Kampreferat: Sandefjord – Vålerenga

Kort oppsummert: hvem faen er Kjartansson? I hovedstaden er det på ny en islending som herjer og effektivt sletter sporene etter den øst-vandrende storscoreren fra i fjor. Etter Elias’ oppvisning i forrige serierunde mot Odd, var det for første gang lagt litt forventninger til gutten med de lyse lokkene. «Piece of cake» tenker Omarsson, og … Fortsett å lese «Kampreferat: Sandefjord – Vålerenga»

Kort oppsummert: hvem faen er Kjartansson? I hovedstaden er det på ny en islending som herjer og effektivt sletter sporene etter den øst-vandrende storscoreren fra i fjor. Etter Elias’ oppvisning i forrige serierunde mot Odd, var det for første gang lagt litt forventninger til gutten med de lyse lokkene. «Piece of cake» tenker Omarsson, og nærmest krever scoringa si etter 12 minutter. Kong Wæhler legger på til 2-0 på et kontant hodestøt rett før pause, og vi har ENDELIG vist at vi klarer å slå bunnlag.

Lørdag 11. juli, 2015

Ullevål Stadion, Oslo

Vålerenga IF – Sandefjord Fotball 2-0 (2-0)

Målscorere: Omarsson ’12, Wæhler ’43

For det er et eller annet med Vålerenga og bunnlag. Etter at vi har snubla, rota, kuka og generelt herpa for oss sjøl ved gjentatte anledninger mot lag som både er teoretisk og praktisk sett dårligere enn oss, er det godt å se at vi endelig klarer å sette skapet ditt det skal, samt fylle det med knuste drømmer og lovnader om OBOS-ligaspill neste år. Adios Sandefjord, snakkes aldri – vi kommer ikke til å savne dere. Eller i det hele tatt merke at dere er borte. Det er ikke mye vi kan si at Sandefjord har mestret i årets serie, der de ligger å skraper bunnen av det vi av noe tvilsomme grunner kaller Tippeligaen – vår «eliteserie». Men en ting skal dere faen meg ha – dere er flinke til å gå ubemerket hen. Dere er faktisk så anonyme at VPN’s utsendte rent glemte å sende dette kampreferatet før det hadde gått snaue to uker, faktisk så anonyme at det tar folk flest flere forsøk på å gjette hvem vi spilte mot i forrige serierunde. Så på et vis kan man si at OBOS-ligaen passer bra for dere, i all den tid vi ikke aner hvem som er der heller.

Kampen i seg selv var, som tidligere nevnt, et endelig bevis på at Rekdals grep endelig begynner å gi effekt. Simon Larsen har fått en liten oppsving som høyreback, og virker utrolig nok mer sikker her enn i sin naturlige posisjon i midtforsvaret, og Herman Stengel hadde flere forløsende involveringer og bidrag i første omgang enn Pelle’s tidligere makker Heltne Nilsen hadde helt frem til han ble solgt. Zahid er fortsatt et par hakk unna toppformen, men blir heldigvis avløst gjennom Omarssons opptur og gode bidrag fra hele laget generelt. Kampen var dog ikke feilfri, og hadde det ikke vært for at den utpulte kanylehora på topp hos Sandefjord ikke la igjen kontaktlinsene hjemme, skal vi ikke se bortifra at resultatet hadde blitt pynta på. Enda litt mer skjerpings i forsvar nå, og vi skal bli svært ekle å slå!

Vi sikter nå mot det nærmeste vi kommer et derby – kampen mot Lillestrøm! Her skal fugl trampes på, tygges på, svelges og kastes opp igjen. Med tre poeng stadfester vi fuglas definitive posisjon i midt-sumpa, og kan sikte mot å knipe inn ledelsen til RBK!

Legg igjen en kommentar