Kampreferat Sarpsborg 08 – Vålerenga 1-1

Bortekampen mot Sarpsborg 08 viste oss to ting: Først og fremst at fotball er best på stadion, men også at om Vålerenga møter lag med tidligere VIF-spillere så scorer minst en av de tidligere VIF-spillerne. Denne kampen kom veldig ubeleilig for alle i VPN-redaksjonen, noe som gjorde at ingen hadde mulighet til å ta turen … Fortsett å lese «Kampreferat Sarpsborg 08 – Vålerenga 1-1»

Bortekampen mot Sarpsborg 08 viste oss to ting: Først og fremst at fotball er best på stadion, men også at om Vålerenga møter lag med tidligere VIF-spillere så scorer minst en av de tidligere VIF-spillerne.

Denne kampen kom veldig ubeleilig for alle i VPN-redaksjonen, noe som gjorde at ingen hadde mulighet til å ta turen ned. Takk til NFF og jobb og faens oldemor for det der. Det betyr at referatet er basert på sendingen fra TV 2 Zebra.

Første omgang var bare et drøyt kvarter gammel da Vålerenga begynte å spille glitrende festfotball. Det vi så, fra sofaen vår, ble akkompagnert av NRK Sports livlige radiokommentator. Selv om Sarpsborg tydeligvis ville være med var vi best, sterkest og mest pasningssikre. Deshorn Brown kom på løp etter løp, Zahid viste overblikk og vilje, Grindheim var sjef på midtbanen – og Wæhler har ikke gjort annet de siste tretti åra enn å spille fotball. For et lag vi har!

Dessverre ble det aldri mål. Og når 2. omgang startet så kom såvidt sendinga igjen også. Da sendinga var i full gang ble det også scoring. Av Andreas Nordvik. 1-0 til Sarpsborg 08, og vi var der vi ikke ville være. Samtidig som sendinga kom tilbake så falt også kvaliteten på fotballen. Vi var plutselig ikke det førende laget, selv om vi var gode. Noe hadde skjedd. Pasningene satt ikke like godt som vi hadde sett i 1. omgang. Vi var rett og slett tilbake i virkeligheten.

I det 68. minutt, bare kort tid etter Nordviks stuss, så ble vi igjen dratt tilbake i drømmeland. Zahid leker med ballen nede ved cornerflagget, og blir tatt. Han lusker utenfor 16-meteren da Grindheim tar frisparket. Et frispark alle tror skal slås inn i feltet, men i stedet blir delikat servert en ventende Ghayas Zahid. Nevnte Zahid skrur ballen vakkert i krysset; helt utagbart Sarpsborgs keeper. 1-1.

1-1 ble også sluttresultatet. En kamp som av hva vi så bølget fram og tilbake. Det vi ikke så var bedre enn det vi faktisk så. Allikevel så mener vi at årets utgave av Vålerenga brygger på noe godt. Det er mange gode enkeltspillere, selv om noen kanskje kan bli enda litt bedre og enda mer treffsikre. Vålerenga-supporterne var godt representert, og selv om vi aldri bør bruke stadionlyd som et utgangspunkt for å bedømme noe som helst vil vi si at Klanen, Ikaros, ultrasene, Iskoboys og alle de andre som hadde møtt opp hørtes godt. Kan alle stå på samme tribune? Ja, det tror vi!

En kommentar til «Kampreferat Sarpsborg 08 – Vålerenga 1-1»

Legg igjen en kommentar