Dagboka torsdag 24. september 2015

Det blir litt hummer og kanari i dagens Dagbok siden dagbokisten meldte inn sykdom på admins for kort tid siden. La oss heller bruke tid på Rosenborg, Haugesund og Vålerenga. Alle i norsk fotball vet at Rosenborg ikke er en direkte sjarmerende klubb. De har i alle år, ikke minst da Nils Arne Eggen styrte … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 24. september 2015»

Det blir litt hummer og kanari i dagens Dagbok siden dagbokisten meldte inn sykdom på admins for kort tid siden. La oss heller bruke tid på Rosenborg, Haugesund og Vålerenga.

Alle i norsk fotball vet at Rosenborg ikke er en direkte sjarmerende klubb. De har i alle år, ikke minst da Nils Arne Eggen styrte butikken på 90-tallet, vært usympatiske, breiale på den usjarmerende måten og selvopptatte, og dette har de vært samtidig som de har hevdet at det er «til Norges beste» at de vinner og kjøper de beste spillerne fra andre klubber og kaller dem trøndere.

I tillegg har de i alle år nytt godt av hjemmedømming, noe Ståle Stensaas til og med har innrømmet til TV2 i 2008 (da var den debatten også fremme i media). Det er også mange norske fotballpersonligheter opp gjennom som har bekreftet hjemmedømming på Lerkendal  (Bjarne Berntsen, IngerBritt Steen Jensen, Terje Skarsfjord

Da Rosenborg for noen år siden, og det begynner heldigvis å bli en del år siden de spilte i Champions League, opptrer i utlandet, skulle de ofte klage i brevs form til UEFA fordi de ble bortdømt i Europa.

Sannheten var at Rosenborg i Europa opplevde eksakt det samme som norske lag i alle år har opplevd på Lerkendal.

Så poenget er: Stabæk mister i år cupfinalen fordi dommer Tom Harald Hagen gjorde en feil. Det påstås ikke at det var bevisst av dommeren, men det er slike feil som pleier å komme på Lerkendal i favør av hjemmelaget.

Jostein Grindhaug

Vi fant en sak i Sunnmørsposten om Jostein Grindhaug. I tillegg til å være en dyktig trener, er han kjapp i replikken. Ikke til å undres at mange opp gjennom har villet ha han til Vålerenga. Poenget i denne saken er at de har funnet mange av hans gullkorn. Og vi klipper og limer glatt:

Da Haugesund ledet 3-0 til pause over Ole Gunnar Solskjærs Molde i 2011, kom Grindhaug med denne uttalelsen i pausen: – Taktikk er oppskrytt. Det er bare å peise på!

I et panel som skulle diskutere hvordan man kan sammenligne det å være fotballtrener med det å være næringslivsleder, stjal Grindhaug showet.

– Nei, jeg har hatt kjekkere jobber enn å være fotballtrener. Men det er godt betalt. Jeg har jobbet på søppelbil. Jeg startet med å jobbe i en rødbetåker, før jeg begynte å gå med avisa. Så begynte jeg på lager. Det og var en fantastisk jobb, sa Grindhaug til latter fra salen.

Kjetil Rekdal

Nei, i dag tar vi ikke for oss hva I mener om Start og morgendagens muligheter, men vi gjør som TV2 og fokuserer på at hans oddstips i går gikk inn.

Langoddsen gikk inn fordi Groningen slo FC Twente 2-1 i den nederlandske cupen samtidig som IFK Norrköping vant toppkampen 4-2 over Djurgården i Allsvenskan. Dermed ble det utbetaling, skriver de.

I kveldens oddstips tar Rekdal for seg tre ishockeykamper: Lørenskog vinner over Frisk, hjemmeseier i Finland til HIFK mot TPS Turku og Djurgården-seier mot Brynäs.

Billige billetter

For de som ikke har sesongkort kan det være greit å vite at til Start-kampen kl 19 i morgen er det mulig å skaffe seg billetter til 25 kroner stykket takket være DNB. Les mer om det på klubbens sider.

Vålerenga i dag

Det er Skeid – Vålerenga i G19 interkrets på Nordre Åsen klokka 2015. Kan jo være verdt å ta en titt på talentene.

 

Legg igjen en kommentar