Dagboka torsdag 14. mai 2015

Det er Kristi himmelfarstdag og vi bringer deg til himmels med NFF-hat (selvsagt), litt nytt om tidligere trenere og utleide spillere. Også ser vi selvsagt frem mot lørdag. Da er det kamp mot Buskeruds stolthet. Krigen mot Mjøndalen Det er 9. april 1940 og tyskerne har kommet til landet. Blücher har gått til bunns i … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 14. mai 2015»

Det er Kristi himmelfarstdag og vi bringer deg til himmels med NFF-hat (selvsagt), litt nytt om tidligere trenere og utleide spillere. Også ser vi selvsagt frem mot lørdag. Da er det kamp mot Buskeruds stolthet.

Krigen mot Mjøndalen

Det er 9. april 1940 og tyskerne har kommet til landet. Blücher har gått til bunns i Drøbaksundet og flere steder foregår kamper mot tyskerne. Kongen, regjeringen og landets gullbeholdning evakuerer til England. Folk flest er redde når tyskerne marsjerer gjennom gatene våre, og allerede nå begynner en del kompisgjenger å forberede motstanden mot okkupasjonen. Fra Oslo sendes en tysk soldat på motorsykkel i retning Buskerud. I Mjøndalen stanser han, ser seg olmt om og tenner en sigg. De lokale pikene oppsøker soldaten og spør hva han ønsker.
– Hvor er Hokksund, spør han.

Pikene viser ham vei, og med tyskerne ute av bygda kunne alle legge seg og sove videre.

Omtrent slik kan Mjøndalens krigshistorie oppsummeres. Rett nok tok Osvaldgruppa turen fra Oslo og sprengte Sørlandsekspressen, full av tyske soldater. Toget rulla ned en skråning og ut i Drammenselva. Mye av togpassasjerenes fløyt nedover og ble plukket opp av lokale idrettsledere. Slik gikk det til at Mjøndalen fikk brune skjorter.

Alt kan skje

Så lang har Mjøndalen vist at de kan vinne mot hvem som helst, sist med seier over Rosenborg. Vålerenga har på sin side vist at de er i stand til å tape mot akkurat hvem det skulle være. La oss for eksempel ikke nevne Gjøvik Lyn. Dermed har kampen på Ullevaal 16. mai verdens mest hårete utgangspunkt. Alt er mulig! Ballen er rund! Se hva som skjer! Alt kan skje! Så harry at det skulle passe Mjøndalen som hånd i hanske.

16.maiPoster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne gangen starter kampen 15:30. Det er jo logisk, er det ett tidspunkt vi ikke har spilt på enda er det 15:30 og da måtte det nesten bli sånn. Vi ser frem til kampstart 13:17 eller 19:48. Der har vi mye upløyd mark, la oss pløye den!

Alba med scoring

Som kjent er Riki Alba utleid til Bærum (sic). Bærum spiller i gult og sort (sic) og det oppleves derfor som om noen vil påføre Alba mest mulig vondt her i livet. For øvrig ser det ut til at gutten takler det greit, og har så langt skåra tre mål i OBOS-ligaen. Dette melder klubbens hjemmeside.

Gårsdagens skåring var mot Nest-Sotra, et lag som ledes av Michael Schjønberg. Riktig, han som var vår forrige assistent trener.

Sparken i Nest-Sotra

Om VPN var TV ville man kalt denne overgangen for TV-faglig sterk. I går fikk altså Michael Schønberg, tidligere assistenttrener i Vålerenga, sparken i Nest-Sotra etter å ha tapt mot Bærum. Et Bærum som har utleide Vålerengaspilleren Riki Alba som spiss og målskårer.

Det pekes på sportslige resultater som bakgrunn for at Schønberg fikk fyken, i følge lokalavisa BT. Like fullt ble det vel sagt at han var litt hard i klypa i Vålerenga. Litt ustabil, rett og slett. Sånn sett kommer vel ikke dette heller som lyn fra klar himmel.

Hater NFF

Ingen Dagbok uten NFF-hat. I går ble landslaget til VM i Canada presentert. Vålerenga hadde Guro Pettersen og Camilla Christensen i bruttotroppen, men da de som faktisk reiser ble ropt opp manglet begge Vålerengaspillernes navn. Even Pellerud er selvsagt dust som ikke tar med seg våre piker til mesterskapet, men mest hater vi NFF. Det er tross alt arbeidsgiveren til Even.

Vålerenga i dag

Skap litt oppstandelse, bli med i konkurransen og ta en pils.

Legg igjen en kommentar