Skeid – og funnet for lett

Skeid ville mest, VIF var psykisk knekt og Nils Arne Eggen reddet ikke på streken. Var seriemesterskapet i ferd med å glippe? Det sies at tidene forandrer seg, men Vålerenga er seg selv lik. Det VG skrev etter kampen mot Skeid 3.september 1965, gjelder dessverre også nå femti år seinere: Hele laget virker resignert. Man har … Fortsett å lese «Skeid – og funnet for lett»

Skeid ville mest, VIF var psykisk knekt og Nils Arne Eggen reddet ikke på streken. Var seriemesterskapet i ferd med å glippe?

Det sies at tidene forandrer seg, men Vålerenga er seg selv lik. Det VG skrev etter kampen mot Skeid 3.september 1965, gjelder dessverre også nå femti år seinere:

  • Hele laget virker resignert. Man har ikke fått igjen noe av melodien fra i vår
  • Mange hadde håpet på at Vålerengen skulle nå sitt mål i år etter å ha kjempet i teten så lenge, men det ser altså ut til å gå galt atter en gang.
  • Som vanlig klarer ikke VIF overgangen fra vår til høst. De klapper sammen etter ferien.

Omdiskutert skåring

Ingen tvil om at linjemannen var den eneste som så at ballen var inne (Faksimile VG)
Ingen tvil om at linjemannen var den eneste som så at ballen var inne (Faksimile VG)

Vi sakser fra Aftenposten:

Terje Kristoffersen skjøt knallhardt fra litt skrå vinkel efter 9 minutter ut i 2. omgang og Helge Sørlie rakk bare å slå ballen i været. Den fortsatte mot det tomme buret, og var allerede over linjen da Nils A. Eggen kom til og sparket den vekk. Linjemannen sto utmerket plassert og nølte ikke med å markere scoring.

Alle vi andre fikk bare bøye oss for den avgjørelsen eftersom vi ikke hadde muligheten for å kontrollere

Forsidebildet viser situasjonen.

Aftenpostens bilde har denne underteksten:

Terje Kristoffersen som har skutt og Helge Sørlie som har halvklart, er ikke med på bildet. Nils A. Eggen spiller ballen vekk. Bak Eggen sees Kai Sjøberg og til høyre Knut Presterud (foto: Arne Tjensvold, Aftenposten).

 

VPNs mann i Nordre Sving så like lite som alle andre (bortsett fra linjemannen), men har seks løpebaner og et diskosnett å skylde på.

Han setter også spørsmålstegn ved utseendet til Nils A. Eggen. Likheten er mildt sagt lite slående.

– Hvor lenge holder det?

Aftenposten begynte å tvile på Vålerengen og skrev:

Vålerengen holder fremdeles ledelsen i første divisjon, men nu begynner det å røyne på. Det som gjør at vi nu sterkt tviler på om Vålerengen kan hale i land seriemesterskapet er at laget likesom har mistet stilen. Det at man stadig forandrer lagoppstillingen inngir heller ikke tillit. VIF er et farlig lag så lenge Bruno Larsen, Terje Hellerud, Per Knudsen og Leif Eriksen er i form og spiller fremme i angrepet. Andre angrepsspillere med tilstrekkelig personlighet har ikke klubben. En unntagelse er vel Per Skjerwen Olsen, men hans skade begynner nu å bli så langvarig at det vil sette ham vesentlig tilbake.

Men ennu er ikke alt håp om mesterskap ute. Posisjonen er god nok til at det er verd å satse for å klare topp-plasering

VIF gjør en god del forandringer efter den bedrøvelige innsatsen mot Lyn. Åge Sørensen er satt ut til fordel for Svein O. Lauvsnes. Bruno Larsen spiller på midtbanen, og det er jo ikke så ofte man ser. Men «far» bedyrer at nettopp dette er hans plass.

Vålerengens nye lagoppstilling ble ingen suksess. Bruno Larsen klarte seg bra på midtbanen i første omgang, men det ble ingen brodd i angrepet. Som fremskutt forward er Terje Hellerud avgjort for sen. Bruno Larsen gikk ut ved pause og ble erstattet av Kjell Markussen.

Men hvordan man enn snur og vender på dette laget, står det fast at det ikke er i form til å forsvare posisjonen som serieleder lenger

Psykologisk knekk

VG vinkler på de psykologiske aspektene og skriver:

Vålerengens 0-1 tap for Skeid betyr nok mer enn de to poeng som gikk tapt. Hele laget virker resignert. Man har ikke fått igjen noe av melodien fra i vår, man har ikke klart å reise seg etter kjempe-smellen mot Lyn. Med nytt tap nå vil det sikkert bety at laget har fått en ny psykologisk knekk.

Som vanlig klarer ikke VIF overgangen fra vår til høst. De klapper sammen etter ferien. Å finne noen forklaring på dette er ikke lett. Kanskje er spillerne for tunge på det «føret» som blir om høsten .

Den rent spillemessige del av saken er vel at enkelte nøkkelspillere har mistet formen fullstendig. Blant andre vårens suverene midtbanespiller Arne Jacobsen. Ellers er det et ekstra handicap for VIF å unnvære Per Schjerven Olsen som tross alle spådommer ikke ble klar. Han er rask og fiks foran mål , i går var det bare tungt og tregt alt sammen. Kanskje unntatt Kjell Marcussen som erstattet Bruno Larsen etter pausen. Tung er han, men han hadde vilje og glød som var totalt mangelvare hos de andre. Svein O. Lauvsnes løste ingen problemer — han var svært anonym.

Det er ikke lett å si hva VIF skal gjøre nå. Men det må skapes noe mer fremme i angrepet, så vi tror ikke Bruno Larsen skal trekkes for langt tilbake på banen.

Resultater runde 14

Fredrikstad-Sandefjord 3-0 (1.699), Steinkjer-Viking 3-1 (4.500), Odd-Sarpsborg 1-1 (4.006), Lyn-Frigg 4-0 (7.720), Skeid-VIF 1-0 (8.268)

Bonden og Arild Mathisen leverte varene, men ellers var det meste grått.  Lave terningkast fra VG  er standarden for Vålerenga-kampene i 1965 (VG spillerbørs)
Bonden og Arild Mathisen leverte varene, men ellers var det meste grått.
Lave terningkast fra VG er standarden for Vålerenga-kampene i 1965 (VG spillerbørs)

Allerede etter 13. serieomgang pekte VG ut neste serierunde som selveste seriefinalen
Allerede etter 13. serieomgang pekte VG ut neste serierunde som selveste seriefinalen. Følg med, følg med!

Les mer om seriemesterskapet 1965 her

En kommentar til «Skeid – og funnet for lett»

Legg igjen en kommentar