Snart byggestart for ny stadion

Etter dagens aprilsnarr syns vi det var på sin plass med en ekte stadionsak og her kommer den. Når blir byggestart? Og hva sier ESA om dette? Les mer og finn ut. Tidligere i dag så hadde vi en sak om at NFF og Ullevaal Stadion ødelegger for våre stadionplaner. Heldigvis var det bare tull. … Fortsett å lese «Snart byggestart for ny stadion»

Etter dagens aprilsnarr syns vi det var på sin plass med en ekte stadionsak og her kommer den. Når blir byggestart? Og hva sier ESA om dette? Les mer og finn ut.

Tidligere i dag så hadde vi en sak om at NFF og Ullevaal Stadion ødelegger for våre stadionplaner. Heldigvis var det bare tull. Vi takker samtidig styreleder i Vålerenga Kultur- og idrettspark AS, Åge Petter Christiansen, for å være med på spøken.

Så når vi først var i prat med han som vet mest om stadionprosjektet så måtte vi også få litt ekte info om hva ståa er nå og hva status i saken er.

Vi har tidligere fått vite at stadion skal ha kapasitet til 18.000 tilskuere og at 6.000 ståplasser til Klanen er planlagt.

Så hva er det som gjenstår nå før vi kan sette i gang bygginga?

– Alle jobber beinhardt for å få de ulike avtalene på plass. Det går veldig bra. Avtalen med skolen kom på plass forrige uke. I april får vi lån i bank (Red: vil ikke si hvilken, skal styrebehandles), forteller Åge Petter.

ESA behandling

Siden Vålerenga har fått tomta til 1 krone av Oslo kommune så skal ESA også ha et ord med i laget. De skal se at prosjektet ikke kan ødelegge konkurransen. Vi lar Åge Petter fortelle:

– Vi venter på ESA behandling, som det er positive signaler fra, avgjørelsen kommer i slutten av mai. Foreløpig er signalene positive, de har rost Vålerenga for vårt bredde og sosiale arbeid, fortsetter styrelederen.

Fra før vet vi også at det er breddelaget og ikke elitelaget som skal stå for selve eierskapet av stadion, noe som gjør det lettere for ESA å svelge.

– Får vi alt på plass så blir det byggestart 1. august i år, hvis ikke så må vi vente ett år, avslutter Åge Petter.

Grunnen til at vi i så fall må vente et helt år med å sette i gang med bygging av stadion, hvis vi ikke rekker oppstart 1. august, er at skolen må være i drift når stadion er ferdig. Ellers så vil ikke Vålerenga ha nok penger til å finansiere hverken drift eller nedbetaling av lån. Og et skoleår starter som vi alle vet alltid i august.

Mye arbeid på tomta

Når alt er på plass av avtaler og man skal starte byggingen er det mye som skal på plass. Midlertidige infrastruktur skal på plass, skolen skal rives, siste rest av velodromen skal rives og mye annet skal ordnes.

Med andre ord så er det fortsatt en stund igjen til vi ser stadion reise seg, men det nærmer seg, og forhåpentligvis blir byggingen startet 1. august 2015.

Les også: Åge Petter om stadionsaken
Les også: Fremgang i Stadionprosjektet

 

2 kommentarer til «Snart byggestart for ny stadion»

Legg igjen en kommentar