Dagboka torsdag 9. juli 2015

La oss snakke litt om homofili, damefotball, Drillo og Sandefjord. Det er tross alt kamp igjen til helga, og du trenger denne Dagboka! Mannlig homofili, en mangelvare? VG setter søkelys på at det ikke finnes en eneste spiller i Tippeligaen som er åpent homofil. At spørsmålet om hvorfor det er slik er prisverdig. Statistisk sett … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 9. juli 2015»

La oss snakke litt om homofili, damefotball, Drillo og Sandefjord. Det er tross alt kamp igjen til helga, og du trenger denne Dagboka!

Mannlig homofili, en mangelvare?

VG setter søkelys på at det ikke finnes en eneste spiller i Tippeligaen som er åpent homofil. At spørsmålet om hvorfor det er slik er prisverdig. Statistisk sett skulle det være opptil flere menn som liker menn i fotballen, men det ser ikke ut til at det finnes noen. Man leter etter en forklaring i folks holdninger. Dine holdninger, mine holdninger, treneres holdninger, lederes holdninger og holdninger hos andre spillere.

Fra supportereståsted er det ikke tvil om at dine og mine holdninger er uendelig mye bedre enn hva de var for et par år siden. «Homo» er et skjellsord som nesten aldri høres fra Bredden lenger, og om noen smeller av med det får de kjapp korreks. Eller holdningsjustering, om du vil.

Det forunderlige med denne tematikken er hvor vanlig det virker å være for damer i kvinneidretter å like hverandre veldig godt. Mange damer finner hverandre innen både håndball og fotball uten at noen synes å bry seg noe særlig om det. Akkurat sånn som det skal være. Hvorfor vil ikke da gutta fortelle at han karen på tribuna som fikk en klem etter kampen er kjæresten?

VG, og andre medier, er nok en stor del av forklaringa på dette. Om noen i herrefotballen kommer ruslende ut av skapet kan du ta gift på at det ikke vil gå rolig for seg. Da vanker det nok forespørsler om hjemmereportasjer, turreportasjer, portrett i helgemagasiner og andre påfunn hvor fokuset ligger på legning og ikke på yrkesutøvelsen. Hvor interessant er det?

Dagboka har ikke noe ønske om å gjøre noen mennesker, heller ikke fotballspillere, en del av et freakshow fordi de er homofile. Men vi ønsker at fotballmiljøet er såpass rause at spillere kan kjøres på trening av typen sin, gi sin kjære et kyss etter kamp eller ha sin elskede ved sin side på gallaer uten at noen hever et øyebryn. Selv om det er to menn som har funnet hverandre.

Du spurte, backene svarer

VIF-TV fikk tilsendt spørsmål fra vanlige folk og videreformidlet dem til Wæhler og Nation. Wæhler svarer godt og innsiktsfullt på det han blir spurt om, men Dagboka skjønner ikke en drit av hva Nation sier. Denne delen av innslaget burdet blitt tekstet.

Da Drillo fikk sparken

Josimar har gått fra å være et blad for de mest nerdete blant oss til å bli premissleverandør for debatten om fotball her hjemme. Etter en rekke sjefe saker har de nå fått Egil «Drillo» Olsen i tale. For egen penn beskriver Drillo hvordan prosessen var da han fikk sparken og beskriver Yngve Hallén og Kjetil Siem som to karer som benytter bakholdsangrep, hersketeknikker og renkespill som naturlig del av sin personalbehandling.

Fy faen!

Dette er samme Hallén Vålerengas representant i forbundsstyret, Mina Gerhardsen, omtaler som «dyktig idrettspolitiker».

Fy faen!

Yngve Halléns ansvarsfraskrivelse

Kvinnefotballen renner ikke akkurat over av penger. Dette til tross for at de er flaggskipet til Norges fotballforbund og stadig deltar i internasjonale turneringer, senest i VM som ble avsluttet forrige helg. Mer penger er etterlyst og det er tatt til orde for at forbundet må ta kvinnefotballen, og toppserien, på alvor og overføre mer penger den veien.

Til dette svarer Yngve Hallén, på sitt sedvanlige arrogante vis: – Vi har ikke tilgang til Statens penger eller Siv Jensens oljefond.

Dette er selvsagt. Så følger Hallén opp med: – (…) også ved at vi finner ut hvordan klubbene selv kan generere høyere inntekter.

Svaret på hvordan klubbene kan generere høyere inntekter har supportere, med Sotahjørnet i spissen, prøvd å forklare forbundet flere ganger: sett opp terminlista så vi kan kombinere tippeligakamper med toppseriekamper! Eksempelvis vil det være no brainer å sette opp Stabæk-Vålerenga i etterkant av Stabæk kvinner-Vålerenga damer. Da vil damekampen få flere tilskuere enn de vanligvis får og billettinntektene øker.

Hvor vanskelig kan det være?

Hvalfangst på lørdag

Klokka 18:00 på lørdag møter Vålerenga hvalfangere fra Sandefjord. Det betyr at alle må låse inn kjerringene sine, spesielt spillerne, for da er Lars Bohinen i byen. Å si noe positivt om Sandefjord er ikke så enkelt, men Dagboka er imponert over hvordan de fikk sutra seg til omtale av sjokoladen sin siden det var så innmari vanskelig å få den inn i hyllene hos butikkene.

Vålerenga i dag

Det er sommer! Nyt det, regn eller sol.

En kommentar til «Dagboka torsdag 9. juli 2015»

Legg igjen en kommentar