Dagboka onsdag 4. november 2015

Mye fotball på en grå onsdag. Dagboka er fortsatt krenka, vi ser framover mot neste Tippeliga-sesong og titter litt på jentefotball.  «Vi hater dere jævla bønder!» runger utover Ullevaal stadion minst 15 ganger i løpet av året. Minst. I tillegg så kommer det kanskje noen cupkamper. Er dere krenka nå, NFF? NFF har finni ut … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. november 2015»

Mye fotball på en grå onsdag. Dagboka er fortsatt krenka, vi ser framover mot neste Tippeliga-sesong og titter litt på jentefotball. 

«Vi hater dere jævla bønder!» runger utover Ullevaal stadion minst 15 ganger i løpet av året. Minst. I tillegg så kommer det kanskje noen cupkamper. Er dere krenka nå, NFF?

NFF har finni ut at de ikke skal straffe Rosenborg for å være frekke mot Molde by. Rosenborg-spillerne sang «hater Molde by», en sang som forøvrig faller på sin egen urimelighet i all den tid Molde ikke er en by. Er dere krenka nå, Molde?

I samme anledning benytter tidligere Vålerenga-direktør Kjetil Siem å distansere seg fra Vålerenga og Vålerengas supportere. Lederen han skrev i 2004 kunne han være foruten, sier han til VG. Han fortsetter med at det er viktig med rivalisering og at det er viktig å hate noen, men samtidig at det er fryktelig dumt å hate. For rivalisering og hat er viktig, men når hatet blir til ord så …nei, nå mista vi tråden vi også. Vi tar heller og siterer rett fra VG-artikkelen:

Han mener at verden har utviklet seg på en måte som gjør at man må være enda mer forsiktig med bruken av hat-sanger i 2015 enn i 2004.

– Nå er verden litt annerledes. Vi skal være forsiktige med retorikk som går i retning av krig og hat. Selv om det isolert sett kan være fullstendig harmløst. Man skal heller ikke ta bort rivaliseringen, men vi må gjøre det med en stor grad av ansvarsfølelse

Kjære NFF. Dere framstår som tufser. Dere framstår som kronidioter. Dere framstår som en organisasjon som har mista all kontakt med supporter-Norge (i den grad dere faktisk hadde det). Igjen.

Dere ønsker rivalisering, samtidig som alle i fotball-Norge skal holde hender og være ekstremt gode venner. Supportere bør vel aller helst sitte sammen og dele den dyrkjøpte stadion-kaffen eller varme sjokoladen.  Dere vil ha liv og røre på tribunen, men kun i de former dere syns er riktige.

Når dere i tillegg klarer å skape en kobling mellom krig, hat og norske supportersanger så er dere så teite at dere ikke burde få lov til å være med på bildet engang. Blei dere krenka nå?

Neste sesong

Denne sesongen er snart over. Søndag 18:00 starter siste seriekamp. Denne spilles i Drammen. Vi er godt klar over mantraet «en kamp av gangen», men akkurat nå så håper vi Vålerengas ledelse ser mot kamp nummer to, tre og fire i neste sesong. Er spillerstallen godt planlagt? Er logistikken på plass? Vet vi hvem som kommer og hvem som forsvinner?

Dagboka veit ingenting utenom at Vålerenga skal spille enda en sesong i Tippeligaen.

Jenteball

Vi er glad i alle Vålerenga-lag som tar seg til finaler, og J19-laget er intet unntak. På fredag spiller de finale i OBOS-cupen mot Bærum. Kampen spilles i Vallhall og begynner klokka 18:00. Mer enn det veit vi ikke, men vi kommer tilbake når vi har noe info.

Vålerenga i dag

Lite som skjer, men det er øl og krenkelser på Bohemen og Vertshuset.

En kommentar til «Dagboka onsdag 4. november 2015»

  1. "Vi er godt klar over mantraet «en kamp av gangen», men akkurat nå så håper vi Vålerengas ledelse ser mot kamp nummer to, tre og fire i neste sesong" Bra sagt, men hvorfor ikke se enda litt lengre? hva med å se frem til egen stadion og et lag med flest mulig egenutvikla spillere til den tid? Sånn som Vif hockey tenker

Legg igjen en kommentar