Dagboka mandag 7. september 2015

100 gram dagbok inneholder i dag; 7 gram hockey, 10 gram amerikansk fotball, 1 gram VIF2, 12 gram nytt Jordal Amfi, 8 gram landskamp, 4 gram Søderlund 1 gram fleshlight og 57 gram majones Amerikansk fotball På lørdag var det damenes aften på Karuss i Kristiansand. Da ble norgeshistoriens første serierkamp for damer gjennomført. Vi … Fortsett å lese «Dagboka mandag 7. september 2015»

100 gram dagbok inneholder i dag; 7 gram hockey, 10 gram amerikansk fotball, 1 gram VIF2, 12 gram nytt Jordal Amfi, 8 gram landskamp, 4 gram Søderlund 1 gram fleshlight og 57 gram majones

Amerikansk fotball

På lørdag var det damenes aften på Karuss i Kristiansand. Da ble norgeshistoriens første serierkamp for damer gjennomført. Vi snakker selvfølgelig om amerikansk fotball. Damelaget til Vålerenga Trolls møtte Kristiansand Gladiators Kvinns til det som etter sigene var en jevn og tett kamp som var mer preget av forsvarsspill enn angrepsspill. Trolls tapte til slutt 16-0 . Hva trener Marlon Hylton og spiller Martine Rick har å si om kampen kan du lese mer om her.

Skandale på Ullevaal – på tross av seier

La oss begynne med skandalen. Alexander Søderlund. Tyskland hadde Gerd «Der Bomber» Müller. Vi har «Bommer’n fra Haugesund. I 2006, for snart 10 år siden debuterte Alexander Søderlund på U-21 landslaget. I debuten scoret han 0 mål og det har han fortsatt med siden den gang. Der Bomber hadde 68 mål på 62 landskamper. Det artige er at Der Bomber bare spilte på landslaget i 8 år. Han brukte med andre ord kortere tid på å score 68 mål enn det Bommer’n har brukt på å score sitt første. Og mens landslaget drar rundt med denne ubrukeligheten på topp så er målgarantisten Morten Berre skadefri. «Berre på landslaget» har gjallet på samtlige tippeligastadioner de siste årene uten at den småtette og tette tidligere nordnorske nedrykksmesteren fra TIL ser ut til bli stort klokere.

Apparatet rundt landslaget har lenge gjort det som står i deres makt for at Bommer’n skal score. Mentaltrener og avslutningstreninger er prøvd uten hell. De har til og med sendt han ut på byen i håp om at han skal klare å putte noen enkle scoringer i drosjekøen kl 03.30. Alt uten hell. Etter kampen mot Bulgaria var det krisemøte oppe hos han småtette og tette. Det ble besluttet at puttetreningen måtte fortsette og forbundet skulle anskaffe en fleshlight til Bommer’n. Som med så mye annet når det gjelder Bommer’n så trengs det mye veiledning. Det at han ikke alltid tar inn over seg hva han trenger veiledning til, har fått noen uante konsekvenser. Nå sist resulterte dette i at flere av spillerne etterlyste majones til brødskivene under fellesfrokosten på Bristol. Majones er høyt skattet på enhver landslagsfrokost og kneippblingsene går ned på høykant med salami og majones tilgjengelig. Men på denne frokosten var det ikke mulig å finne majonesen. Det ble satt i gang en storstilt leteaksjon og etter 15 minutter så fant man majonesen nede i «puttetreningsaparatet» til Bommer’n. Det viste seg at han hadde forstått noe, men ikke alt, i hvordan man luber opp et slikt aparat. Så, mens landslaget egentlig burde lete på Valle etter en ny spiss bruker de heller store ressurser på lete etter majonesen.

Nuvel…det siste er ikke helt sant. Det som derimot er 100 prosent sant er at Norge slo Kroatsia 2-0 og at Søderlund ikke putta noen av de måla. Det var det Berget som gjorde. Det er stor stas når landslaget spiller bra, og landslagsgutta tror nå at det er en reell mulighet for at vi klarer å ta oss direkte til EM. Spiller gutta som det de gjorde nå på søndag mot Malta og Italia så har vi trua også. Det er makt i de follede hender. Eller som de sier på Jordal: «Det er makt i Folles hender».

Håkki

Når vi først har nevnt hendene til Folle så nevner vi også at Iskrigerne i går, dog uten tidligere nevnte Folle på isen, møtte Sparta hjemme på Jordal for siste treningskamp før sesongen smeller i gang. Vi oppsumerer kampen slik:

  • 0-2 til Sparta etter første periode.
  • Nydelig 1-2 redusering av Colin Spaberg Olsen i andre periode. Like før periodeslutt spilte vi i undertall 3 mot 5 og Sparta økte enkelt ledelsen til 1-3.
  • I tredje periode bomma Martin Laumann Ylven på en straffe. Sparta økte ledelsen til 5-1. Brede Csiszar fikk pynta litt på talla da han satte inn 2-5 goalen.

Det smerter å si det, men vi gjør det likevel. Sparta vant fullt fortjent. Trøsten er at dette bare var en treningskamp. Og ja Colin, vi er enig med det. Det var en drittkamp. Men som Per Aabel pleide å si; «dersom generalprøven suger kølle, sitter premieren som ei kule.»

Premieren er forøvrig førstkommede fredag kl 19.00 borte mot Storhamar. Med fare for å gjenta oss selv: Det er makt i Folles hender. Måtte vi ta med oss alle tre poenga hjem.

Endelig ny Jordal Amfi

Rett før kampstart i går sprakk nyheten om at byrådet innstiller på fullfinansiering av ny Jordal Amfi. Et splitter nytt fullfinansiert Jordal Amfi til en verdi av hele 500 millioner kroner…smak litt på det, folkens! Byråden understreker at de nå har gjort ferdig alle planene for hvilken hall som skal bygges, og at nytt Jordal Amfi skal stå klart i 2018. Nå gjenstår det med andre ord bare at bystyret bevilger pengene slik at Norges viktigste og mest tradisjonsrike hockeyklubb får det toppmoderne anlegget klubben fortjener. Shampo er selvfølgelig strålende fornøyd og sier at dette er en sinnssjukt deilig nyhet. Det er ikke bare viktig for Vålerenga og Oslo, men også viktig for hele Norge  at det blir ei storstue som dette i Oslo. Vi kan ikke si oss noe annet enn enig. Hva Brede, Roar og Kjær tenker om byrådets innstilling ser du her. VPN lukter på valgflesket og kjenner at baconet lukter sjukt digg. Men dog..du  er ikke Vålerenga om du ikke er litt skeptisk. Vi lener oss derfor  litt tilbake og venter på at bystyret bevilger pengene, før vi roper: «Hurra!! Baconet er servert!»

Tap for VIF2

Rekruttgutta tapte 0-1 for Harstad hjemme på Valle søndag ettermiddag. Akkurat dette tapet driter vi litt i. Vi suger enda på karamellen etter vi rana Liin!

Vålerenga i dag

Det er 5 dager til seriestart i hockey og 7 dager igjen til kampen mot Viking.

5 kommentarer til «Dagboka mandag 7. september 2015»

Legg igjen en kommentar