Tippeligatipset. 9. plass: Sarpsborg 08

Med ny trener på plass skal det bli spennende å se hva Sarpsborg 08 får ut av 2015-sesongen. VPN tipper dem på 9. plass. Siden fjorårs-sesongen har trener Brian Dean forlat Sarpsborg. Inn har tidligere Vålerenga-assistent Geir Bakke kommet. Hva denne endringen vil bety utover i sesongen blir spennende å se, men vi tipper at … Fortsett å lese «Tippeligatipset. 9. plass: Sarpsborg 08»

Med ny trener på plass skal det bli spennende å se hva Sarpsborg 08 får ut av 2015-sesongen. VPN tipper dem på 9. plass.

Siden fjorårs-sesongen har trener Brian Dean forlat Sarpsborg. Inn har tidligere Vålerenga-assistent Geir Bakke kommet. Hva denne endringen vil bety utover i sesongen blir spennende å se, men vi tipper at det vil bety litt mer fokus på det defensive.

I fjor mistet Sarpsborg 08 Aaron Samuel midt i sesongen. Siden sesongslutt har Jérémy Berthod og Gudmundur Thorarinsson forlatt klubben. Gudmund Kongshavn og Alejandro Castro har dratt videre etter låneopphold. Men Sarp har fått inn spennende unge spillere. Tidligere Vålerenga-spiller Kamer Qaka har endelig fått fart på karrieren sin og skal bli spennende å følge denne sesongen. Stabæk sitt stortalent Anders Trondsen har kommet til klubben sånn at han får spille midtbane. Også ukjente Henrik Ojamaa, Sigurd Rosted og Liridon Kalldura har kommet inn.

Samtidig er Sarpsborg 08 avhengig av å få i gang noen spisser. Ingen scoret mer enn 6 mål for særpingene i fjor. Ikke altfor overraskende var det Bojan som scoret 6 mål, men han begynner å dra på åra nå og det spørs hvor mange kamper han klarer å spille i år. Uansett er han en spennende joker å kunne sette inn utover i 2. omgang.

Konklusjon

Sarpsborg 08 er avhengig av en god start. På den måten opprettholder de entusiasmen i laget og byen, noe som blir utrolig viktig.

Det blir også spennende å se hvordan trenerbytte vil påvirke. Brian Dean tok mye av oppmerksomheten til media, slik at spillerne fikk jobbe med fotballen. Geir Bakke er vel ikke like oppmerksomhetssøkende og det kan dermed bli mer fokus på laget. Samtidig kommer vi nok til å se en klar vridning mot en mer defensiv fotball.

Uansett et spennende lag å følge og korte borteturer gjør at vi helst beholder de i Tippeligaen også i årene fremover.

Møter mot Vålerenga i 2015

 • Sarpsborg 08 – Vålerenga på Sarpsborg Stadion, 10. april, klokka 19.00.
 • Vålerenga – Sarpsborg 08 på Ullevål, 18. oktober. Kampen kan bli flyttet pga TV.

Overganger

INN:

 • Anders Trondsen – Stabæk
 • Henrik Ojamaa – Legia Warszawa, lån til august
 • Kamer Qaka – Hønefoss
 • Sigurd Rosted – Kjelsås
 • Liridon Kalludra – Kristiansund

UT:

 • Jérémy Berthod – legger opp
 • Gudmundur Thorarinsson – FC Nordsjælland
 • Jerome Polenz – Brisbane Roar
 • Gagandeep Singh Lally – ute av kontrakt
 • Alejandro Castro – Start, tilbake etter lån
 • Gudmund Kongshavn – Vålerenga, tilbake etter lån
 • Martin Hoel Andersen – Kvik Halden, lån
 • Brice Wembangomo – Kvik Halden, lån

VPNs tabelltips 2015

 1. Sarpsborg 08
 2.  Stabæk
 3. Aalesund FK
 4. Mjøndalen
 5. Bodø/Glimt
 6. Start
 7. Sandefjord
 8. Lillestrøm SK

VPN tipper Tippeligaen 2015. Frem mot seriestart vil vi komme med et nytt lag hver eneste dag! Så følg med.

3 kommentarer til «Tippeligatipset. 9. plass: Sarpsborg 08»

Legg igjen en kommentar