Fem skudd på mål og seier 5-4

Det føltes litt som «de beste knullene var dem som bare var jug» å ta med seg tre poeng fra Tromsø. Flaks og uflaks pleier uansett å utjevne seg i løpet av en lang sesong. Tromsø – Vålerenga 4-5 (2-2). 3381 tilskuere. Mål: 1-0 Mikael N. Ingebrigtsen (3), 1-1 Herman Stengel (17), 2-1 Zdenek Ondrasek … Fortsett å lese «Fem skudd på mål og seier 5-4»

Det føltes litt som «de beste knullene var dem som bare var jug» å ta med seg tre poeng fra Tromsø. Flaks og uflaks pleier uansett å utjevne seg i løpet av en lang sesong.

Tromsø – Vålerenga 4-5 (2-2). 3381 tilskuere.

Mål: 1-0 Mikael N. Ingebrigtsen (3), 1-1 Herman Stengel (17), 2-1 Zdenek Ondrasek (19), 2-2 Simon Larsen (42), 3-2 Magnus Andersen (53), 3-3 Christian Grindheim (74), 3-4 Rasmus Lindkvist (77), 4-4 Andersen (84), 4-5 Daniel Fredheim Holm (87).
Dommer: Tore Hansen, Feda.
Gult kort: Sivert Heltne Nilsen, Kjetil Wæhler, Daniel Fredheim Holm, Vålerenga.

Tromsø (4-2-3-1): Gudmund Kongshavn – Morten Moldskred, Simen Wangberg, Magnar Ødegaard, Kent-Are Antonsen – Remi Johansen, Marcus Hansson (Thomas Drage fra 46. og Runar Espejord fra 80.) – Magnus Andersen, Gjermund Åsen, Mikael Ingebrigtsen – Zdenek Ondrasek.

Vålerenga (4-2-3-1): Michael Langer – Alexander Mathisen, Kjetil Wæhler, Simon Larsen, Ruben Kristiansen – Christian Grindheim, Herman Stengel (Rasmus Lindkvist fra 62.) – Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Daniel Braaten – Deshorn Brown (Sivert Heltne Nilsen fra 46.).

I boken The Numbers Game: Why Everything You Know About Football Is Wrong (2013) vises det blant annet til at over 50% av målene som scores i Premier League (og andre store ligaer), har et element av tilfeldighet ved seg. Med det mener forfatterne at det som faktisk skjer, som gjør at ballen ender i mål, ikke var det som egentlig var tiltenkt.

Vel, det ble tap mot Stabæk og seier i Tromsø. 14 poeng er et faktum og snart er det 16. mai og Mjøndalen (starter kl 15.30.

– Dette var deilig. Vi har vært inne i elendig periode. Det så mørkt ut mange ganger i løpet av denne kampen også. Godt at det gikk rett vei til slutt, sa Daniel Fredheim Holm til C More etter kampen.

– Vi fikk en elendig start, men det var sterkt av oss å komme tilbake så mange ganger. Det viser klasse, tilføyde Fredheim Holm.

– Når du ser en sånn kamp, har du ikke ord. Det var så mye rusk i alle retninger. Vi scoret i bøtter og spann, men likevel gjorde vi en svak prestasjon. Det må jeg bare innrømme, sa Kjetil Rekdal til NTB.

Vålerengas tre første mål kom på dødball. Vålerenga hadde fem skudd på mål i løpet av hele kampen.

VG Live har følgende statistikk fra kampen:

Tromsø

Vålerenga

Ballbesittelse

48 %

52 %

Avslutninger

18

11

Avslutninger på mål

11

5

Avslutninger i stengene

0

0

Cornere

4

6

Pasningsforsøk

325

362

Vellykkede pasninger

224

264

Frispark for

14

11

Ballbesittelse siste 5 min

70 %

30 %

Se høydepunkt fra kampen her (fra vif-fotball.no):

Og Kjetil Rekdals reaksjon etter kampen (fra vif-fotball.no):

En kommentar til «Fem skudd på mål og seier 5-4»

Legg igjen en kommentar