Dagboka torsdag 8. oktober 2015

Øl med gamle kjente og middag på Punjab Tandoori på Grønland i går + alt for mange møter og intervjuer i dag, gjør at brekningsrefleksen hos undertegnede er like aktiv som når folk nevner jernbanestasjonen på vei til Gardermoen. På samme måte føler visst Siv Jensen også om ting i kanarigult. Dette og mere til … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 8. oktober 2015»

Øl med gamle kjente og middag på Punjab Tandoori på Grønland i går + alt for mange møter og intervjuer i dag, gjør at brekningsrefleksen hos undertegnede er like aktiv som når folk nevner jernbanestasjonen på vei til Gardermoen. På samme måte føler visst Siv Jensen også om ting i kanarigult. Dette og mere til i dagens Dagbok.

Finansministeren elsker kongeblått
Ho i leppestiftkjolen som styrer finansene her i landet la frem statsbudsjettet i går. En av overskriftene som gikk igjen i nettavisene var at alt som er moro skal momses høyere enn i dag. Det betyr blant annet at fotballbilletter blir dyrere(som om NFF trengte hjelp til å få færre folk til å gå på kamp!). Vi snakker en stigning fra dagens 8 % til 10 %, så det er kanskje ikke avskrekkende mye, men Enga har hatt nok sørgelige tilskuertall som det er i år, og kunne heller trengt litt støtte. Et par millioner over statsbudsjettet hadde gjort seg. I sorgen over den ekstra fotballmomsen var det likevel et lite lyspunkt;

Vår(ikke altfor) gamle helt Freddy Dos Santos var sendt ut av P4 for å stille komiske spørsmål om statsbudsjettet på pressekonferansen. Freddy fikk fyre løs med følgende spørsmål:

– Ulike typer underholdning sies å bli dyrere, deriblant billetter til fotballkamper. Vil finansministeren gå så langt som å kalle Lillestrøms kamper underholdning, eller kan de beholde dagens billettpriser?

Til vår store overraskelse var ikke svaret fra Finansministeren et «Moornaa Freddy», men følgende musikk i Enga-ører:

– Finansministeren er nok større tilhenger av Vålerengas kamper, for å være helt ærlig, men når det er sagt så tror jeg jeg vil anbefale vikaren i P4 om å se på helheten i regjeringens skatteopplegg både for 2016 og skattereformen.

Siv Jensen elsker altså kongeblått! Og om hun nekter for det, så holder det mer enn nok for meg at hun liker oss bedre enn jernbanestasjonen. Vi forventer statlige overføringer fra oljefondet ASAP og at Finansministeren nå blir vårt svar på Roman Abramovich. Les mer og hør innslaget her.

Unntaket som bekrefter regelen om at Berre alltid scorer
TV2s serie om Tidenes kamp har kommet til fjerde episode. Den er en lidelse å se for alle Enga-supportere. Serieavslutninga i 2004 var himmel i noen øyeblikk, men mest helvete. I episoden kan du for eksempel se Morten Berre snakke om kampen og sjansen han missa aleine med keeper. Norsk fotballs svar på Benjamin Button måtte absolutt gjøre sin eneste bom NOEN gang nettopp i den kampen. Det endte med gull til bart- og mokkasin-svina som mener de har en gudbenådet rett til å vinne Tippeligaen. Heldigvis fikk vi revansj sesongen etter, som du kan se i forrige episode av Tidenes kamp.

Stav-anger for Soilers på Jordal
Undertegnede sier det rett ut; Jeg kan ikke skrive om hockey. Orker ikke. Gidder ikke. Det lille jeg kunne rant ut av skallen på meg da jeg fikk en hockeypuck i hodet på ungdomsskolen. Fotballer gjør mindre vondt, så da holdt jeg meg til det fra og med de stinga var sydd i hodebunnen. Men VPN har andre i redaksjonen som både orker, gidder, og håper at Enga sender Soilers hjem til den snartikkesåoljeglætte landsbyen med Anger i blikket og Stav langt oppi DNB-arenaen sin. Se det, jeg kunne visst skrive litt om hockey likevel! VPN har mer her.

Enga i dag
Vi spiser bamsemoms, spammer Høgmo med SMSer om at «Berre må på landslaget», vinner på Jordal og vinner quizen på Times bar.

Legg igjen en kommentar