10. plass: Stabæk

Vi tror Stabæk havner på 10. plass i Tippeligaen denne sesong, men er det duket for bråk på Nadderud? Trener Bob Bradley er ikke fornøyd med tilstanden i Stabæk. Han var tydeligvis forestilt noe litt annet når han kom til Stabæk og forventer at alle skal gi like mye som han. At Bradley også er … Fortsett å lese «10. plass: Stabæk»

Vi tror Stabæk havner på 10. plass i Tippeligaen denne sesong, men er det duket for bråk på Nadderud?

Trener Bob Bradley er ikke fornøyd med tilstanden i Stabæk. Han var tydeligvis forestilt noe litt annet når han kom til Stabæk og forventer at alle skal gi like mye som han. At Bradley også er ettertraktet av andre større klubber er kjent, både som trener og direktør. Så klarer Stabæk å holde på han gjennom 2015?

En dårlig måte å få treneren til å bli i klubben er å selge unna hele laget hans. Tomasz Sokolowski og Stian Sortevik er sluppet gratis, Anders Trondsen har gått til Sarpsborg 08, toppscorer Franck Boli har dratt til Kina, stortalentet Fredrik Brustad dro til AIK, Magne Hoseth dro til Viking og Michael Stephens dro tilbake til USA. Totalt har 7 spillere som spilte mer enn 20 seriekamper i fjor blitt borte fra Stabæk.

Inn har det også kommet en haug med spillere Ernest Asante (Start) og tidligere Strømsgodset spiller Adama Diomande (Dinamo Minsk) er vel de to eneste vi kjenner til. Dermed blir det spennende å se på hva Stabæk har å by på i år.

Konklusjon

Stabæk har måtte bygge opp et nytt lag foran denne sesongen. Klarer de det? Og hvordan står det til med motivasjonen til trener Bradley? 2015 blir enten en suksess eller totalt flopp for laget fra Bærum. Og med suksess så mener vi topp 10. Høyere enn det skal bli vanskelig.

Fortsetter trener Bradley med sine utspill i media vil det også før eller siden bli et oppgjør i Stabæk. Skal de andre i klubben tolerere at han holder på sånn? Vi får vente å se.

Uansett så er det tilbake til klokkesvingen for Klanen denne sesongen.

Møter mot Vålerenga i 2015

 • Vålerenga – Stabæk på Ullevål, lørdag 9. mai 20.00.
 • Stabæk – Vålerenga på Nadderud stadion, 2. august. Kampen kan bli flyttet pga TV.

Overganger

INN:

 • Adama Diomande – Dinamo Minsk
 • Ernest Asante – Start
 • Jevgenij Kirisov – Domodedovo
 • Emil Ekblom – Syracuse University Athletics, USA
 • Kamal Issah – Nordsjælland
 • Cole Grossman – Real Salt Lake
 • Thor Lange – Strømmen, tilbake fra lån

UT:

 • Anders Trondsen – Sarpsborg 08
 • Franck Boli – LN Whovin, Kina
 • Timmi Johansen – løst fra kontrakten
 • Andrew Jacobson – New York City FC, tilbake etter lån
 • Borger Thomas – Strømsgodset, tilbake etter lån
 • Jon Inge Høiland – legger opp
 • Stian Sortevik – ute av kontrakt
 • Michael Stephens – Chicago Fire
 • Tomasz Sokolowski – ute av kontrakt
 • Magne Hoseth – Viking
 • Fredrik Brustad – AIK

VPNs tabelltips 2015

 1. Stabæk
 2. Aalesund FK
 3. Mjøndalen
 4. Bodø/Glimt
 5. Start
 6. Sandefjord
 7. Lillestrøm SK

VPN tipper Tippeligaen 2015. Frem mot seriestart vil vi komme med et nytt lag hver eneste dag! Så følg med.