Dagboka onsdag 7. oktober 2015

Tabeller, serieoppsett og landslagsspillere. Det er det dagboka ønsker ta opp i dag. Kanskje ikke all verdens, men så er det jo onsdag før en landskamp også. Onsdag før landskamp betyr landslagsspillere. Det er ikke så mange av dem i Vålerenga, men det finnes noen. Camilla Christensen er tatt ut til kampen mot Wales. På … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 7. oktober 2015»

Tabeller, serieoppsett og landslagsspillere. Det er det dagboka ønsker ta opp i dag. Kanskje ikke all verdens, men så er det jo onsdag før en landskamp også.

Onsdag før landskamp betyr landslagsspillere. Det er ikke så mange av dem i Vålerenga, men det finnes noen. Camilla Christensen er tatt ut til kampen mot Wales. På U23-landslaget er Vålerenga representert med Josefine Ervik og Ingrid Buer Sundenå.

På G16 skal  Christian Dahle Borchgrevink på samling i Israel, mens Zahid er a-lagets eneste representant på U21-landsen. I tillegg skal Melker Hallberg, Enar Jäager og Elias Már Omársson se om de kan få en kamp eller to de også.

Dagboka gratulerer alle sammen!

Tabellrot
De aller fleste tror tabeller er enkel lesning. Plassering, lag, kamper, seire, uavgjort også videre. Du trenger ikke noe utdannelse utenom folkeskolen for å kunne lese dette.

Dette var en sannhet vi trodde på helt til vi så tabellen som hockeyfolket må forholde seg til.

Dette er tabellen hockey-folk må forholde seg til.
Dette er tabellen hockey-folk må forholde seg til (faksimile: Poinstreak)

Tabellen over viser sluttstillinga etter fjorårets sesong. Det starter greit med ranking, lag og kamper spilt. Så begynner forvirringa. OTW? SOW? OTL? Vi regner med at W står for «wins» (siden dette er på utenlandsk), men SOW? Så har vi PTS. Det er enkelt, men hva i helvete betyr PCT? Eller PIM!?

Jaja, uansett. Vi har fått fornyet respekt for hockeyfolket og de prøvelser de må gjennom.

Når det er snakk om prøvelser: Husk at Stavanger Oilers skal til hovedstaden, byen som må klare seg sjæl og skaper jobber, og spille mot Vålerenga Hockey på Jordal i morra kveld. Sjekk Vålerenga Hockeys hjemmesider for mer info om billetter og sånne praktiske ting.

Seriesurr
Hockeyen er ikke i særstilling når det gjelder å surre rundt med tabeller og serier og sånt. Norges Fotballforbund hadde en grandios plan om å gjøre norske klubber til verdens beste ved å restrukturere hele seriesystemet, basert på en bestillingsrapport levert av det nederlandske firmaet HyperCube.

Det gikk som kjent ikke, men tro ikke at Yngve Hallén og hans kumpaner lar seg stoppe av det. 100% Fotball kunne i går avsløre at NFF ønsker å gjøre store endringer i seriestrukturen. De største endringene er ifølge Aftenposten disse:

  • Færre lag i eliteserien (Tippeligaen). Trolig forslag om å redusere fra 16 til 14 lag.
  • Eliteserien deles etter at alle har spilt to ganger mot hverandre. Lagene går til et sluttspill for fordeling av medaljer og et sluttspill for å unngå nedrykk.
  • Sesongen utvides.
  • Det blir færre lag også i 1. divisjon (OBOS-ligaen).
  • 2. divisjon reduseres til to avdelinger.
  • Det innføres et nytt nivå – ny 3. divisjon – med mellom fire og seks avdelinger.
  • Den nye 4. divisjon vil få et sted mellom 12 og 18 regionale avdelinger.

Vålerengas toppsjef, Stig-Ove Sandnes, sier til samme artikkel at Vålerenga stiller seg bak forslaget om å kutte antall lag i Tippeligaen. Dette for å hindre såkalte «kjedelige» og «uinteressante» kamper. Han kommenterer dog ikke noe om denne oppdelinga av Tippeligaen eller noe som helst annet.

Antall lag dukker stadig vekk opp som et stridstema i VPNs redaksjon. Noen vil kutte, mens andre mener det ikke er noen grunn til det så lenge serien skal være like lang som nå. Dagboka ser ikke helt argumentet om at det blir færre uinteressante kamper. De aller fleste kamper som Vålerenga ikke spiller er uinteressante. Det som er interessant er å vite hva klubben mener om sluttspill for å fordele medaljer og nedrykk. Forrige gang dette var oppe til diskusjon var de aller fleste i fotball-Norge samstemte om at dette ikke var veien å gå. Derfor er det interessant at NFF både vil utvide serien og splitte den opp på tampen av sesongen.

For vi veit jo alle hvor mange tilskuere det kommer på Ullevaal når skihoppera i Holmenkollen holder på å avgjøre verdenscupen.

De andre forslaga er egentlig ganske greie. OBOS-ligaen har et stort spenn i kvaliteten på lagene der de gode er virkelig gode; og de dårlige er ganske så rævva. Det er også et veldig stort hopp fra 2. divisjon til OBOS-ligaen både økonomisk og sportslig. Uansett så blir det spennende å se hva som blir avgjort. Nå er forslaget på bordet og dette skal diskuteres på fotballtinget neste år.

Vålerenga i dag
Lite sport, men mye som omfatter sport. Bohemen kjører i gang sportsquizserien sin så om du liker børst&ball og annen idrett så kan jo dette være noe for deg. Den begynner 18:18, men det er greit å være ute litt før. Så får du sett de nye TV-ene de har fått også. Sånn før alle andre, mener vi.

Vi leser Guro Pettersens blogg om det å være professjonell kvinnefotballspiller. Og ja Guro – det er verdt det. Vi syns du er en herlig ambassadør for Vålerenga Damer.

Legg igjen en kommentar