Blades of glory – En finale uten vinnere

I helga var hockeysesongen over. Stavanger Soilers “vant” som forventet bøtta. Med en omsetning på rundt 95 millioner kroner, ville noe annet ha vært en skandale – for Stavanger. En tur til DNB Arena er eksotisk. Ikke eksotisk som “3 uker på Seychellene”-eksotisk. Dette er “ byllepestinfisert søppeldynge i Afrika sør for AIDS-grensa” -eksotisk. Er … Fortsett å lese «Blades of glory – En finale uten vinnere»

I helga var hockeysesongen over. Stavanger Soilers “vant” som forventet bøtta. Med en omsetning på rundt 95 millioner kroner, ville noe annet ha vært en skandale – for Stavanger.

En tur til DNB Arena er eksotisk. Ikke eksotisk som “3 uker på Seychellene”-eksotisk. Dette er “ byllepestinfisert søppeldynge i Afrika sør for AIDS-grensa” -eksotisk. Er du glad i tribune- og supporterkultur så vil du vantro bivåne dette sirkuset. Du vil gremmes over “folket” og du vil grøsse over den jævla kuben som styrer showet. Tenk det; forsangeren er en kube som forteller dem hva de skal gjøre til enhver tid. Det er da kanskje ikke så rart, da Rogaland er DET store sauefylket i Norge, og antall sau i Rogaland er likt med antall mennesker bosatt i Stavanger og Sandnes. Stavanger har ikke supportere de har fans. Smak litt på det ordet; FANS. Fancluben deres, Stavanger Buttsex, er en onaniring av broilere som masserer egoene sine mens synger de to sangene de har klart å spa opp på 5 år.

I Stavanger går man ikke på match, man går på intimklutaften. Alle får en intimklut når de kommer og når det ikke skjer noe i det hele tatt, som f.eks. før kampen, i reklamepauser eller andre avbrekk i spillet så kommer det en melding på skjermen på kuben om «make some noice» og så sier alle “Ææææææ!” mens de viser frem kluten sin. Deretter begynner spillet igjen og alle i hallen logger seg av matchen for å logge seg på twitter for å fortelle at Soilers har verdens beste supportere. Og er det ikke intimklutvifting så skal man bare si “Æææææ” mens man på kuben kan se hvor mange decibel man sier “Æææææ” i,  eller man kan se på dansesjeiken som kommer frem for å danse på tribunen. Er det lenge siden dansesjeken har lært noen nye moves så erre kiss cam. Alt for å fjerne fokus fra isen.

Alt er ikke fryd og gammen på Hamar heller, det er jo tross alt snakk om Hamar. Supportergruppa der oppe, Hedmarkstoppen, er bedre enn Stavanger Buttsex.  Dog prøver de å dundre på med bølgen og bar overkropp, klappere, samtidig som de synger “slægere” av sorten: “HEIA HAMAR. GODT HUMØR. DET ER DET SOM SUSEN GJØR. HEIA HEIA HEIA” mens de dæljer takta med rytmepinner akkompagnert av kazoo. De har i det minste et større repertoar, men det er ikke større enn at 4 mann, i bakfylla, klarer å rote sammen noe lignende på 20 minutter. Til tross for at bestefedrene til de som nå holder med Storhamar ikke ble skutt under krigen,men i åra etter, så er i alle fall søskenbarna på Hamar supportere. Det skal de ha.

Hvis Norge hadde vært en kropp hadde Stavanger vært kroppens anus. Man fyller på kroppen med masse gode greier som øl, biff og bacon og ut kommer det bæsj, masse bæsj. Jo mere man fyller på, jo mere bæsj kommer det. Akkurat som Stavanger. Det er en grunn til at laget heter Soilers lissom! De er Soilers og faen så stolt av det. Vi veit ikke hva som er tristest. Den jævla skrikinga “FORZA SOILERS”, den jævla vrælinga etter han derre “ÅÅÅÅJ LARS”, eller den der patetiske jakten land og strand rundt i hockeynorge etter en “erkerival” og “fiende”. Når skal det gå opp Stavanger Buttsex at ingen gidder å leike? Desperate damer er ikke sexy. Hvorfor? Fordi man ikke respekterer dem.

Om Stavanger hadde vært anus hadde Hamar vært pikken. En halvsur kukk med Gjøvik og Lillehammer hengende som to slappe baller litt asymmetrisk ned på hver sin side. Du kan si mye om hvor jævlig schtøgg og illeluktene en kukk kan være, men en kukk har i alle fall noen funksjoner. Den kan man pisse og pule med. Og søskenbarna fra Hamar var jævlig nære å få på skikkelig ferskt kjøtt utenfor hedemarkens allerede utbrukte og innavla genpool. De hadde Soilers i headlock og Soilers holdt på å bli rævkjørt. Rævkjørt så hardt de ville ha rapet brunt i hele Rogaland i ukevis fremover.

Petter Horesen og hele Stavangers kjælegris Tommy Kristiansen ynder å predikere at hele hockeynorge er i mot dem fordi de er misunnelige. Nei, Hr og Fru Ånds, det er ikke misunnelse. Det er fordi klubben deres, Soilers, står for det diametralt motsatte av absolutt alt av det vi er glade i og stolte over i Vålerenga.

Stavanger Soilers skriver på Facebook at man nå kan føle nostalgien. Hvilken nostalgi? Klubben er faen meg fortsatt i bleiestadiet,  klubben er ikke tenåring en gang.  De fremstår som et produkt i underholdningsbransjen på lik linje med Disney On Ice og 50 shades of grey. De har forkastet all europeisk supporterkultur og importert den amerikanske fan-kulturen.

Der supportere etterstreber en autentisk stemning hvor det er en samrealasjon mellom spillet på isen og livet på tribunen, konstruerer Soilers stemningen ved å fortelle publikum hva de skal gjøre via kube. Og denne kuben brukes aktivt på en måte som trekker oppmerksomheten bort fra isen. Intimklut, dansesjekk, kiss cam og klappere er alle grelle eksempler på dette,  men det som er mest AIDS er den jæææævla bølgen. Bølgen ble konstruert av Coca-Cola til OL i 84, og under VM i 86 het den Ola de Mundial. Dette uttysket dukker opp på idrettsarrangementer der tilskuerne ikke er supportere men fans og skuelystende. Mens kiss cam og resten av den der møkka foregår i avbrekk i spillet, for å underholde sauene, foregår Ola de Mundial mens spillet pågår. Den har ingen relevant samspill til hva som skjer på isen, og så sitter alle tardene med klappera sine og følger med på hvor i arenaen den jævla støgge tribuneAIDSen ruller fram slik at de skal være klar til å reise seg og rope “Ææææ” når den passerer.

Vi hater Storhamar, men vi har også en viss respekt for dem da søskenbarna tross alt er tribuneslitere som har en viss forståelse av supporterkultur. Stavanger Buttsex hater vi ikke, vi respektere dem heller ikke. De har ikke gitt oss noen grunn til å respektere dem, snarere tvert i mot. Et eksempel ser vi blant annet i denne  videoen fra Jordal da Vålerengamarsjen ble spilt i en pause mellom to perioder, og alle stavangerfansa klappet apatisk med.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=iN73rnVdZVU]

God sommer på dere. Nyt månedene med hockeyfri, men gjør dere selv en tjeneste, legg inn litt trening for arma i ferien da. Kanskje dere neste sesong er sterke nok til å klare klappinga sjæl, uten utstyr fra hjelpemiddelsentralen.

107 kommentarer til «Blades of glory – En finale uten vinnere»

 1. He he bedre en detta blir det vel ikke. Du burde ha tatt med noen komentarer på de jævlige trommene som enkelte amatørpøkker dra med seg på tribunen. Håper vi igjen får oppleve bataljer mellom SIL og VIF. For meg er det hockey morro. God sommer. 🙂

 2. FY FAEN SÅ MYE PISS DERE LIRER UTAV DERE. Stavanger bør få alt av landskamper på herre å damesiden.Det fjøset til Enga lukter piss ved ankomst Jordal. Vi kommer til å regjere de neste 10 årene.(om ikke enda lengre)Det vil bli tøft men du verden så vi koser oss på kamp.Nå hater jeg virkelig Enga.Fjøsnisser hele bunten. Dere er så misunnlige på det vi har klart å få til. Espen Knutsen liker ikke dette og når dette skrives er vel spillerne ute å løper. Latterlig sesong. Kom dere ut å pant flasker til klubben,de trenger hver en krone.

 3. Du all verden,ikke verst skrevet av en løsemiddelskaddet tenåringsgutt fra Jordal/Oslo….:) litt opptatt av orde Anus leser jeg,men det stammer jo fra klubben I ditt hjerte stakkars…….eller håper du har en flott mandag der du sitter..

 4. Det er vel denne type aggresjon som provoseres frem når man taper 5-0 i sluttspillet mot et lag som valgte VIF i semifinalen, samt at man ender sesongen på 6. plass i serien. Synes synd på resten av VIF fansen som må forholde seg til dere. Dere går jo litt mot dere selv her da når dere prøver å lire av dere hvor lite Oilers betyr for dere, men allikevel tar dere tid til dette reflekterte innlegget. Viser bare egentlig hvor mye mindreverdighetskompleks dere har ovenfor Stavanger, og det er jo snop for oss 🙂

 5. Finalen var mellom de to beste lagene i Norge… VIF lå i ubetydelighetens land…. Semien var ren transportetappe.. Lette 5 kamper på rad… Måde lide oss gjennom sutrende VIF spillere, men var nå grei nok treningsøkt… Høydaren var tur til Jordal og fest med særdeles hyggelige VIF supportere (Joda de finnes de og)….
  Lykke til med barmarkstreningen…

 6. hahaha , sitter å ler . det var mye ishockey prat i denne ubrukelige , vett ikke helt hva jeg skal kalle den? essay? uansett , poenget mitt er , misunnelse luktes lang veg , og at noen er så barnslige å faktisk sitter å bruker så lang tid på å skrive ett så langt ubrukelig innlegg som faktisk ikke får frem noenting. kom ned på jorden å skriv om ishockey, ikke hvor dårlige alle andre lag er bare for dere har vert helt jævlige denne sesongen

 7. Tror du har misforstått. Vi pleide å hate dere. Nå synes vi bare synd på dere. Ligger å vaker i sjiktet over lilly og stjernen.
  Så i nøden ga vi dere en håndsrekning. Dere skulle få måle krefter i semifinalen og vise hele Norge at her kommer Oslos stolte iskrigere. Kamp 7 skulle det bli før vi gjorde slutt på elendigheten og ønsket dere god sommer. Men neida, selv ikke etter å fått innvilget ny kamp og fordelen av å starte hjemme vinner dere. Vi skulle nok valgt Sparta, så hadde det kanskje i hvertfall dryssa en million eller to til over pengebingen. It's a cruel, cruel summer!

 8. hmmm, her har inavl kommet langt. stykket forteller veldig mye om personen som skriver dette. de må jo hate alt som har med nhl og annen internasjonal hockey siden det er penger involvert i opplegget. Oilers har lagt hue på blokka og betalt hall og sattset selv. SH, Vif og Lillehammer har fått hall gratis av folket. Vif har alle muligheter til å sattse som Oilers med ny hall som de virkelig trenger. men de har ingen irganisasjon, og de sitter og venter på at kommunen skal bygge ny hall til dem, de ville jo satse i KHL? not!!. dere må akseptere at andre lag også har ambisjoner. det hadde vert bra for Norsk hockey om SH vant kampen, for det var virkelig nære. mvh Sau fra Vestlandet

 9. Dersom dere i VIF har så fantastiske supportere:
  Hvor var dere hele sesongen? Tilskuersnittet på Jordal er på rundt 1700, i en by som dere visstnok eier, og hvor det bor 500.000 mennesker.
  Jeg kunne ikke se noen av dere i kvartfinalekampene i Stavanger. StorhamarSUPPORTERNE stilte mannssterke opp…

  VIF har vært en stor klubb i norsk hockey. De er ikke lenger det.
  Nå er Oilers, Storhamar og Sparta for større klubber å regne.

  VIF har hatt forbundet i lomma i årevis. Gang på gang har de sluppet unna med advarsler for brudd på diverse regler. Regler som er skapt for å gjøre konkurransen rettferdig for alle lag.
  Og når VIF da presterer å protestere på ett mål som faktisk var mål, ja da sementerer klubben sin posisjon som en smålig "has been" klubb.

  Lykke til i kvarten neste år 🙂

 10. Vi vet dere har dype røtter til kommunismen, men det er altså ikke ytringer som dette som menes med "Det klasseløse samfunn". Dette er bare et nytt lavmål, når resten av landet ikke så for seg at dere ville synke dypere. Men det er fortsatt langt til bunns, lykke til! <3

 11. Vet inte vem som är dålig förlorare här. Hela världen såg att pucken var inne i match 1. Här såg VIF chansen på omspel med förbundet i ryggen. Trots detta förlora VIF med 5-0 i matcher. Fakta i detta är att Sverige, Österrike och Danmark publicera detta men gav också VIF smäll på fingrarna om att vara dåliga förlorare. Tycker du ska stanna upp och tänka innan du sätter nya ord i Print. Skadligt med personer i hockey som skriver så mycket skit. Tur du är VIF fans….synd för norsk hockey att du inte drar på dig arbetslöshetsförsäkringen och jobbar hårdare för att utveckla ishockey i Norge.

 12. Overskriften burde vel strengt tatt vært, envy of glory-en finale hvor det beste laget vant? Mulig jeg tar feil men det er bare meg. Fant dette innlegget på fb og ble litt overrasket over hvor lavt en person kan synke ikke minst puplisere dette etterpå. Før likte jeg når oilers spilte mot vif og gledet meg til en skikkelig god tett kamp, men nå nei. Håper og forfatteren av dette oppgulpet ikke representerer ledelsen i vif. Så lykke til i neste sesong håper dere blir friske.

 13. Hahahaha hvor ser du at folk føler seg truffne???er vel heller at en tenåringsgutt sitter og skriver så mye piss og et ordbruk som ikke hørrer hjemme noen plass…men gjerne dette ordbruke er din vanlige hverdag så du reagerer ikke på det selv…tydeligvis like skadda som skrivbenten stakkars…

 14. Sier bare GOD BEDRING til forfatter og de av dere Vålerenga supportere som står inne for dette… Vil jo tro at hvis jeg legger godviljen til, så er det bare en promille av disse supporterne som vil gå god for dette. Resten av gjengen er antakeligvis en gjeng med snylterne – les Nav'ere… Håper dere tenker etter om det er slik dere vil markedsføre klubben deres i fremtiden… Til alle dere andre som skjemmes av den ene promillekjøring – Ha en riktig GOD SOMMER og støtt opp om klubben deres i GOD SUPPORTERÅND 🙂

 15. Hahahaha. Her var det mange innleide tilskuere som følte seg truffet ja. Må le hver gang ordet misunnelig kommer fra vest. Hva er vi misunnelig på? At dere ikke har noen sjel i laget? At dere er historieløse? At dere ikke klarer å gjøre ting på eget initiativ i dnb arena? At dere kun er en rik onkel unna å ikke eksistere? At 99% av dere åjlars fans ikke har noe som helst peiling på hockey? At dere er det beste bedriftslaget? At dere ikke har ett eneste hatoppgjør (selv om dere har et ekstremt ønske om at dere har hatoppgjør mot Enga) i løpet av sesongen? Eller at ingen andre enn dere åjlars fans har noe som helst respekt for laget deres?
  Det er liksom så ekstremt mye å velge i, så jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hvem av grunnene jeg er misunnelig for.

 16. Hvor finner dere disse"skribentene" deres Vålerenga? Hos NAV? Kan aldri huske å ha lest så mye dumt på så kort tid. Jeg fant ikke navnet på kunstneren som forfattet dette mesterverket, men det er vel av naturlige årsaker. Større lavmål har jeg aldri lest, og hadde aldri trodd det var slik Vålerenga ville framstå.

 17. Vi er glad for at du har såpass stor aktelse for NAV´ere at du forstår ingen som mottar ytelser derfra går gode for våre skriblerier. Vi tror det vil gå deg godt, og du vil får leve lenge i riket.

 18. Rune Eikeland "Ingen vei tilbake", tilbake til hva? Eneste vi veit om Tom Lund var at han hadde et godt hode på sine skuldre, men det gikk over. Og sånn for å presisere, VPN har ingenting med Klanen eller Vålerenga å gjøre. Vi er en uavhengig supporternetzine som surrer og går for eget humør.

 19. Sikkert artig med tiss,bæsj,og promp ett par ganger,men når hele artikkelen er preget av det,så er det ikke så morsomt lenger.
  HVOFOR bruke så mye tid og energi på oljesølet når den tiden og energien kunne vært brukt på noe annet og mer nyttig som på oss selv f eks.
  Kanskje vi burde se på hvorfor vi ikke klarer dra flere på våre kamper,kanskje det konseptet de har i oljesølbyen funker fordi det treffer flere enn bare en erkesupporter,at de treffer flere fordi dem gir publikum en opplevelse som de vil se igjen. At de synes kisscam,klapper osv er helt innfor javel la dem synes det da.
  La dem få ha det i fred da,problemet er at de med dette konseptet trekker bøtter med flere tilskuere enn vi gjør på Jordal.Så noe riktig underveis må de dessverre ha gjort….
  Greit vi ha ett ordtak som heter "vi hater alle,alle hater oss" Men synes vi skal drite i Stavanger og Hamar og begynne fokusere på oss sjælv og drite i alle andre

Legg igjen en kommentar