Dagboka fredag 10. april 2015

Kampdag, så vi ser nærmere på hva vi kan forvente oss i dag. Vi tar også for en glimrende kronikk i Aftenposten. Kampdag Klokka 19.00 braker det løs i Sarpsborg. 540 billetter til bortetribunen er revet bort og Klanens oppsatte busser er fulle. Det er meldt 5 grader og overskya når kampen sparkes i gang … Fortsett å lese «Dagboka fredag 10. april 2015»

Kampdag, så vi ser nærmere på hva vi kan forvente oss i dag. Vi tar også for en glimrende kronikk i Aftenposten.

Kampdag

Klokka 19.00 braker det løs i Sarpsborg. 540 billetter til bortetribunen er revet bort og Klanens oppsatte busser er fulle. Det er meldt 5 grader og overskya når kampen sparkes i gang på Sarpsborg Stadion.

VPN har også vært inne og sjekket billetter på resten av stadion og det ser relativt utsolgt ut. Har du likevel lyst til å se om du får tak i billetter så får du gå inn på Billettservice, prisene varerier fra 50-250 kroner.

Følgende tropp reiser til Sarpsborg:
Michael Langer, Lars Hirchfeld, Niklas Gunnarsson, Kjetil Wæhler, Simon Larsen, Markus Nakkim, Ruben Kristiansen, Rasmus Lindkvist, Sivert Heltne Nilsen, Christian Grindheim, Herman Stengel, Daniel Braaten, Daniel Fredheim Holm, Deshorn Brown, Morten Berre, Elias Mar Omarsson, Ghayas Zahid, Moussa Njie.

Jonatan Tollås Nation er fortsatt ikke helt kampklar og skal få noen kamper for rekruttlaget før han gjør sin debut.

Ellers regner vi med at det blir en ganske lik startelver som sist.

VPN har også fått noen kommentarer fra Østfold angående vår «Før kamp»-sak, så den kan du lese når du lader opp til dagens kamp.

161

I Aftenposten var det i går en veldig god kronikk rundt kamptidspunkter og at vi supportere nå krever noe av makta over fotballen tilbake.

Det å selge seg til alle mulige tidspunkter som den mest drevne hora i Skippergata skaper bare trøbbel for fotballen. Først dropper folk å gå på kamp, dermed får man et dårligere TV-produkt, noe som igjen leder til en dårligere TV-avtale og dermed har man pådratt seg noe mye verre enn en enkel kjønnsykdom.

Vi i VPN støtter 161-kampanjen, hvor budskapet er 3 faste kamptidspunkter. 1 kamp lørdag, 6 kamper i hovedrunden søndag og en hovedkamp på søndag kveld. I dag har vi som utgangspunkt seks kamptidspunkter. Fredag 19:00, lørdag 15:30, lørdag 18:00, søndag 15:30, søndag 18:00, søndag 20:00. Det sier seg selv at det er helt uholdbart.

161 budskap fra Ikaros under seristarten.
161 budskap fra Ikaros under seristarten.

Denne skribenten kan være helt enig i at svaret man får når man spør andre om de vil være med på fotballkamp ikke lenger er et enkelt ja eller nei, men et spørsmål tilbake om «Når er det?». Jeg har til og med spurt det spørsmålet selv flere gangen når folk har spurt om jeg skal på neste kamp, og jeg har sesongkort på 10. året.

Forhåpentligvis ser vi nå en endring. Mange klubber, inkludert Vålerenga, mange supportergrupperinger, Klanen og Ikaros inkludert, og supportersider, inkludert Aperopet, VPN og Sotahjørnet stiller seg bak denne kampanjen.

Det er nå på tide at de høye herrer i NFF og NTF hører på et nærmest unisont fotball-Norge i at det er på tide å sette fotballen og supporterne i førersetet igjen. Alternativet er at man gjør som i England hvor klubbene fikk nok av forbundet og startet Premier League på egenhånd.

Legg igjen en kommentar