Dagboka onsdag 2. september 2015

I dagens dagbok ser vi på hvorfor landslagspauser var morsommere før i tida, oppsummerer Deadline Day, og registrerer at «I» skal eksperimentere med ny formasjon. Landslagspause Undertegnede skal være ærlig; jeg blei ikke født Enga-supporter. Enga fant jeg en gang på slutten av 90-tallet, men før det hadde jeg allerede funnet landslaget. Hånd i hånd … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 2. september 2015»

I dagens dagbok ser vi på hvorfor landslagspauser var morsommere før i tida, oppsummerer Deadline Day, og registrerer at «I» skal eksperimentere med ny formasjon.

Landslagspause
Undertegnede skal være ærlig; jeg blei ikke født Enga-supporter. Enga fant jeg en gang på slutten av 90-tallet, men før det hadde jeg allerede funnet landslaget. Hånd i hånd med fattern var jeg på alle hjemmekampene før VM i 1994. Jeg hadde Norge-skjerf og Norge-sixpence, vi slo Italia, Nederland og England, og stemninga på Ullevål var elektrisk. Det har aldri vært det samme siden. På litt over 20 år har vi gått fra Drillo med pælene til Høgmo med diktanalysene. Og i denne landslagspausen håper vi å karre til oss poeng borte mot Bulgaria, før vi sannsynligvis får pryl av Modric og co mot Kroatia på søndag. Som vi har tapt oss som fotballnasjon. Men jaggu møter jeg opp på Ullevål på neste landskamp også, akkurat som jeg møter opp på neste kamp Enga spiller.

Enga på eksperimentell harrytur
På en annen side kom landslagspausen som et kjærkomment avbrekk fra 3 strake tap i Tippeligaen. Enga skal spille treningskamp mot GAIS på Arena Nya Ullevi torsdag kl. 14.00, og der er planen å eksperimentere litt. Ikke med diverse leketøy kjøpt i eksotiske brakkebygg på grensa, men med ny formasjon. Rekdal uttaler til VIF-TV at:

«Vi skal til Sverige for å spille mot Gais. Vi har to uker til neste seriekamp, og det er en gjeng bak meg her som trenger å spille kamper. Vi får også prøvd en annen formasjon bare for å prøve det». Les mer og se intervju med Rekdal her.

Formasjonsnerder og Football Manager-gærninger kan bare begynne å spekulere i hva slags genistrek av en formasjon Rekdal skal innføre for å sikre oss medalje i år. 1-2-4-2-1 kanskje?

Deadline Day
Nå har også engelskmennene stengt overgangsvinduet sitt, og de sørget for at Enga har én mindre unnskyldning for ikke å ta medalje i år. Hull City i Championship bladde opp litt over 20 millioner og sikra seg Adama Diomande fra Stabæk. Da bør de begynne å score litt mindre mål, samtidig som Moa finner seg sjøl og begynner å score mer, men så enkelt er det nok ikke.

Litt såpeopera mellom de to største merkevareklubbene i verden fikk vi også på Deadline Day. Pål Alexander Kirkevolds overgang fra Sandefjord til Hobro gikk i dass, fordi noen har rota med papirene eller levert noe for seint. Vi legger skylda på Jim Solbakken. Han har jo fingra sine borti alle overgangene det stinker av både i inn- og utland. Det samme skjedde forøvrig med David De Geas overgang fra Manchester United til Real Madrid, så nå overgår klubbene hverandre i å lage lister med hvem som egentlig har skylda for hva.

Enga i dag
Vi leker med formasjoner, jobber overtid, og drikker akkurat så mange øl at man synes at det at GAIS rimer på bais er gøy.

Legg igjen en kommentar