Ålesund – En by det er vanskelig å hate

Fredag er det duket for årets bortematch mot Aalesund. Det er sjelden at vi får dra til steder som tar oss så godt imot som man gjør akkurat der. Det som burde vårt årets bortetur for oss Vålerenga-supportere ble på elegant vis sabotert av NFF og Tv2. Kampen ble flyttet til fredag og vips så … Fortsett å lese «Ålesund – En by det er vanskelig å hate»

Fredag er det duket for årets bortematch mot Aalesund. Det er sjelden at vi får dra til steder som tar oss så godt imot som man gjør akkurat der.

Det som burde vårt årets bortetur for oss Vålerenga-supportere ble på elegant vis sabotert av NFF og Tv2. Kampen ble flyttet til fredag og vips så var en partyhelg i Ålesund ødelagt. At hverken Vålerenga, Aalesund eller Klanen har vært på banen for å få dette til å være en lørdagskamp tviler vi heller ikke på, skjerpings til neste år!

For når vi Vålerenga-supportere kommer til Ålesund så blir det fest. I 2007 (det året vi husker) var det årets tur i Klanen. Når man ankom Ålesund stod et svært partytelt klart midt i byen for morsomheter utover kvelden. Sånn har det visstnok vært hvert år der ute i havet, men stemninga og antallet er helt klart best når været er fint og det fortsatt er sommer.

Så neste år, da satser vi på juni kamp borte mot Aalesund.

En annen grunn til at det etter hvert ble vanskelig å ha så mye imot Aalesund for 10 år siden var at Kjetil Rekdal havnet der. Det samme gjorde Glenn Roberts, Alex Mathisen, Fredrik Carlsen og litt senere Mustafa «Mos» Abdellaoue. Vi hadde i tillegg fått Amund Skiri derfra. Av disse er det nå kun Fredrik Carlsen og Mos som fortsatt er i Aafk, mens Rekdal og Mathisen fant ut at det var på tide å komme seg tilbake til hovedstaden.

At Vålerenga ikke har klart å vinne i Ålesund på 10 år setter selvfølgelig en liten demper på det hele. Sist vi slo Aalesund var i august 2005 da vi vant 2-0. Den gangen var det Magne Hoseth og Alex Mathisen som scora for Vålerenga.

Nevnte Hoseth spiller nå selvfølgelig i Aalesund. Vi er jo som du allerede har skjønt glad i å dele spillere med hverandre. Så lite har vi altså imot sunnmøringene.

Kanskje får også Enar Jääger sin debut for Vålerenga mot Aalesund. Han har spilt 136 kamper for Aafk, fordelt på to opphold, mellom 2007 og 2012.

Vi kan selvfølgelig ikke la være å nevne at det eneste de klarer å prate om der oppe er penger eller at byen dems brant en gang for mange mange år siden, men det klarer vi faktisk å se bort fra. For når vi kommer på besøk så har vi det faktisk jævlig hyggelig, hvert fall frem til kampen er ferdig og vi reiser hjem uten poeng i bagasjen.

Denne gangen får vi altså ikke reist på tur og derfor er det kun en ting som teller, at 3 poeng blir med i bagasjen hjem.

5 kommentarer til «Ålesund – En by det er vanskelig å hate»

  1. I år var vi i Stormen godt i gang med planleggingen av å ha et stort felles øltelt som sist. Der vi med trubadur skulle spilt både Hymnen og Kjærka, men det er desverre to ting vi ikke får gjort noe med: NFF og været., så da kampen ble ble flyttet måtte vi desverre avlyse. Kansje kjøre felles front mot NFF neste år? Men vi gleder i ss som alltid til å ta dere vel imot☺

Legg igjen en kommentar