Enar Jääger klar for Vålerenga

Overgangsvinduets siste dag er her! VPN holder deg oppdatert på alt du trenger å vite og ikke vite om sommerens overganger. Denne saken vil i løpet av overgangsvinduet oppdateres med rykter, bekrefta overganger og andre ting vi finner interessant. Det norske overgangsvinduet åpner først 22. juli og stenger ved midnatt 18. august. Vi kommer derfor … Fortsett å lese «Enar Jääger klar for Vålerenga»

Overgangsvinduets siste dag er her! VPN holder deg oppdatert på alt du trenger å vite og ikke vite om sommerens overganger.

Denne saken vil i løpet av overgangsvinduet oppdateres med rykter, bekrefta overganger og andre ting vi finner interessant.

Det norske overgangsvinduet åpner først 22. juli og stenger ved midnatt 18. august. Vi kommer derfor ikke til å oppdatere denne saken hele tiden frem til vinduet er åpna, men legger ut når vi har tid og finner noe spennende.

Hvilke spillere ønsker du til Vålerenga? Mener du at noen bør bli solgt? Er du fornøyd med signeringene så langt? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Bekrefta overganger Vålerenga:

Inn:

Ut:

Tirsdag 18. august

19.00

Da er det bekreftet! Enar Jääger er klar for Vålerenga og signerer en kontrakt ut sesongen.

18.35

Det skjer ting nå, men vi vet egentlig ikke om vi skal rulle rundt på gulvet i latter eller gråte. Uansett: Martin Andresen gjør comeback. Det bekrefter Sandefjord ovenfor NRK. Avtalen skal i første omgang gjelde ut sesongen. Han får ikke anledning til å spille mot Vålerenga, siden lagene allerede har spilt årets to kamper mot hverandre.

Og med det sier vi bare snipp, snapp, snute. Sandefjord er ute.

18.00

Enar Jääger skal være Vålerenga sin nye venstreback, i følge estiske medier som Aperopet plukket opp. Jääger skal visstnok egentlig være høyreback, men noen mener visst at han fungerer like bra på venstrebacken.

Siden han debuterte på det estiske landslaget i 2002 har han spilt 110 landskamper. 30-åringen spilte tre sesonger i Aalesund mellom 2007 og 2009 før han hadde et mislykket forsøk i Italia. Han kom deretter tilbake til Aalesund og spilte der i 2010-12. Deretter gikk turen til Lierse hvor han var frem til juli 2014 når kontrakten gikk ut. Så sent som 5. mars 2015 signerte han deretter en ett-års-kontrakt for Flora Tallin i Estland.

Vi er usikre på om Vålerenga kjøper spilleren eller om vi kan kalle dette et lån, all den tid han kun har kontrakt med Flora Tallin ut 2015. Overgangen er heller ikke bekreftet enda, men vi har fått vite at Vålerenga vil komme med en pressemelding angående en overgang om kort tid.

Kanskje ikke helt den stjerneovergangen vi hadde håpet på, men når får vi altså se om Kjetil Rekdal klarer å finne gull i det som kan se ut som gråstein.

08.50

Det skal visstnok komme en ny venstreback idag, på overgangsvinduets siste dag. Hvem kan det være? Kan det være John Arne Riise (som fortsatt ikke har holdt sin pressekonferanse)?

Vi vet at klubben jobber med flere forskjellige løsninger for øyeblikket, men at det kan drøye før det kommer en signering.

Følg med!

Tirsdag 11. august

13.20

Fortsatt er det hele syv spillere på Valle som ikke har kontrakt på Valle neste år:

 • Lars Hirschfeld
 • Michael Langer
 • André Muri
 • Daniel Braaten
 • Alexander Mathisen
 • Kjetil Wæhler
 • Morten Berre

To av disse vet vi forsvinner: André Muri og Lars Hirschfeld.

Den Vålerenga nok mest ønsker å signere ny kontrakt med er Kjetil Wæhler. Den mannen er ene og alene grunn til at vi ligger på pallplass og har ryddet opp i det håpløse forsvarsspillet vi så i 2014-sesongen. 39-åringen har fortsatt toppnivået inne og vel så det. «Ett år til Wæhler, ett år til! To år til Wæhler, to år til!»

Hva Morten Berre skal gjøre neste år er nok også en gående diskusjon. Berre har ikke startet noen kamper for Vålerenga i år, men har fått 7 innhopp (1 mål). Det spørs om det holder for at han skal gidde å ta et år til. Vi håper uansett at Morten velger å gå inn i en rolle i trenerteamet, gjerne i bredden for å hjelpe nye talenter opp.

På keeperplass kan det se ut som at det er over og ut for både Lars Hirschfeld og Michael Langer. Ryktene skal ha det til at vi jakter en ny toppkeeper. Samtidig har vi en meget talentfull unggutt i Kristoffer Klaesson som kan ta seg av jobben som reservekeeper.

Så hva med poteten Alexander Mathisen? Det kunne se ut som at han var på vei ut, men de siste kampene har han klinket til. Han er den som jobber mest og scora også mot Lillestrøm. 28-åringen er i tillegg en egenprodusert spiller, noe som alltid er populært. Alex har vel neppe et hinsides lønnskrav, så det kan fortsatt være plass til han videre.

Daniel Braaten er også uten kontrakt etter sesongen, han signerte som vi vet kun for et år. Om Vålerenga vil ha han videre så tipper vi han blir. Etter hva vi har sett av han så holder han et OK Tippeliga-nivå, men ikke noe mer enn det. Bidrar godt med muskler og styrke.

Mandag 10. august 

19.30

Da er det bekreftet, Ruben Kristiansen er klar for Brann. Forskjellige medier spekulerer i en overgangssum mellom 1,5 og 2 millioner kroner. Det er ved hjelp av investeringsselskapet Hardball at Brann har fått råd til å kjøpe Ruben. Dette gjør at Vålerenga nå er på jakt etter en ny venstreback.

Fra før har de hentet Sivert Heltne Nilsen fra Vålerenga i dette overgangsvinduet. Så vi får egentlig bare takke dem for å ta i mot vrakgodset vårt.

Samtidig spekuleres det i at Brann-spiss Marcus Pedersen skal være på vei til Strømsgodset, klubben hvor karrieren hans virkelig skjøt fart. BA melder at Godset skal ha kommet med et bud på rundt 2 millioner kroner og at dette skal være nok til at Brann vil akseptere budet. Pedersen må også gå med på et kraftig lønnskutt hvis det skal bli aktuelt med en overgang.

10.30

VG melder at Ruben Kristiansen er på vei til Brann, han skal også være enig med Brann om den personlige kontrakten. Dermed gjenstår kun den medisinske testen før overgangen skal være klar.

Hans innhopp mot Real Madrid blir da det siste han gjør for Vålerenga.

Ruben kom til Vålerenga fra Tromsø i 2014, etter at investor Tor-Olav Trøim stilte opp med penger. Vi regner dermed med at mye av overgangssummen går til Trøim. I følge VG betalte Vålerenga rundt 3 millioner når han kom til Tromsø og får nå rundt 2 millioner fra Brann.

Vi har på det nåværende tidspunktet ikke fått noen bekreftelser på dette fra noen i Vålerenga, men etter at Ruben mistet plassen til Ivan Näsberg, så vil det ikke komme som et stort sjokk at han forlater klubben.

Onsdag 5. august 

11.05

CMore melder på twitter at Melker Hallberg kan være på vei til Vålerenga fra Udinese. Det skal være snakk om et lån.

Melker Hallberg er 19 år, spilte 54 kamper og scora 6 mål for Kalmar mellom 2012 og 2014. Deretter gikk turen til Udinese hvor han spiller på reservelaget. Han har kamper for Sverige U17, 19 og 21. Han har et heftig skuddbein etter hva vi finner på YouTube:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=SbNUiw_dpaU]

Skal vi endelig få en spiller som heter Melker? Kan det være? Vi har jo allerede en sang som passer perfekt «Mø-mø-mø». Eller hva med «La la-la la la, Warm it up, La la-la la la, The boys are waiting, La la-la la la».

Tirsdag 4. august 

11.15

Det er stille på overgangsfronten om dagen, selv om vi vet at Vålerenga jakter nye spillere. Kjetil Rekdal har tidligere uttalt at man ønsker seg en ny sentral midtbanespiller etter at Sivert Heltne Nilsen ble solgt til Brann.

Også en keeper skal inn, men nå som Vålerenga har sikret seg Sascha Burchert på lån ut sesongen så forventer vi ikke at det kommer noe nytt her i dette overgangsvinduet.

Ghayas Zahid var også ryktet til Roma, men det viste seg (som forventet) kun å være rykter. Hadde vi klart å selge han i den håpløse formen han viser om dagen så kunne vi ledd hele veien til banken.

Lørdag 25. juli

14.20:

Litt ferieavvikling i VPN har gjort at vi har hatt noen stille dager, men nå er vi tilbake. Her er de siste dagers viktigste nyheter.

En haug italienske medier melder at Roma vil ha Ghayas Zahid. Visstnok skal de ønske å kjøpe han og deretter leie han ut for å utvikle han videre. Vi er usikre hvor mye som er i disse ryktene, men overgangen blir uansett ikke billig. Zahid har nemlig kontrakt med Vålerenga til 30. juni 2017. Skulle han forsvinne nå så hadde nok det passet Vålerenga greit, formen har ikke vært på topp i det siste og vi har flere ganger etterlyst benking eller rekruttkamper for gutten med klippekort.

Vålerenga har solgt Moussa Njie til Bærum. Unggutten har dessverre ikke klart å ta nye steg denne sesongen. Kanskje litt synd at vi ikke heller låner han ut, men det er nok tatt en totalvurdering som tilsa salg.

Det har også kommet en kontraktsforlengelse siden sist. Markus Nakkim signerte den nye kontrakten på 19-års dagen.

Tidligere Vålerenga-spiller Magne Hoseth har signert for Aalesund. Den overraskende overgangen kom på plass etter at Hoseth ble sluppet av Viking, var på vei til Kristiansund, prøvespilte for Mjøndalen og altså tilslutt signerte for Aalesund. Og hele denne sagaen i løpet av noen små uker. Sommerferie sa du?

Start melder seg på blant klubbene som selger seg til nedrykk. Nå er det spissen Matthías Vilhjálmsson (28) som er klar for Rosenborg. Han har vært på vei bort en stund, men takket først nei til en klubb i Russland. Nå vil han spille for «Nordens beste klubb». Overgangssummen skal ligge rundt 4 millioner kroner. Benken i Trondheim neste for han altså.

Når Rosenborg henta en ny spiss så kvittet de seg også med en annen, den høyreiste benkeslitern Tomas Malec sitt låneopphold er avsluttet og han reiser da hjem til Trencin som eier han. Han ville gjerne bli i Trondheim, men nå som det ikke skjer så regner han med at det er duket for et nytt utlån.

Molde sin back Martin Linnes skal være på vei til tyske Nürnberg. Vi skal innrømme at dette er en spiller vi gjerne skulle sett i Vålerenga, men han er såpass god at neste stopp er i utlandet.

Torsdag 23. juli

13.10

Robert Lundström kjøpes fri av Vålerenga. Avtalen har kommet i stand etter at Vålerenga signerte han som bosmanspiller, men da hadde han ikke kommet før etter sesongen når kontrakten med GIF Sundsvall gikk ut. Men nå er han altså kjøpt og er klar for Vålerenga fra 4. august.

Onsdag 22. juli 

14.00:

Vålerenga Fotball Elite er enige med Hertha BSC om et lån av den 25 år gamle keeperen Sascha Burchert, ut sesongen 2015.

Vår nye keeper har siden 2009 spilt kun 15 kamper for førstelaget til Herta. Den siste av disse (og første på 5 år) var mot FC Bayern 25. april i år.

Tirsdag 21. juli

15.00:

Som mange har snakket om de siste dagene så har Vålerenga hatt en spiller på prøvespill de siste dagene. Tortal Lumanza kommer fra Standard Liège og er 21 år. Han skal ha imponert på trening, så da får vi se hva som skjer.

Sotahjørnet har også gjort litt detektivarbeid og funnet ut at Otto Fredriksson har karantene i kampen mot LSK. Han har dratt med seg de gule korta fra 2. Divisjon.

Mandag 20. juli

18.30:

Så er overgangen det har blitt spekulert i klar, Sivert Heltne Nilsen er klar for Brann. Hadde ikke Brann vært i OBOS-ligaen hadde vi rast over denne overgangen, men nå gir vi egentlig bare faen. Sivert kan bli en bra spiller, så kanskje et utlån hadde vært bedre for Vålerenga? Det finner vi ut i løpet av noen år.

Takk for innsatsen Sivert!

13.00:

Da er overgangen til Robert Lundström bekrefta. Foreløpig kommer han etter sesongen når kontrakten går ut, men Vålerenga er i dialog for å få overgangen i orden nå.

12.00:

Det skjer ting på Valle om dagen, noe vi alle har visst en stund. Via svenske medier og agenten hans vet vi at Robert Lundström skal være klar for Vålerenga. Om han kommer nå eller ikke avhenger av at Vålerenga blir enige med GIF Sundsvall om overgangssummen.

Aperopet snakker om at det skjer noe mer i dag, kanskje det kanskje. Men er det flere på vei inn? Eller noen ut? Eller skriver en av de 9 spillerne Vålerenga har på utgående kontrakt under på nye år? Vi får vente i spenning.

Lørdag 18. juli

18.20:

Lillestrøm har solgt sin beste spiller, Moryké Fofana. Det er Ligue-1-laget Lorient som kjøper vingen for 3,5 millioner kroner. Han hadde kun kontrakt ut sesongen med LSK og de måtte selge nå hvis de skulle få penger for han. Det er Romerikes Blad som melder dette.

Viking fortsetter å miste spillere. Nå er det Yann-Erik de Lanlay og Magne Hoseth er borte. de Lanlay drar til Rosenborg, mens Magne Hoseth er sluppet etter at de ble enige om å avslutte kontrakten. Samtidig har Jón Dadi Bödvarsson signert for Kaiserslautern, men han går ikke får kontrakten hans går ut ved sesongslutt. Viking får dermed ikke penger for han heller.

Torsdag 16. juli

Onsdag 1. juli meldte vi at Robert Lundström er interessant for Vålerenga. 9. juli kom det meldinger om at Molde også skal være interesserte, men de er visst ikke interessante for Robert Lundström som nå er klar for Vålerenga om vi tror på Expressen. Høyrebacken er 25 år og kommer fra svenske GIF Sundsvall. I 2014 vant GIF Superettan og spiller i år i Allsvenskan hvor de for øyeblikket ligger på 14. plass.

Så langt i sesongen har Lundström spilt 1240 minutter fordelt på 14 kamper og står for en scoring. Fiffig nok spiller Lundström med nummer 15 på ryggen, et nummer som skulle være ledig i garderoben på Valle. Dermed burde han passe rett inn.

Vitale data
Født: 1. november 1989
Høyde: 182 cm
Vekt: 74
Posisjon: Forsvar

Fredag 10. juli

17:05:

Med Daniel Fredheim Holm sin nye kontrakt så er det følgende som står uten kontrakt etter sesongen:

 • Lars Hirschfeld
 • Michael Langer
 • André Muri – legger opp
 • Daniel Braaten
 • Moussa Nije
 • Alexander Mathisen
 • Kjetil Wæhler
 • Markus Nakkim
 • Morten Berre

I tillegg går kontrakten til Christian Grindheim ut neste sommer.

Mer om dette kan du lese her: Vålerenga kan miste 10 spillere

16.45:
Aperopet
 har vært på dagens trening og melder at Daniel Fredheim Holm signerer ny kontrakt med Vålerenga. Han skulle visstnok egentlig signere den nye kontrakten den dagen han ble skadet. Den nye kontrakten strekker seg ut 2018. De kan også melde at Rasmus Lindkvist sliter med skaden han fikk mot Odd og han er ute mot Sandefjord. Han har også gjennomført en MR som man får svar på over helga. Forhåpentligvis er han tilbake om ikke altfor lenge.16.45:

Torsdag 9. juli

16.50:

Det skjer så lite på overgangsmarkedet om dagen, så vi har bestemt oss for å prøve å hjelpe speideravdelinga i Vålerenga litt (de trenger HELT SIKKERT vår assistanse!). Her er VPNs utvalgte. For det meste er det store talenter som vi tror kan bli veldig gode.

gutkovskisVladislavs Gutkovskis er et talent og spiller i dag for Skonto FC fra Riga. En spennende unggutt som blant annet har vært på prøvespill hos Everton i England. Skonto kom på 2. plass i den latviske ligaen i 2014. Gutkovskis scoret hele 28 mål på 34 kamper. I årets sesong har han fortsatt og har 5 mål på 10 kamper så langt. Kan ta straffer, er stor og sterk. Virker å ha et greit tempo i kroppen. God skuddfot. Virker som en meget spennende spiller. Jaktes nok av flere klubber i Europa nå, men er et talent som kan videreutvikle seg godt i den norske serien. Mer om han ser du i denne videoen:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-A143cXFgfc]

En liten tur til Island skal vi også. Der imponerer 20-åringen Kristján Flóki Finnbogason. Spissen har nå 4 mål på 9 kamper i den islandske serien. Var i FC København fra 2013 til 2015 før han returnerte til Island. Debuterte på Islands u21-landslag så sent som 26. mars i år, da spilte Finnbogason spiss, mens Vålerengas Elias Mar Omarsson spilte ving. Ellers kan vi nevne at han er 190 cm, så en ganske høy spiller.

Hødds Fredrik Aursnes er et enormt spennende talent. 19-åringen har debutert på U21-landslaget og dominerer stort i OBOS-ligaen. Spørsmålet er ikke om han kommer til å gå ti l en større klubb, men når. Kan Vålerenga klare å hente stortalentet før noen andre gjør det?

Tilslutt kan vi ta med at den svenske backen Robert Lundström, som vi skrev om for noen dager siden, nå har vært på besøk hos Molde. Det blir tydeligvis kamp om hans signatur.

Onsdag 8. juli

16.40:

Det er veldig stille på overgangsmarkedet nå, men vi kan ta noen oppdateringer.

Lillestrøm kaptein Bjørn Helge Riise skal være klar for Aalesund! Den ganske oppsiktsvekkende overgangen skal spare LSK for 1 million kroner resten av sesongen ifølge VG. Vi antar da at Lillestrøm lar han gå gratis. Det har tidvis vært veldig dårlig stemning mellom familien Riise og Aafk så at de nå plutselig er gode venner høres rart ut. At LSK svekkes er uansett positivt.

Lillestrøm har også fått flere bud på Moryké Fofana. Denne gangen er det Molde som har vært på banen. Budet er avslått, LSK ønsker ikke å selge til en norsk klubb. Fofana har bare kontrakt ut sesongen og han kommer neppe til å signere ny kontrakt.

Skaden til Daniel Fredheim Holm kunne vært verre, men han er ute i cirka 6 uker med en vridning. Man fryktet at det skulle være en korsbåndsskade.

Synne Sofie Christiansen har signert for damelaget til Vålerenga. Hun kommer fra Kaupanger og er 19 år gammel.

Fredag 3. juli

16.05:

Fortsatt ingen nyheter angående skaden til Daniel Fredheim Holm. Han ble visstnok kjørt rett til radiolog etter treninga for å ta MR. Fra det vi har hørt så langt så frykter vi korsbånd/menisk skade og det kan bety at Daniel er ute resten av sesongen. De som var på treninga og har skrevet på forumet snakker også i den retningen.

I beste fall snakker vi nok om en skade på nivå med Michael Langer, som skal være ute i 6 uker. I verste fall snakker vi om en langvarig skade og operasjon. Da vil målet til Daniel være neste års sesongstart.

13.10:

Daniel Fredheim Holm er blitt skadet på dagens trening, melder Dagbladet.

– Han fikk en fryktelig strekk i kneet. Det var ikke i en duell, han skled i vanlig posisjon. Det var et megauhell, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Dermed ser det ut som at Moussa Njie og Elias Mar Omarsson nå er høyaktuelle for å starte kampen mot Odd på søndag.

Torsdag 2. juli

15.15:

Da kan vi slå fast at Otto Fredrikson er klar for lån hos Vålerenga. I første omgang for kampene mot Odd og Sandefjord, men muligens også mot Lillestrøm (hvis vi ikke har henta en ny keeper før det).

Og med det tar vi pause for i dag. Sol og øl kaller!

14.45:

En annen ny keeper som var på Vålerenga-trening idag er Mory Diaw. Den 22 år gamle keeperen ble akkurat sluppet av PSG etter at kontrakten gikk ut. Diaw er fransk, født i 1993, 195 cm høy og veier 95 kilo.  Tidligere i uken har Diaw vært på trening hos Fredrikstad, men der fikk han ikke kontrakt. Vi tviler på at han duger for Enga hvis han ikke fikk kontrakt med FFK.

13.54:

NRK er også på ballen nå. De skriver at Otto Fredrikson har vært på Vålerenga-trening i dag og dermed ser det ut som at overgangen er klar.

Velkommen skal du være Otto!

Når det gjelder Jarstein så sier Kjetil Rekdal følgende til NRK:

Ser de på moglegheiten for å hente Jarstein no?

– Han er ein god keeper. Eg veit at Hertha har lyst til å sleppe han ut, det er alt eg kan seie om den saka.

Og dermed er det igjen en åpning for at Rune Almenning Jarstein blir Vålerenga-keeper i løpet av sommeren.

13.35:

Der kom bekreftelsen fra klubben på at Simen Hestnes er klar for LIU Brooklyn. Trener Gard Holme sier følgende:

– Det er synd at han ikke skal spille for oss lenger, men vi ønsker han all mulig lykke til i USA. Det å få dekket college gjennom fotballen er en veldig fin mulighet for Simen, og vi skal selvfølgelig følge han opp og invitere han på trening når han er hjemme. Vi håper jo at han blir Vålerenga-spiller i fremtiden, sier trener Gard Holme.

Dagbladet har også fått Kjetil Rekdal i tale angående Rune Almenning Jarstein:

– Det er helt feil, sier Rekdal til Dagbladet.

Dermed legger vi den ballen død foreløpig. Han ender vel fort opp i Molde uansett nå som de mangler keeper.

13.06:

Vi leter litt rundt etter nye keepere og her har vi en kandidat! Tidligere LSK-keeper Otto Fredrikson er i dag førstekeeper for Kongsvinger i Oddsenligaen. Han kom dit før årets sesongen etter noen kamper for Lørenskog i 2014. Fredrikson stod 53 kamper for Lillestrøm mellom 2006 og 2009 før han forsøkte lykken i russiske Spartak Nalchik. Under oppholdet i Russland ble han skadet under en landskamp mellom Finland og Tyrkia i 2012. Deretter var han ute i to år før han altså kom seg tilbake, først til Lørenskog og deretter Kongsvinger.

Grunnen til at vi tar opp han er at Kongsvinger er godt bemanna på keeperplass med stortalentet Alexander Pedersen(19) i bakhånd, og Kjetil Rekdal sin sønn, Nicklas, spiller også for klubben. I tillegg har Vålerenga bloggen St. Hallvards menn klistra bilde av Otto Fredrikson over hele keeperartikkelen sin fra tidligere i dag og de pleier å ha mye god info. Vi har også flere uavhengige kilder på at det er Fredrikson som Vålerengas nye vikarierende keeper.

11.50:

Etter å ha snakket med folk i og rundt klubben så vet vi nå at det kommer en løsning på keeperkrisa allerede i dag. Mest sannsynlig så utelukker det Rune Almenning Jarstein. Han hadde vært mer enn langsiktig og denne gangen tenker Vålerenga en rask løsning.

Morten Pedersen i Dagbladet har en kommentar i dag, egentlig om Molde, men han avslutter med følgende om Vålerenga:

Mens ytterligere etterrettelige fakta er at Kjetil Rekdal og Vålerengas ledelse har vært i møter med klubbeier Tor Olav Trøim i London.

Det handler ikke bare om kortsiktige og langsiktige investeringer (spillere). Skal spillere inn må spillere ut. Og Rekdal har en liste på både inn og ut.

Inn-lista kommer i hovedsak fra talentspeider John Vik.

Ut-lista er formidlet de som flytter spillere.

Med andre ord så er det ting som skjer rundt klubben nå.

09.30:

Tyske medier, blant annet DZ-Berlin melder nå at Vålerenga ønsker Herta Berlin-keeper Rune Almenning Jarstein. Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har tidligere vært kaptein for Herta Berlin og har nok de rette kontaktene inn i klubben hvis han ønsker å hente Jarstein. Han har vært 3. keeper i Bundesligaklubben etter at han brakk noen fingre på vårparten og meldte til NRK i april at han kan se seg om etter en ny klubb.

Vi ser på dette ryktet som ganske sikkert, spesielt nå som vi har fått vite at Michael Langer er ute i rundt seks uker med det som skal være en kneskade. Samtidig er Vålerenga sin 2. keeper Lars Hirschfeld på landslagsoppdrag, noe som betyr at Vålerenga kun har juniorkeeper Kristoffer Klaesson igjen. Hvem som står mot Odd i helga er med andre ord et stort spørsmål.

08.54:

Vålerengas stortalent Simen Hestnes skal ha signert for den amerikanske college klubben LIU Brooklyn Blackbirds, det melder collegeligaen på sine offisielle nettsider. LIU Brooklyn Blackbirds er laget til Long Island University og Hestnes skal nok studere på skolen i New York. Å miste Hestnes blir et stort tap for Vålerenga. I år har han vært kaptein på Vålerenga 2 og banket på førstelagsdøra. Så langt denne sesongen har han spilt alle 10 seriekamper, scoret 5 mål og fått 2 gule kort. Vi ønsker Simen lykke til i statene, selv om vi helst skulle sett at han ble værende i Vålerenga. (Foto: Christian Haksø)

Onsdag 1. juli

20.22:

Viking har denne uken Oslo-gutten Rocky Lekaj på prøvespill, det melder Aftenposten og VG. 25-åringen har nå 51 mål på 51 kamper for Raufoss etter at han kom dit fra Grorud, denne sesongen har han 15 mål på 11 seriekamper. Han har tidligere vært i engelske Sheffield Wedensday som juniorspiller før han har vært innom Sandefjord, Lyn, Romsås, Grorud og nå Raufoss. Raufoss leder nå Oddsenligaen avdeling 2, to poeng foran Moss. Oppland Arbeiderblad melder at Lekaj sin kontrakt med Raufoss går ut etter sesongen.

Tidligere Viking-spiller Veton Berisha er klar for 2. Bundesliga-klubben Greuter Fürth. Kontrakten til Berisha gikk ut igår og Viking får da kun 2,5 millioner i utviklingskompensasjon for spilleren som har scoret 11 mål på 14 kamper i Tippeligaen i år.

18.46:

Overgangsvinduet er åpnet og det tok ikke lang tid før det første ryktet dukket opp. Den svenske backen Robert Lundström skal i følge svenske fotbollskanalen være aktuell for Vålerenga. Om ryktet sier spilleren selv:

– Jeg har hørt litt om interessen derfra. Men jeg vet
ikke så mye om framtiden. Jeg snakker med GIF, og det finnes interesse
fra andre, sier 25-åringen.

Robert Lundström er altså 25 år og 182 cm høy. Han har spilt for svenske GIF Sundsvall siden 2009 og fått med seg minst 123 kamper. Sundsvall ligger for øyeblikket på en 13. plass i Allsvenskan og Lundström har spilt alle 13 kamper fra start.

Vi noterer oss videre at tidligere Vålerenga og Bodø/Glimt-spiller Ibba Laajab kan være uten kontrakt allerede, kun ett halvt år etter at han ble solgt til Hebei China Fortune for 6 millioner, melder Bodø Nu. Penga sitter tydeligvis løst i kinesisk fotball om dagen.

Vålerengas unggutt Rino Falk Larsen trener med Sarpsborg 08 om dagen. Om det blir noe mer ut av det vet vi foreløpig ikke.

Ellers har Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland blitt solgt til Bundesliga-klubben FC Ingolstadt 04. Det blir spennende å se hvem de ønsker å erstatte han med.

Samtidig har Molde-trener Tor Ole Skullerud bekrefta at han er ferdig i Molde etter sesongen. Vi skjønner han godt, hvem vil vel være i Molde? Vi regner med at Ole Gunnar Solskjær dermed er tilbake hos Molde før neste sesong.

Hvilke spillere ønsker du til Vålerenga? Mener du at noen bør bli solgt? Fortell oss i kommentarfeltet under.

 

21 kommentarer til «Enar Jääger klar for Vålerenga»

 1. Hvis du har sett de siste kampene til Vålerenga så er ikke det rart i det hele tatt. Kristiansen var god ifjor, men har vært i beste fall ustabil i år. Samtidig har Näsberg tatt nye steg og da er det ikke rart at man velger å satse på en lokal egenutviklet spiller.

Legg igjen en kommentar