Tippeligatips. 3. plass: Rosenborg BK

Første medaljeplass går til et lag som er mer vant til gjevere metall enn noen andre norske lag. Etter veldig, veldig mange rike år har det blitt noen magre år for seiersvante trøndere. Det har gått fra gull og Champions League-deltakelse til utenfor medaljeplass. Heller ikke i år tror vi på den gjeveste valøren til … Fortsett å lese «Tippeligatips. 3. plass: Rosenborg BK»

Første medaljeplass går til et lag som er mer vant til gjevere metall enn noen andre norske lag.

Etter veldig, veldig mange rike år har det blitt noen magre år for seiersvante trøndere. Det har gått fra gull og Champions League-deltakelse til utenfor medaljeplass. Heller ikke i år tror vi på den gjeveste valøren til Rosenborg.

Noe problemet med RBK har vært keeperne. Daniel Örlund har vært en god keeper, men hans tid var forbi. Örlund forsvant til HJK og måtte erstattes. Dette løste de ved å hente Odds og landslagets André Hansen. Han kommer garantert til å berge poeng de ville mistet i fjor.

Det utenomsportslige overskygget en del av fjoråret for trønderklubben. Både spillere, tidligere trenere og administrasjon var med på å skape støy. Nå er det i stor grad ryddet opp. Dette er udelt positivt med tanke på medaljejaget.

Selv om de har forsterket i mål, og støyen i stor grad er borte, er de fortsatt ikke gode nok for å kunne ta steget helt til toppen av tabellen. Det mangler en skikkelig målscorer og forsvaret sjangler litt. I tillegg har de mistet Mikkel Diskerud. Rosenborgs mest spennende forsterkning er unggutten de har lånt fra Celtic: Liam Henderson. Utfordringa er derimot at de bare har han fram til sommeren. Om han blir hele sesongen kan det fort bli schwung over de trønderske saker.

Konklusjon
To gode forsterkninger, men den ene varer bare til sommeren. Støyen er forhåpentligvis borte, og de har  stødige spillere både foran og bak. Utfordringen er at de mangler en toppscorer og har ikke lenger to gode ellevere å velge mellom. I tillegg kan de nok ikke utfordre Molde på økonomisiden. Alt dette gjør at de havner på 3. plass.

Overganger

Inn:

 • Liam Henderson – Celtic, lån til sommeren
 • André Hansen – Odd
 • Emil Nielsen – Roskilde
 • Fredrik Midtsjø – Sandnes Ulf, tilbake fra lån

Ut:

 • Per Verner Rønning – Levanger, lån til sommeren
 • Bent Sørmo – Levanger, lån frem til juli
 • Aslak Fonn Witry – Ranheim, lån
 • Mikkel Diskerud – New York City FC
 • Brede Moe – Bodø/Glimt
 • Alexander Sørloth – Bodø/Glimt, lån hele sesongen
 • Daniel Örlund – HJK Helsinki
 • Lars Stubhaug – ute av kontrakt
 • Daniel Berntsen – Djurgården

VPNs tabelltips 2015

 1. Rosenborg BK
 2. Odds BK
 3. Strømsgodset
 4. FK Haugesund
 5. Tromsø
 6. Viking
 7. Sarpsborg 08
 8.  Stabæk
 9. Aalesund FK
 10. Mjøndalen
 11. Bodø/Glimt
 12. Start
 13. Sandefjord
 14. Lillestrøm SK

VPN tipper Tippeligaen 2015. Frem mot seriestart vil vi komme med et nytt lag hver eneste dag! Så følg med.

 

En kommentar til «Tippeligatips. 3. plass: Rosenborg BK»

Legg igjen en kommentar