Dagboka fredag 3. juli 2015

Nostalgien trakk det korteste strået, niks Nye Bislett. Til gjengjeld får vi Nytt Jordal Amfi. Men først litt keeper-mat: – Helt feil ! Ja, det ville være helt feil å hente feilvendte Jarstein til Vålerenga. Om Vålerenga har et keeperproblem kan diskuteres. At vi vil få et vesentlig større keeperproblem med Jarstein i buret, er hevet over … Fortsett å lese «Dagboka fredag 3. juli 2015»

Nostalgien trakk det korteste strået, niks Nye Bislett. Til gjengjeld får vi Nytt Jordal Amfi. Men først litt keeper-mat:

– Helt feil !
Ja, det ville være helt feil å hente feilvendte Jarstein til Vålerenga. Om Vålerenga har et keeperproblem kan diskuteres. At vi vil få et vesentlig større keeperproblem med Jarstein i buret, er hevet over enhver tvil.

Ryktesmedene i den tyske avisa Berliner Zeitung, skriver:

Torwart Rune Jarstein (30/Vertrag bis 2016) könnte Berlin ebenfalls verlassen. Nach B.Z.-Informationen hat Ex-Hertha-Kapitän und Valerenga-Coach Kjetil Rekdal (46) wegen seines Landsmannes angefragt.

Om dette ikke er helt gresk for oss så er det i hvert fall tysk og det skjønner vi ikke bæret av. Det gjør derimot Kjetil Rekdal som har spilt for Hertha Berlin og trent Kaiserslautern, og han slår ettertrykkelig fast i Dagbladet at koblinga Jarstein-Vålerenga er helt feil. Dagbladet har derimot helt rett i at «30-åringen har fått minimalt med spilletid i Hertha Berlin» og at  «Jarstein gikk fra Viking til Bundesliga-klubben Hertha i januar 2014. Men det ble tidlig klart at han ikke ville bli satset på.»

Typisk norsk dette. Bli kjøpt opp på gøy for ikke å bli satset på. Noen har tydeligvis alltid penger nok til å sløse bort på ting de ikke vil ha. Så mye penger har ikke Vålerenga. Det vi betaler for bruker vi. Brown er et godt eksempel. Omarsson, da?  Tja, misbruk er jo også en form for bruk. Men gjenbruk skygger vi unna. Sorry, Jarstein!

Tre kryss – tre kamper
VPNs dynamiske serie som fanger opp hvert minste vindpust og bølgeskvulp på overgangsmarkedet, har i skrivende stund overskriften Otto Fredrikson klar for Vålerenga. Kryss i taket for at den finske 33-åringen vokter buret mot Frode Johnsen & Co i Skien søndag. Tre kryss i taket for at han er tilbake der han hører hjemme når vi skal til Nadderud, nemlig i XXX.

På Vålerengas hjemmeside bekreftes det at Vålerenga har fått dispensasjon fra NFF om å leie Fredrikson i Langers skadefravær, det er snakk om fram til 28. juli.

Målvakten har nylig forlenget kontrakten på Gjemselund og sier til Glåmdalen at han trives utrolig godt der han er og ser perspektiver i klubben. Vi sier velkommen til en annen verden, krysser tre fingre og ønsker ham  lykke til  i de neste kampene. Det blir noe annet enn Stjørdals Blink og Førde, det. Synd han ikke får kjenne på ordentlig Tippeliga-nivå, men må nøye seg med Odd, Sandefjord og Lillestrøm i ferien.

Nye Jordal Amfi
Mens vi ikke skal tilbake til Nye Bislett før vi vender hjem til nytt stadion, tikker meldinga inn om at første dropp på Nye Jordal Amfi blir i september 1918. Gladmeldinga om at 20 års jobbing for å komme ut av verdens eldste ishall med olympisk rekord i gjenbruk, og inn i en ny endelig har båret frukter, leser vi i Oslo By Nyheter i dag.  Men alltid er det noe. I byggetida må iskrigerne finne is til puck og skøyter på helt andre kanter av landet. Fra januar 2017 til seriestart 2018 blir det ny hjemmebane her eller der. Kjær antyder Manglerud og Furuset. Dælenga blir det definitivt ikke.

Foto fra Kultur- og idrettsbygg/ Hille Melbye Arkitekter og mange spennende detaljer finner du her: Slik blir Nye Jordal Amfi

Vålerenga i dag
Valget falt på Ullevål. Faen, sier vi som har levd en stund. Argumentene for valget finner du på klubbens sider

En kommentar til «Dagboka fredag 3. juli 2015»

Legg igjen en kommentar