Dagboka fredag 24. juli 2015

Norway Cup starter denne helgen. Også er det noen som er sinna for at matchen mot Lillestrøm er flytta fra søndag til mandag. Dette og litt om potensiell europacup er fredagens dagbok. La oss starte med barn og unge. Norway Cup er Norges største fotballturnering og der er Vålerenga selvfølgelig representert. Hele 19 lag er … Fortsett å lese «Dagboka fredag 24. juli 2015»

Norway Cup starter denne helgen. Også er det noen som er sinna for at matchen mot Lillestrøm er flytta fra søndag til mandag. Dette og litt om potensiell europacup er fredagens dagbok.

La oss starte med barn og unge. Norway Cup er Norges største fotballturnering og der er Vålerenga selvfølgelig representert. Hele 19 lag er påmeldt turneringa så om du ønsker å se hva som finnes av unge talenter er det bare å stikke opp på Ekebergsletta (eller et av de andre stedene der det spilles). Sotahjørnet har en flott «før turnering»-artikkel vi anbefaler du leser om du er Norway Cup-fan.

Ikaros tifo-boikotter Lillestrømkampen
På mandag er det Vålerenga mot Lillestrøm. En kamp som for mange er viktigere enn julaften og bursdag slått sammen. Denne kampen er nå av ymse grunner blitt flytta fra mandag til søndag, og dette faller grupperinga Ikaros hardt for brystet. I et Facebook-innlegg skriver de at de dermed vil boikotte tifo til denne kampen.

https://www.facebook.com/IkarosOslo/posts/872684139465111

 

De har en del argumenter; både gode og dårlige. Vi syns de i all hovedsak er dårlige.

Joda. Matchen kunne med hell gått i helgen. Det ville nok passet bedre inn i 1-6-1-profilen klubben har, men selv om de har bedt om en mandagskamp så betyr det ikke at de spiller fallitt. Ikaros mener også at det blir færre folk på tribunen siden det går på en mandag, men tenker samtidig på at politiet ikke har nok folk på jobb siden det er fellesferie. Dette blir for oss en logisk brist. Om det er få folk på tribunen mandag er det nok ikke fordi det er en mandag, men fordi det er i fellesferien.

Les mer: Billettinfo Vålerenga – Lillestrøm

Få folk blir det nok ikke uansett. Mandagen er første skikkelig turneringsdag i Norway Cup (ja, vi vet det starter søndag), og det kommer til å være mange lag som vil benytte seg av sjansen for å se Norges tredje beste lag pr nå. Disse lagene får også rabatterte priser på billettene. Ikaros mener dette er å «prioritere grisgrendte strøk». Dette mener dagboka er et noe fjollete syn. Hvor mange kids er det vel ikke som vil være Emil Már Omarsson på tirsdag etter at han har putta fire mot Lillestrøm?

Skal dagboka tippe et tilskuerantall så tror vi det blir omtrent 17.000. Og det er ikke fordi Vålerenga har bedt om å ha kampen på mandag, men fordi den går i fellesferien.

Det blir ingen slike scener fra Ikaros i år
Det blir ingen slike scener fra Ikaros i år

Og hvorfor i alle dager kommer dette nå – bare fire dager før kamp? Kampdatoen har vært kjent lenge og det vil være lett å spørre om Ikaros rett og slett kanskje ikke har vært så aktive på tifo-fronten som de kanskje mener de har vært. Men det vil ikke dagboka spekulere i. Selv mener de at de ikke kunne si noe før de hadde hatt et møte med klubben. Vi veit ikke hva vi tror.

Norske lag i Europa
Alle de norske laga er videre i europacupene. Det er strålende for oss siden vi skal ut i Europa neste år (og årene etter). Flere lag som gjør det bra i Europa betyr at Tippeligaen blir høyere rangert.

Vålerenga i dag
Vi ser sykkel på det lokale vannhullet, lærer tysk av keeper Burchert og pusser på svorsken til Lundström kommer.

En kommentar til «Dagboka fredag 24. juli 2015»

Legg igjen en kommentar