Tippeligatipset. 5. plass: Strømsgodset

Laget har mistet sine største profiler, men det blir ikke enkelt å møte Strømsgodset i år heller. Vi tror drammenserne vil kjempe om medalje i år også. Med Ronny Deila ved roret bygget Strømsgodset seg opp til å bli en av de ledende klubbene i Norge. Møysommelig og med god spillerlogistikk ble en grunnmur lagt. … Fortsett å lese «Tippeligatipset. 5. plass: Strømsgodset»

Laget har mistet sine største profiler, men det blir ikke enkelt å møte Strømsgodset i år heller. Vi tror drammenserne vil kjempe om medalje i år også.

Med Ronny Deila ved roret bygget Strømsgodset seg opp til å bli en av de ledende klubbene i Norge. Møysommelig og med god spillerlogistikk ble en grunnmur lagt. Kronen på verket kom i 2013 da klubben vant sitt første seriemesterskap siden 1970.

Det har skjedd litt ting siden 2013. De to kanskje største trekkplastrene, Ronny Deila og Martin Ødegaard, har forlatt skuta og igjen sitter David Nielsen og Iver Fossum. Det største tapet er nok Ronny Deila. Det blir spennende å se hvordan David Nielsen klarer å holde orden på Godset-spillet. Ødegaard er også et tap, men ikke på langt nær så viktig som Deila.

I tillegg til nevnte spiller og trener har også Adam Larsen Kwarasay forsvunnet. Han kan vise seg å være en tung spiller å miste. En av Tippeligaens beste keepere er blitt erstattet av Espen Bugge Pettersen fra Molde. I vår mening er det et skritt ned, men de har fortsatt en keeper som på sitt beste er i landslagsdiskusjonen og matchvinner.

Stadion har blitt pusset opp, selv om klubben på mystisk vis klarte å lage en tribunedel som ser ut som den er snytt ut av 70-tallet. Passer dermed som hånd i hanske i resten av Marienlyst. Vi slipper altså å stå på en falleferdig midlertidig tribune eller en gresshaug.

Konklusjon

På tross av at de har mistet opptil flere gode spillere og antageligvis en av Norges dyktigste trenere så tror vi Godset vil gjøre en god sesong. “Gamle gress” er en fryktet bane, og en bane som vil bevare mange poeng i Drammen. De er dog ikke gode nok til å være helt der oppe. Nielsen er ikke Deila og de som er igjen i Strømsgodset er ikke like gode som da de vant serien. Allikevel vil de være i konkurranse om å ta en medalje, men slutter nok ikke sesongen der.

Møter mot Vålerenga i 2015

 • Vålerenga – Strømsgodset på Ullevaal, 6. april klokka 19:00
 • Strømsgodset – Vålerenga på Marienlyst, 8. november. Kampen kan bli flyttet for TV.

Overganger

Inn:

 • Florent Hanin – Lierse
 • Bismark Adjei-Boateng «Nana»  – Manchester City, ny låneperiode (hele sesongen)
 • Petter Vaagan Moen – Lillestrøm
 • Espen Bugge Pettersen – Molde
 • Tokmac Nguen – Bærum, tilbake fra lån
 • Thomas Lehne Olsen – Ull/Kisa, tilbake fra lån
 • Borger Thomas – Stabæk, tilbake fra lån

UT:

 • Martin Ødegaard – Real Madrid
 • Divine Naah – Manchester City, tilbake etter lån
 • Jeb Brovsky – New York City FC, tilbake etter lån
 • Simen Brenne – ute av kontrakt
 • Adam Larsen Kwarasey – Portland Timbers
 • Jarl-André Storbæk – Nybergsund
 • Hermann Rhodén – Drammen FK
 • Stefan Askovski – Partizan Beograd, tilbake etter lån
 • Patrick Olsen – låneavtale utløpt

VPNs tabelltips 2015

 1. Strømsgodset
 2. FK Haugesund
 3. Tromsø
 4. Viking
 5. Sarpsborg 08
 6.  Stabæk
 7. Aalesund FK
 8. Mjøndalen
 9. Bodø/Glimt
 10. Start
 11. Sandefjord
 12. Lillestrøm SK

VPN tipper Tippeligaen 2015. Frem mot seriestart vil vi komme med et nytt lag hver eneste dag! Så følg med.

 

En kommentar til «Tippeligatipset. 5. plass: Strømsgodset»

Legg igjen en kommentar