Kjær ferdig i Vålerenga Hockey

VIF Hockey melder i en pressemelding på sin hjemmeside at det blir store endringer i administrasjonen som holder til i Ungdomshallen. De sportslige resultatene har ikke vært tipp topp de siste sesongene og klubben ønsker også å gjøre noen veivalg nå som den ser en ny arena i blinke i det fjerne. Daglig leder i … Fortsett å lese «Kjær ferdig i Vålerenga Hockey»

VIF Hockey melder i en pressemelding på sin hjemmeside at det blir store endringer i administrasjonen som holder til i Ungdomshallen. De sportslige resultatene har ikke vært tipp topp de siste sesongene og klubben ønsker også å gjøre noen veivalg nå som den ser en ny arena i blinke i det fjerne.

Daglig leder i Vålerenga, Anders Åsle, er ferdig i klubben. Klubben har ikke møtt vedtatte mål for inneværende strategiperiode da klubbens mål har vært å fortsette å være best i Norge. Dette har ikke VIF Hockey klart og dette skyldes delvis at noen investorer i Stavanger valgte å voldta GET-ligaen med å dytte et lokalt 2. div lag så fullt av penger at det begynte å drite hockeyhaller, med amerikansk fanbasert ukultur der man skal vifte med intimvasksklut og la seg lede til å gjøre alle typer crazy aktiviteter som å reise seg, vise frem kluten og rope æææææ etter anmodning fra en kube.

Jan Tore Kjær meldes også (snart) ferdig i VIF Hockey på klubbens hjemmeside og med ham mister hockey’n en av de mest markante og karismatiske lederne i Vålerenga etter krigen. Jan Tore Kjær slutter i VIF Hockey 31.12.2015 pga det klubben velger å omtale som «han og selskapets styre har ulike oppfatninger om sentrale spørsmål om fremtidig strategi». I forbindelse med ny hall vet vi at klubben har ønsket å styrke administrasjonen og det virker som om klubb og Kjær var uenige om videre veivalg og strategier. Vi i VPN synes dette er synd at en æra er i ferd med å ta slutt og mener at Kjær i alle sine år i klubben har vært en strålende representant for identiteten og sjela i Vålerenga. Mens andre har et ønske om å fremstå som snytt ut av brunhullet på et av BI sine «hvordan lage gøye organisasjonskart med mange bokser og piler-programmer» så har Vålerenga Hockey fortsatt å være et lokomotiv i norsk hockey samtidig som personer som Kjær til fulle har vist at sjela og identiteten til klubben har blitt ivaretatt ved at de har vært seg sjæl. Det har vært rykter om kødd med lønninger innimellom og det er ikke alltid man har kontroll med de riktige skjemaene. Man blir lettere tilgitt for slikt i en forening der historiene om pølsepapir og Kvikk Ryddekompani lever i beste velgående. Det har tross alt skjedd større administrative blemmer i en klubb der fotballaget en gang leverte regnskapet på en side og der 1/3 var en post som het diverse og som ikke hadde vedlegg.

Kjær har vært og er en karismatisk og glad østkantramp som har treffsikre replikker og som kan skyte fra hofta mot alt og alle, men som samtidig tar seg sjæl lite høytidelig og som godtar masse pepper i retur. Dette samholdet og kameratskapet har knytta folk tett sammen og man tørr å være dønn ærlige med hverandre og på den ene siden bygge hverandre opp og på den andre kreve at man skal gå gjennom ild og vann for å nå et mål slik at man sammen er sterkere enn hver for seg er noe av det som har gjort Vålerenga til Vålerenga og som har gjort hockeylaget til verdens mest suksessrike hockeylag med 26 bøtter og 29 seriemesterskap.

Vi ønsker å takke gutta for jobben som er gjort og håper å se dem igjen på Jordal snart. Om ikke annet så trenger garantert fotballaget keeper neste vår også og hockeygutta blir sikkert ikke noe mindre gira på å lade børsa når de kan gjøre det uten å vente represalier i dagene etter kampen.

 

En kommentar til «Kjær ferdig i Vålerenga Hockey»

Legg igjen en kommentar