Dagboka torsdag 16. juni 2015

Med kaffekoppen setter vi oss til rette og doserer om utlendinger, tidligere spillere, Rino Falk Larsen og EM. Ikke minst spør vi om det er sosial dumping i Stabæk? Stabæk har bare utlendinger på banen Aftenposten har en opptelling av utlendingene i Tippeligaen og har kommet frem til at Stabæk har flest med sine 11. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 16. juni 2015»

Med kaffekoppen setter vi oss til rette og doserer om utlendinger, tidligere spillere, Rino Falk Larsen og EM. Ikke minst spør vi om det er sosial dumping i Stabæk?

Stabæk har bare utlendinger på banen

Aftenposten har en opptelling av utlendingene i Tippeligaen og har kommet frem til at Stabæk har flest med sine 11. En hel lagoppstilling uten norsk pass. Er dette til at de ligger på 2. plass i Tippeligaen, har klubben som var like rakafant som Vålerenga blitt et kjøpelag, et lag som har betalt for å fly høyt på tabellen?

Neppe, om man ser på resten av lista. Serieleder Rosenborg har sju utlendinger mens Vålerenga, som ligger på tredjeplass, har seks. Det er dermed ikke åpenbart at flere utlendinger gir flere poeng. Tromsø har færrest fra utlandet i hele landet, men så ligger dem også nederst på tabellen. Sånn sett kunne man tenke seg at Tromsø burde hatt flere kompetente fotballspillere uansett hvor i landet de kommer fra.

På den annen side gir ikke Tromsøs sportssjef inntrykk av at han har særlig god kobling til virkeligheten. Til Aftenposten sier han:

– Antallet i dag er muligens litt lavt, men jeg tror du sjeldent vil se at vi har over fem utenlandske spillere. Det er et bevisst valg, men vi er internasjonal by, med utenlandsk kompetanse og det vil vi også ha i TIL i fremtiden.

Når blei Tromsø internasjonal by? Når vi først stiller spørsmål, er utenlandsk kompetanse synonymt med god kompetanse?

Tilbake til Stabæk og Bærum. Dette er jo en klubb som er så rakafant at Vålerenga fremstår som sprudlende oligarker. Hvordan har de fått på plass så mange utenlandske spillere? Driver de sosial dumping der de henter folk fra lavkostland, gjennom tvilsomme bemanningsbyråer, og lar de arbeider for småpenger? Småpenger sett i forhold til ordinære, norske lønninger, selvsagt. Er det sant at alle de 11 bor sammen på 2 rom og kjøkken i en fuktig kjeller på 45 kvadratmeter?

Vi bare spør. Veit gjør vi selvsagt ikke.

Vålerenga i Gold Cup

Aftenbladet myser litt på spillere i Gold Cup som har spilt i Tippeligaen og lurer på om de er suksesser, middels eller flopper. For å belyse spørsmålet har de henvendt seg til Vålerengalegende Lars Tjærnås, og han nominerer selvsagt tidligere Vålerengaspillere i samtlige klasser. Bortsett fra klassen for ”suksess”, det skulle tatt seg ut.

Lars Hirschfeld er først ut siden han endte sist i sin gruppe i Gold Cup med Canada og er ute av turneringa. Hvorfor han er ”middels” er uklart. Om det har sammenheng med landslagsspillet eller fordi han ikke skal spille for Vålerenga etter sesongen er uklart.

Giancarlo González er også ”middels”. Han fikk 37 kamper for Vålerenga og laget hans, Costa Rica, skal spille kvartfinalen i Gold Cup. Vi forstår fortsatt ikke kriteriene for disse tre klassene.

Fra Honduras har vi hatt Mario Martínez, og Tjærnås mener han er flopp. Ikke bare måtte han i stor grad nøye seg med spill for Vålerengas andrelag, men Honduras er og sendt hodestups ut av Cold Cup med feiende flott sisteplass i sin gruppe. Nå begynner disse tre klassene å gi mening.

Husker du Tosaint Ricketts? Vi gjør det så vidt. Han har og spilt Gold Cup, selv om han bare spilte litt noen få kamper for Vålerenga før han ble dytta videre til Sarpsborg. Det finnes ingen større ydmykelse i verden enn å bli sendt til Østfold, så det var kanskje i overkant strengt mot Ricketts. Han er i hvert fall ute av Gold Cup han og, sammen med Hirscfelds Canada.

Når vi først er innom tidligere Vålerengaspillere, husker du Askild Vatnbakk Larsen? Han ble cupmester for Vålerenga G14 i 2004 og var en periode på A-laget i hockey. Nå har han vunnet løpekonkurransen ”Hovedøya rundt”.

Rinos fremtid er usikker

Rino Falk Larsen har prøvespilt for Sarpsborg 08 uten at Sarpsborg er sikre på hvordan de skal forholde seg til det. Det veit strengt tatt ikke Dagboka heller.

Fridlund er EM-klar

I går startet EM for J19 og vår egen Johanne Fridlund er klar som et egg. Allikevel var Spanja enda klarere som grøfta Norge 4-0. Men så kan man ikke forvente at Vålerenga skal dra lasset aleine, det er andre spillere på laget som må skjerpe seg. Fridlund ble for øvrig bytta ut etter 73 minutter uten at vi veit hvorfor.

Klarte forresten Fridlund å treffe tverrliggeren? Svaret får du her.

Klar for EM er også Aryan Tari. Vi prater da Sjakk, og Vålerengaspilleren får være på lag med Magnus Carlsen. Fotballferie gir deg uten tvil de beste nyhetene.

Toppserien i gang!

Søndag er vi i gang etter drøy pause. Mens damene har ralla rundt på måfå en stund må de ta seg sammen når vi tar imot Medkila på søndag. Avspark er 16:00, og du bør komme.

Vålerengas damer har forresten starta med å dele litt om spillerne i sosiale medier. Verdt å ta en titt.

https://www.facebook.com/VaalerengaFotballDamer/posts/878043965622468:0

Vålerenga i dag

Syng deg hes

2 kommentarer til «Dagboka torsdag 16. juni 2015»

Legg igjen en kommentar