Dagboka mandag 27.juli 2015

På Romerike har de gitt opp laget sitt og bare 222 fugler er ventet til hovedstaden. Derby og begivenhetsrik uke gir dagbok feitere enn julegrisen. Derbymorgen™ Yr og Storm er ganske enige, været holder seg tørt og godt gjennom dagen. Det betyr at vi er langt unna helgas grisevær, og om du er en av … Fortsett å lese «Dagboka mandag 27.juli 2015»

På Romerike har de gitt opp laget sitt og bare 222 fugler er ventet til hovedstaden. Derby og begivenhetsrik uke gir dagbok feitere enn julegrisen.

Derbymorgen™

Yr og Storm er ganske enige, været holder seg tørt og godt gjennom dagen. Det betyr at vi er langt unna helgas grisevær, og om du er en av de som sitter på gjerdet og venter på om du skal på Ullevaal eller holde deg hjemme og utvikle liggesår er tiden for handling kommet.

De som kan dette forventer 15.000 besøkende på Ullevaal i dag. I følge siste billettoppdatering har bare 9017 av disse kjøpt billett, noe som betyr at nesten 6.000 mennesker planlegger å kjøpe billetten på stadion. Det er sikkert greit for de som liker å stå i kø, om du ikke er av den sorten får du fikse billett på forhånd. Det gjøre du lettest hos Billettservice.

Men hva skjer med bøffelberget? De setter opp gratis busser til hovedstaden for sine gule medlemmer mens andre betaler 150 spenn, omtrent det samme som #Ruter tar for samme tur med påfølgende retur. Allikevel har bare 222 stykker kjøpt billetter forbeholdt bortefeltet.

Lillestrøm har en katastrofal sesong. De har ikke penger, nå har de knapt spillere, poengtrekk har de på blokka og sjarm har de aldri hatt. Eneste klubben har i dugelige mengder er kumøkk og dyrka mark. Da er det kanskje ikke så rart at supporterne prioriterer å få graset i hus?

Intervjuer i bøtter og spann

Hele Norge synes det er stas at Oslo viser storsinn og inviterer de med spesielle behov fra grisgrendte strøk hjem til seg. Det medfører knallhardt arbeid i avisenes redaksjoner og det skal produseres og intervjues.

Dagsavisen kjører Fotballsnakkis hvor Kjetil Rekdal, Sascha Burchert og Morten Berre blir intervjuet.

– Det er de første matcha du legger merke til på kalenderen når terminlista settes opp, og kamper du gleder deg til for det er god stemning på tribunen og mye står på spill, sier landslagsaktuelle Berre til Dagsavisen.

Vålerengas egne sider velger å intervjue Morten Tandberg som får oppleve Lillestrøm på hjemmebane for første gang. – Vi vet jo at vi er et bedre lag enn Lillestrøm, sier Tandberg og det er jo noe alle vet. Vi digger allikevel at det blir poengtert så det ikke er noe tvil.

Videre fortsetter Tandberg: – Tradisjonen tro blir det tett, jevn og tøff kamp, og hvis vi ikke er innstilt på å vinne krigen så hjelper det ikke hvor gode vi er som lag. Så den må vi ta først. Og når den er vunnet og Lillestrøm ligger nede med vondt over alt kommer vi til å spille rundt dem og få en artig dag på Ullevaal.

Akkurat nå kom Dagboka litt. Spørs om vi ikke skal kjøre den sekvensen på loop dagen gjennom.

Hva med VPN, sutrepikkene som har latt det gå sport i å rakke ned på medsupportere? Vi jaga et par man ut i dritværet på lørdag for å intervjue Mathisen og Stengel etter treninga. Intervjuet er lagt ut her.

– Man merker at det er litt ekstra press rundt kampen mot Lillestrøm og litt mer ”hat” rundt oppbygginga egentlig, så det er kult når vi hører at det skjer litt på supportersiden også, er noe av det Mathisen fortalte.

Troppen

I går kveld la Vålerenga ut troppen som møter Lillestrøm. Sascha Burchert, Adrian Jonuzi Møller, Simon Andreas Larsen, Ivan Tarek Fjellstad Näsberg, Markus Lund Nakkim, Niklas Gunnarsson, Ruben Kristiansen, Kjetil Wæhler, Jonatan Tollås Nation, Alexander M. Mathisen, Christian Grindheim, Sander Berge, Herman Sørby Stengel, Morten Gladhaug Berre, Ghayas Zahid, Daniel Omoya Braaten, Deshorn Dwayne Brown og Elias Mar Omarsson er gjengen Kjetil Rekdal skal plukke ut 11 stykker som får starte i kveld.

Vi kunne gjetta på lagoppstillinga, men der er forumet så mye bedre enn oss. Følg med der.

Resultattips

Helgas runder var ikke skreddersydd for Vålerenga. Laga som ikke skulle plukke poeng gjorde akkurat det, og dermed er det opp til Vålerenga og gjøre jobben sjøl. Og det skal dem gjøre. Før Vålerenga har plukka med seg 3 poeng ligger vi på 4. plass. Det er skarve poenget bak Viking, to poeng bak Stabæk og ni poeng bak trønderne. Siden disse tre laga har spilt en kamp mer enn Vålerenga betyr det at Oslos stolthet vil være på andre plass etter å ha grøfta Lillestrøm i kveld. To poeng foran Viking, et poeng foran Stabæk og seks poeng bak Rosenborg.

Enga skal til Europa!

For å finne ut hva resultatet blir har vi søkt råd hos forumet hvor 28 stykker har tippet utfallet. Om vi tar et gjennomsnitt av dette ser vi at Vålerenga vinner kampen 2,85-0,85

Et merkelig fotballresultat, vi ser det. La oss derfor runde av og slå fast at Vålerenga vinner 3-1.

Det blir for lett…

Norwaycup

Ikke bare går Norges største kamp av stabelen i kveld, helle uka ruller verdens største fotballturnering. Sotahjørnet har antagelig verdens beste dekning av turnering, og klasker i kjent stil til med fabelaktig oppsummering av den første dagen.

Ikke minst har gærningen satt opp nydelig tabell over dagens kamper. Vålerenga spiller intet mindre enn 23 kamper i dag, men du får ikke sett alle. Du ønsker nemlig å være på Ullevaal når Vålerenga G16 spiller showkamp mot Mathare United før a-laget flisespikker Lillestrøm. Showkampen starter 17:30

Uavgjort mot Sandviken

I går måtte Vålerengas damer ta den tunge turen over fjella. I Bergen spilte de mot Sandviken, og måtte klare seg uten flere sentrale spillere. Blant annet keeper Guro Pettersen. Frafall skyldes skade og avvikling av ferie.

Nå har damene hatt ferie i 2 måneder. At du da må på ferie etter ferie er noe man bare leser om i tegneserieblader. For Pettersen sin del var frafallet skade. Når du pådrar deg skade under ferien viser det at man bare må slutte å feriere.

Kampen mot Sandviken endte uavgjort, 0-0, og Vålerenga ligger fortsatt på 8. plass.

Orka ikke Lørenskog

I fjor gikk Fredrik Csisar til Lørenskog. Han fant raskt ut det vi andre forsøkte å fortelle ham på forhånd, Lørenskog er bare drit. Dermed kunne klubben fortelle at Fredrik Csisar er tilbake i Vålerenga denne sesongen.

En annen kjenning som er tilbake er Andreas Frisk.

Velkommen hjem, gutta. Godt å se stallen begynner å fylles opp.

Zahid vil være i Vålerenga

Ghayas Zahid ble plutselig aktuell for Roma. At Zahid er aktuell for andre klubber er ikke så spenstig å spekulere i, men Roma kom litt brått på. Til Dagbladet sier Zahid at det ikke er noe i ryktene og at han vil være i Vålerenga.

Selvsagt vil han det.

Grunnstennedleggelse på onsdag

Førstkommende onsdag har Vålerenga bursdag. Det feires med å starte bygging av stadion på Valle ved en sermoniell nedleggelse av grunnsten. Det blir tog fra Fyret klokka 17:00 , og hele programmet finner du her.

Vålerenga i dag

Trampe litt? Jupp, vi tenker det.

 

En kommentar til «Dagboka mandag 27.juli 2015»

Legg igjen en kommentar