Dagboka tirsdag 16. juni 2015

Det er late sommerdager for fotballinteresserte i Oslo så da ser vi mye på damer og litt på TV-kamper, Molde og Nobels fredssenter. Kaptein på tur Tina Wulf er på tur. Etter et tapt veddemål sykler hun i dag fra Trondheim til Molde. Vi slo på tråden til Geir Kamsvåg i følgebilen som kan meddele at … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 16. juni 2015»

Det er late sommerdager for fotballinteresserte i Oslo så da ser vi mye på damer og litt på TV-kamper, Molde og Nobels fredssenter.

Kaptein på tur

Tina Wulf er på tur. Etter et tapt veddemål sykler hun i dag fra Trondheim til Molde.

Vi slo på tråden til Geir Kamsvåg i følgebilen som kan meddele at Tina har kommet seg opp bakkene til Orkdalsfjellet. På turen så langt har det vært motvind og regn noe som påførte Tina numne tær og vond rygg. Nå har hun derimot fått i seg mat, cola og boller. I tillegg skinner sola på fjellet og det er reine sommeren.

Selv om Tina er på fjellet er terrenget kuppert og den virkelige testen kommer omlag 3 mil fra Molda. Da venter Batnfjordsøra og opp Fusetfjellet. Der er det drøy stigning, antagelig turens bratteste, og sliten kropp etter en dag på sykkel.

Akkurat nå er humøret til Tina på topp. Det samme er humøret til Geir. Fra følgebilen meldes det om god temperatur, radio, og varm kaffe. Og flott utsikt, som Geir lar følge av rå latter. Topp stemning, med andre ord.

Geir Kamsvåg forventer at de er fremme i Molde mellom 20:30 og 21:00.

Nobels fredssenter avslutter samarbeid

Josimar, dette sykt sexy tidsskriftet, melder om at Nobels fredssenter ikke lenger vil samarbeide med Norges fotballforbund.        – Det styret kom fram til var at vi avslutter samarbeidet med FIFA så snart forholdene ligger til rette for det. Administrasjonen går nå i dialog med NFF og FIFA, sier direktør ved Nobels Fredssenter, Bente Erichsen, til Josimar.

Dette synes vi er forståelig. Fredssenteret skal på et vis kjempe for åpne demokratier og ryddige forhold, altså det motsatte av hva FIFA ser ut til å være. Onde tunger vil sikkert legge til at det samme kan sies om NFF, men hos VPN er vi ikke onde.

Uansett må dette være et aldri så lite nederlag for Kjetil Siem. I sin tid som generalsekretær har han fremstilt seg selv som en uangripelig patriark som aldri gjør noe annet enn å se fremover. Ovenfor Josimar benekter rett nok Siem at dette er et nederlag: – – Nei, det handler ikke om meg, det handler om at fotballen kan få brukt sin rolle, i tråd med både med både Alfred Nobels testamente og arven etter Nelson Mandela.

Ja, særlig.

TV-kamper

Da er nye tider for fotballkamper satt. TV har sagt sitt og vi ender opp med å spille mot Lillestrøm mandag 27.07 klokka 19:00. Dette tidspunktet har ingenting med 1-6-1 å gjøre, men har vel mest med Norway Cup å gjøre. Sånn sett ikke helt uforståelig om dette var ønskelig fra klubben også.

Stabæk skal vi møte lørdag 01.08 klokka 19:00. Hvorfor denne kampen ikke er koordinert mot damenes terminliste er over vår fatteevne. Sotahjørnet har forsøkt å fatte det, men der kom de også til kort.

Fredag 07.08 får vi besøk av Tromsø 19:00. Dermed har vi på tre forsøk tre kampdager. Vi finner trøst i at det er ett kamptidspunkt.

VM

Damenes verdensmesterskap i Canada dundrer videre. I går fikk Elfenbenkysten fik av våre jenter i en kamp som endte 1-3, selv om Norge ikke dominerte slik de burde. Uansett er Norge videre og raker oss ikke for øvrig.

Derimot kaster vi våre uskyldsblå mot Sveits. Der spiller nemlig Daniela Schwarz, Vålerengas forsvarer. I kveld møter Sveits Kamerun og vi satser på spilleminutter for Daniela.

Daniela kan du også se i VPNs tverrliggerutfordring. Traff Daniela tverrliggeren? Traff noen av damene tverrliggeren? Dette er første video i en serie på to.

Molde på lørdag

Vålerengas hjemmesider minner om at Vålerenga ikke har tapt på bortebane i år. Dagboka minner om at Molde bare er drit. I år også. Dermed lukter det borteseier, og vi synes du burde hoppe på en buss og ta turen. Klanen fikser transport for 600 spenn.

 

 

Legg igjen en kommentar