Dagboka torsdag 27. august 2015

Dagboka ser fram mot morgendagens kamp mot Aalesund og ser på hvordan disse tv-kampene egentlig kunne blitt fordelt. Også skal vi titte litt på hockeyen. På fredag (det er i morgen) så er det fotballkamp. Vålerenga herrer tar turen til Ålesund der de skal spille mot et lag VIF ikke har vunnet mot på bortebane … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 27. august 2015»

Dagboka ser fram mot morgendagens kamp mot Aalesund og ser på hvordan disse tv-kampene egentlig kunne blitt fordelt. Også skal vi titte litt på hockeyen.

På fredag (det er i morgen) så er det fotballkamp. Vålerenga herrer tar turen til Ålesund der de skal spille mot et lag VIF ikke har vunnet mot på bortebane på ti år. Ti år er ganske lenge, dere. I 2005 så hadde vi ikke Spotify. YouTube ble grunnlagt og det var 100 år siden Norge erklærte seg uavhengige fra Sverige. Det er en evighet siden.

Les mer: Ålesund – en by det er vanskelig å hate

Det er rett og slett så lenge sida at vi håper fotballgutta har tatt til vettet og henter hjem tre poeng. Så det så.

TV-kamper 101; eller hvordan sette dem opp uten å tråkke supportere på foten

Noe av det som irriterer mest her i verden er oppsettet av tv-kamper. Vi supportere vil ha 1-6-1 og forutsigbarhet, TV vil ha vilja si. TV vinner.

Derfor har vi satt oss ned og titta på denne rundens kamper. Hvordan kunne runden vært satt opp sånn at hver kamp potensielt blir en fest med fulle tribuner og masse bortesupportere? Dette er vårt forslag, med utgangspunkt i det reelle TV-kampoppsett fra denne runden:

Fredag 19:00: Stabæk – Odd
Lørdag 18:00: Aalesunds FK – Vålerenga
Søndag 15:30: Tromsø – Rosenborg
Søndag 15:30: Molde – Lillestrøm
Søndag 18:00: Viking – Sandefjord
Søndag 18:00: Start – FK Haugesund
Søndag 18:00: Bodø/Glimt – Sarpsborg 08
Søndag 20:00: Mjøndalen – Strømsgodset

Så hva er tanken bak dette oppsettet? Først og fremst så skal bortesupporterne rekke fram og tilbake uten at de nødvendigvis må ta en fridag enten før eller etter kamp. De lagene som må reise langt og får dårlig tid må spille tidlig. Det går jo nesten aldri fly fra Molde så der må kampen være ferdig før 18:00. Siste fly til Trondheim fra Tromsø går 19:40, så RBK må få litt tid på seg de også.

Det er ikke så langt mellom Bekkestua og Skien. På Bekkestua drar folk uansett tidlig fra jobb for å hvile på landstedet sitt. AaFK – VIF spilles lørdag. Det er en fest, og en fest skal være på lørdager.  Siden vi må ha noen kamper søndag 18:00 så må det være kamper som er nogenlunde enkle å komme til å fra. Hjem fra Kristiansand til Haugesund er tricky, men vi tror de klarer det. Siste fly fra Sola til Sandefjord går 22:25 og er et Widerøe-fly, men det er nok ikke så lite at det ikke får plass til hele bortefølget til Sandefjord. De er jo ikke så mange.

At Sarpsborg skal spille borte 18:00 er kanskje overraskende, men frykt ei. Siste fly til Oslo går 20:45 og siden alle har husket å sjekke inn på forhånd, kun har med seg håndbagasje (om de har noe i det hele tatt) OG det faktum at Aspmyra er praktisk talt på flyplassen så rekker de det helt fint.

Mjøndalen – Godset får æren av å avslutte runden. Nabooppgjør og kort vei hjem (eventuelt til puben) gjør at denne soleklart skal spilles på søndag 20:00.

Vi tror dette er en helt fin løsning. Og den er sikkert ikke så ille for TV heller.

Vål’enga hockey hockey!

Hei, hockeyen. Hva skjer a’? To uker til seriestart og det er såvidt fullt lag. Blir det noen flere spillere eller skal vi kjempe om den gjeve 5. plassen?

Legg igjen en kommentar