tribuneskandale i Drammen

Vålerenga vil også søke juridisk hjelp for å få sendt bota man vil få etter gårsdagens blussing videre til blusserne, i tillegg oppfordres politiet til å ta i bruk de nye hooligans-lovene.

Les hele pressemeldingen her:

All dialog og samarbeid med fotballpøbler avsluttes

Styret i Vålerenga Fotball Elite har i et ekstraordinært møte i dag behandletkonsekvensene av fotballpøblenes oppførsel i 2015.

Styret konstaterer at vi har hatt mange svært uheldige hendelser i løpet av 2015. Noen av disse hendelsene har vært: Slagsmål utenfor stadion i Kristiansand i april, utstrakt bruk av maskering, samt ulovlig og farlig bruk av pyroteknikk på Åråsen og Marienlyst, interne konflikter på flere av bortekampene, bl.a. mot Sandefjord og Stabæk, og interne konflikter i forbindelse med grunnsteinnedleggelsen i juli.

Det har i 2015 vært en økning av vold og trusler. I tillegg er det stadig flere nazister som dukker opp på våre arrangementer.

Disse hendelsene skaper frykt og dårlig stemning blant supportere og publikum.

Styret opplever også i 2015 en økende bruk av trusler og utagerende adferd overfor ansatte, frivillige, vakter og verter. Dette er uakseptabel adferd.

Vålerenga tar på det sterkeste avstand fra vold, trusler og diskriminering, samt ulovlig og farlig bruk av pyroteknikk.

Tiltaksplan:

1.    Vålerenga bryter all dialog og samarbeid med de alternative supportermiljøene. Vi vil fra dags dato ikke lenger forholde oss til grupperinger som IskoBoys og Ikaros.

2.    Vålerenga forsterker samarbeidet med Klanen, som den eneste supportergruppen i klubben.

3.    Vålerenga vil søke å identifisere alle som deltok i pøbelstrekene på Marienlyst stadion den 8. november. Vi setter av ekstraordinære ressurser til dette. Vålerenga vil i henhold til eget sanksjonsreglement utestenge alle de som blir identifisert. Hendelsene på Åråsen tas også opp og sees på nytt i denne sammenheng. Det vil komme harde reaksjoner.

4.    Vålerenga vil starte et juridisk arbeid med den hensikt at boten vi får fra Norges Fotballforbund skal fordeles på de personene som blir identifisert på Marienlyst.

5.    Vålerenga vil som planlagt starte sesongkortsalget den 1. desember på Vestbredden for medlemmer i Klanen. De 3.000 første som kjøper sesongkort i 2016 vil også få forkjøpsrett til sesongkort for 2017 på ny stadion.

6.    Vålerenga vil ikke starte sesongkortsalg på Bendit den 1. desember. Dette sesongkortsalget utsettes inntil videre. Dette betyr i praksis at forkjøpsrett til sesongkort til supportertribunen på ny stadion vil gjelde eksklusivt for klansmedlemmer.

7.    Vålerenga ønsker i framtida en langt bedre kontroll på våre bortekamper. Billetter til Vålerengas felt i 2016 vil kun bli solgt til medlemmer av Klanen.

8.    Vålerenga forventer at Oslo Politidistrikt bruker den nye politiloven, paragraf 222-a, og utestenger fotballpøbler fra våre arrangementer.

Vålerenga som klubb er i dyp krise med den pøbeloppførselen som vi så på Marienlyst. Vi er avhengige av at alle våre medlemmer og supportere støtter oss i denne viktige kampen i tiden framover. Skal vi lykkes med dette må vi stå sammen mot vold, trusler og diskriminering.

Vålerenga Fotball Elite er de første til å beklage at det nå har blitt nødvendig med en rekke drastiske tiltak mot de alternative grupperingene. Vi har satt meget stor pris på mange og gode positive bidrag i forhold til sang og stemning. Det er trist at vi nå rammer mange gode, uskyldige, trofaste alternative supportere som ikke har gjort noe galt.

Vi håper at alle med gode intensjoner om et aktivt og levende supportermiljø vil greie å finne sin plass hos Klanen.

Til slutt vil vi takke alle våre trofaste supportere (fotballpøbler ikke inkludert) for sesongen 2015. Vi gleder oss til å gå veien mot et eget stadion i 2017 sammen med dere.

Takken gjelder også fra våre spillere, også de som ikke kom bortom supporterfeltet etter kampen i går. De som ikke kom i går, gjorde det fordi de ikke synes at gårsdagens støtte fra de alternative var noe å takke for.

Til alle dere som støtter klubben i tykt og tynt: Tusen, tusen takk!

Legg igjen en kommentar