Dagboka mandag 13. juli 2015

Med tre poeng i sekken starter vi uka med å se framover mot enda flere poeng. Dagboka har i dag litt om Sandefjord, litt om tabellen, litt om neste hjemmekamp, litt om stadion og litt om billettsalg. Vi skal være ærlige med deg. Dagboka, og resten av VPN, var bekymra før lørdagens kamp mot Sandefjord. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 13. juli 2015»

Med tre poeng i sekken starter vi uka med å se framover mot enda flere poeng. Dagboka har i dag litt om Sandefjord, litt om tabellen, litt om neste hjemmekamp, litt om stadion og litt om billettsalg.

Vi skal være ærlige med deg. Dagboka, og resten av VPN, var bekymra før lørdagens kamp mot Sandefjord. Vålerenga har ikke akkurat overbevist mot antatt svakere motstand, og vi var redd for at spillerne igjen skulle slippe seg ned og slappe av. Selv om andre omgang var et gigantisk gjesp så vant vi 2-0. Omarssson overbeviser og når til og med Wæhler scorer så blir det tre poeng i sekken.

Tabell-titting
Nå som Tippeligaen skal ta ferie i to uker så kan det være gøy å se litt på tabellen. Hvem hadde vel trodd at Vålerenga skulle ligge på 3. plass etter halvparten pluss en kamp spilt? Ikke vi, i alle fall. Det skumle med dette er at vi begynner å få litt trua på laget. Kan det ta oss inn i himmelriket? Holder dette helt inn så blir det Europa League-kvalik neste sesong – og er det noe vi i VPN liker så er det å dra utenlands i embedets medfør.

 

Kjetil Wæhler jubler sammen med Jonathan Tollås Nation og Emil Mar Omarsson etter førstnevntes scoring.
Kjetil Wæhler jubler sammen med Jonathan Tollås Nation og Emil Mar Omarsson etter førstnevntes scoring.

Lillestrøm hjemme i neste kamp
Etter pausen så venter Lillestrøm. For mange er dette en av to høydepunkt i serien (det andre er Lillestrøm borte). Lillestrøm har overraskende nok klora seg fast midt på tabellen, og vi har klora oss fast i toppen. Dette burde være grei skuring.

Men. Dette er en kamp som lever sitt eget liv. I tillegg er dette to lag med supportere som på en skikkelig dårlig dag for Klanen og en ufattelig bra dag for pip-pipene fra lyskrysset nord for Oslo kanskje matcher hverandre. Derfor er dette en stor kamp som supporterne, media og alle som er glad i fotball elsker. Mandag 27. juli – møt opp på Ullevaal og opplev moroa du også.

Billetter til moroa
Vi skjønner at det er viktig for klubben å selge ut Sandefjord-kampen og Real Madrid, men noen ganger kan det være ålreit å ha to (eller tre) tanker i huet på en gang. Vi syns det er minst like viktig å få Ullevaal stadion utsolgt mot Lillestrøm. Det tror vi klubben også mener, så vi satser på at det er full pupp og utsolgt mot Lillestrøm.

Og skal du ha billett, noe du helt sikkert skal, så kan det være greit å sjekke ut oversikten vår. Så veit du at det er utsolgt om ikke så lenge.

Hjemmetribunen på Ullevaal og nye Vålerenga stadion
Noe av det feteste som finnes er når Vålerengas supportere gir alt. Dessverre virker det som om Vestbredden er litt utvanna. Akkurat hvorfor veit vi ikke, men det kan være greit å se litt på hvordan tribunen er satt sammen. For mange år sida måtte du underskrive en «sangkontrakt» for å stå midt på Vestbredden. Det var kanskje ikke den mest overholdte kontrakten på denne delen av av den vestlige halvkule, men det var et godt forsøk på å vise hva som er viktig.

En av idéen er å legge opp tribunen etter en mal der vi har de som er mest med, de mest engasjerte og de som starter sanger i midten. På hver side av dem finner vi de som syns det er gøy å synge, men ikke er like gira på å hoppe eller veive flagg. Høres dette kjent ut? Dette var sånn det var da Klanen var samla på Bendit-tribunen. Vi syns det fungerte veldig godt, og vi håper det blir sånn når vi får vår egen tribune om to år.

Klarte vi det da, klarer vi det nå (og seinere) også.

 

En kommentar til «Dagboka mandag 13. juli 2015»

Legg igjen en kommentar