Dagboka onsdag 23. september 2015

Dagboka er i det lystige, korte slaget og ser litt på hockey, litt på fotball, litt på hva andre mener om supporterkultur og litt på trøndere som ønsker å styre domstolene selv Denne uka er en fin Vålerenga-uke. Det starta så fint med fotballen der alt gikk på skinner. Vålerenga 2 (damer) blei seriemestere, Vålerenga … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 23. september 2015»

Dagboka er i det lystige, korte slaget og ser litt på hockey, litt på fotball, litt på hva andre mener om supporterkultur og litt på trøndere som ønsker å styre domstolene selv

Denne uka er en fin Vålerenga-uke. Det starta så fint med fotballen der alt gikk på skinner. Vålerenga 2 (damer) blei seriemestere, Vålerenga 2 (herrer) sikra ny kontrakt i 2. divisjon og et Jääger-shot fra vår innleide venstreback sikra tre poeng mot Mjønndarn. Så fortsatte det med håkkien der spillernes huer forsvant fra tåkeheimen og henta inn en seier på Jordal.

Nå ser vi fram til nye tre poeng på fredag. Da er det kamp mot Start. Vi gleder oss til det også!

Flaut #1
Vanligvis så bryr ikke dagboka seg om hva som står på journalisten.no. Vi bryr oss heller ikke så mye om hva andre lags supportere mener om supporterkultur; vi har nok med oss selv. I dag er det derimot litt annerledes. På Journalisten.no så får sportsjournalist Kristengård utfolde seg som kommentator. Han mener tilropene fra Kjernen mot Mushaga Bakenga, det vil si hetsen, var flaut av supporterne. Det er også flaut at RBK ikke gjør noe med det. Det er også flaut at Adressa ikke tar et oppgjør med supporterne. For dette er jo en farlig utvikling med bluss og ufine tilrop mot motstandernes spillere.

Dagboka syns kommentaren er flau. Den viser bare at sportsjournalist Kristengård ikke står så ofte med supportere. Som han sier: «Hva mine gode venner i Adressa-sporten og øvrige norske medier angår så er det ingen som i større grad en dere kan være en pådriver i å få denne kulturen stoppet». Hva ‘denne kulturen’ er vet vi egentlig ikke. Vi tror han mener supporterkultur, men det har da alltid vært ropt ufine tilrop mot motstanderens spillere? Vi lar det være med dette, og oppfordrer heller Kristengård til å ta direkte kontakt med supporterklubben for å finne ut hvordan stående, aktive supportere støtter laget sitt.

Flaut #2
I serien «ting vi vanligvis ikke bryr oss om» så går vi videre til Norgesmesterskapet Cupen. Så hvorfor bryr vi oss nå? Jo – i spetakkelet mellom Rosenborg og Stabæk så har de klart å rote opp den såkalte «overgangssaken». Det er den saken som ble konstruert av TV 2s medarbeidere og der senere alle de tiltalte ble kjent uskyldige. TV 2s medarbeidere og aktor stod derimot igjen som tåper.

Nå har Rosenborgs Kåre Ingebrigtsen funnet det for godt å dra opp saken på nytt:

– Det er underlig. De senere årene må Inge Andre Olsen være langt mer fornøyd med dommeravgjørelsene enn det jeg trenger å være, sier treneren, med en klar henvisning til den såkalte «Overgangssaken» i 2011.

Denne Kåre har altså ikke tiltro til rettsvesenet der Inge André Olsen og de andre tiltalte ble kjent uskyldige. Han får også fri tilgang på mikrofonstativet til TV 2. Kåre I. mener altså at retten tok feil i sin domsavgjørelse, og at de mest sannsynligvis burde blitt bura inne i lang lang tid. Kåre tenker nok sitt, og sier det høyt. Vi lar Olsen stå for siste ordet i denne saken: «Men dette viser vel bare at vi har truffet et ømt punkt hos Kåre og at han blir litt svar skyldig når han da velger å trekke inn habiliteten til det norske rettsvesen i en sak som dreier seg om hvordan han fremstår som kampleder for RBK.»

Vålerenga i dag
Vi lener oss tilbake, og gleder oss til fortsettelsen. Også ser vi på måter vi kan hetse motspillerne på best mulig måte.

En kommentar til «Dagboka onsdag 23. september 2015»

  1. Under overgangssaken, som var TV2 skapt, gikk Rosenborg rundt og var skrekkelig sure og hevda at Veigar Pall var verdt mange millioner, mens mannen spilte på Island for sursild, knapper og glansbilder. Hadde de fått kjøpt Gunnarsson – ville de tapt millioner – hadde de hatt annet enn barter oppi hodet sitt, ville de vært kjempeglade…

Legg igjen en kommentar