Uavgjort mot et kommende spøkelse

– Vi noterte flere chanser og skudd i denne kampen enn for de tre tidligere serierundene tilsammen, skrev Ragnar Larsen i Aftenposten. – Usaklig publikum, en serie med unødvendige pipekonserter, skrev VG VG : Og så fikk vi endelig en publikumskamp i fotball. 17 000 tilskuere og på banen en rad med ballartister som serverte delikatesser … Fortsett å lese «Uavgjort mot et kommende spøkelse»

– Vi noterte flere chanser og skudd i denne kampen enn for de tre tidligere serierundene tilsammen, skrev Ragnar Larsen i Aftenposten.
– Usaklig publikum, en serie med unødvendige pipekonserter, skrev VG

Leif Eriksen feiret 25-årsdagen på denne måten Et angrep fra Vålerengen blir brutt. Alf Bråthen fanger ballen foran Leif Eriksen som vel ikke er helt ren i armføringen.  Videre mot høyre sees Åge Sørensen og Jan Rodvang (Faksimile: Aftenposten arkiv - foto Rolf Christian Ulrichsen)
Leif Eriksen feiret 25-årsdagen på denne måten
Et angrep fra Vålerengen blir brutt. Alf Bråthen fanger ballen foran Leif Eriksen som vel ikke er helt ren i armføringen.
Videre mot høyre sees Åge Sørensen og Jan Rodvang (Faksimile: Aftenposten arkiv – foto Rolf Christian Ulrichsen)

VG : Og så fikk vi endelig en publikumskamp i fotball. 17 000 tilskuere og på banen en rad med ballartister som serverte delikatesser på løpende bånd. Man vil sikkert strides i uker fremover om hvem som burde ha vunnet i denne 2—2 kampen, personlig vil vi holde Lyn som det beste laget tross alt. La oss ikke glemme den sterke førsteomgangen da Lyn-laget vel burde ledet med tre – fire mål. Og la oss også huske på at VIFs første goal var det mest suverene selvmål vi har sett på år og dag.

For dem som ikke har sett suverene selvmål kan VPNs mann i Nordre Sving fortelle at Leif Eriksen sleivet på en pasning som var tenkt til Åge Sørensen, men Jan Rodvang slengte opp beinet og lobbet ballen over Lyns keeper med et førsteklasses hælspark.
Jan Rodvang var forøvrig baker og notorisk råtass. I boka Fra Sotahjørnet til Bohemen (2003) leser vi at backen fra Asker noen år tidligere hadde ringt til Vålerenga for å få prøve seg i klubben. Helmuth Steffens tok telefonen og spurte hva han dreiv med.

– Baker, svarte Rodvang
– Vi trenger ikke bakere i Vålerenga, svarte Steffens og la på røret

Det hører med til historien at Jan Rodvang gikk til Lyn og ble seriemester der.

VGs spillerbørs etter kampen
VGs spillerbørs Lyn-VIF 14.05.1965

Aftenpostens Ragnar Larsen, Italia-proffen fra Sandaker, tok for seg Vålerengas spillere på denne måten:

Helge Sørlie var klosset ved Lyns første scoring, men rehabiliterte seg senere med flere redninger foran benene til Lyn-angriperne
Nils Arne Eggen spilte bedre enn på meget lenge og hadde Jan Berg under kontroll
Rolf Tobiassen hadde det vanskeligere mot Finn Seemann, men slapp aldri den farlige Lyn-gutten forbi seg der han kunne komme til med skuddene
Thorvald Larsen og Knut Presterud var bra, hverken mer eller mindre
Arne Jakobsen derimot var helt utmerket
I løperrekken var Bruno Larsen den klart beste, spesielt i 2. omgang, men så hadde da også Bruno den dagen da han virkelig satset alt
Per Knudsen duret fram på sin høyre kant så fort det ble en chanse, men det kan man ikke si om
Terje Hellerud. Han har sin gamle stil i behold, og det betyr at de virkelige lekkerbiskener blandes med med perioder da det er «på stedet hvil»
Leif Eriksen slurvet litt med ballbehandlingen, men gjorde en god jobb.
Åge Sørensen var liksom ikke med i første omgang, men mot slutten var han av dem man la merke til.

Bruno holder stillingen, men nå delt topp med Ole "dukk opp".  Radarparet Stavrum/Dybwad Olsen er i gang. (Faksimile VG)

Bruno holder stillingen, men nå delt topp med Ole «dukk opp».  Radarparet Ole Stavrum/Ola Dybwad Olsen er på gang.         (Faksimile VG)

Tabell 4 serieomgang 1965

 

Ukens lag i VG
Bruno og Thorvald Larsen som vanlig på Ukens lag, nå sammen med Arne Jakobsen, mens Leif Eriksen fikk seg en pause

Resultater  4. serieomgang
Steinkjer-Sarpsborg 3-0 (4.900), Lyn-VIF 2-2 (17.063), Fredrikstad-Viking 1-1 (3.200), Skeid-Sandefjord 1-0 (2.347), Odd-Frigg avbrutt etter 25 minutter på grunn av søle

Faksimile VG 18. mai 1965
Faksimile VG 18. mai 1965

 

Neste kamp:  Vålerengen – Skeid 24. mai

Les også:
Vålerengen holder fortsatt stilen   Sandefjord-VIF 0-2 1965
Fire piler i  hjertet – Viking ned i andre?  VIF-Viking  4-0 1965
Vålerengen 25. april 1965  Fredrikstad-VIF 2-2 1965

2 kommentarer til «Uavgjort mot et kommende spøkelse»

Legg igjen en kommentar