15. plass: Sandefjord

VPN tipper Tippeligaen 2015. I dag ser vi nærmere på Sandefjord som vi tror rykker rett ned igjen. Etter en strålende fjorårs-sesong toppet Sandefjord Adecco-ligaen overlegent. De tapte kun en kamp i løpet av sesongen og vant med overlegne 10 poeng. Størst problemer kan Sandefjord få på keepersiden. Fjorårets keeper Eirik Holmen Johansen har reist … Fortsett å lese «15. plass: Sandefjord»

VPN tipper Tippeligaen 2015. I dag ser vi nærmere på Sandefjord som vi tror rykker rett ned igjen.

Etter en strålende fjorårs-sesong toppet Sandefjord Adecco-ligaen overlegent. De tapte kun en kamp i løpet av sesongen og vant med overlegne 10 poeng.

Størst problemer kan Sandefjord få på keepersiden. Fjorårets keeper Eirik Holmen Johansen har reist tilbake til Manchester City og inn har Jakob Busk kommet på lån fra FC København. 21-årige Busk var i fjor på utlån til AC Horsens i dansk 1. divisjon og skal nå for første gang få prøvd seg ut i en toppserie.

En gammel kjenning spilte 19 kamper for Sandefjord sist sesong, men har ikke fått fornyet sin kontrakt. Dermed er Lars Iver Strand igjen klubbløs.

På midtbanen har Sandefjord derimot behold en annen Tippeliga-nomade. Roger Risholt har rukket å bli 35 år nå som han igjen er klar for Tippeligaen. Et nytt tilskudd for Sandefjord er Erik Mjelde som kommer fra Lillestrøm.

På topp har Sandefjord to spisser som fort kan score en del mål også i Tippeligaen. Kjell Rune Sellin, tidligere Rosenborg, scoret 15 mål i fjor. Hans spissmakker Pål Alexander Kirkevold skulle ikke være noe dårligere og avsluttet 2014 med 19 seriemål. Skal Sandefjord ha håp om å overleve er de nok avhengig av at spissene bøtter inn mål.

Konklusjon:

Sandefjord sliter nok litt med at totaliteten på laget blir for dårlig. Har mange spillere med Tippeliga-erfaring fra tidligere, men ingen skikkelig kvalitetspillere. Satser også på en 3-5-2 formasjon som skal bli spennende å følge i årets sesong.

Skal de ha håp om å overleve er de helt avhengig av at spissene Kirkevold og Sellin leverer på aller høyeste nivå.

Lars Bohinens gutter vil neppe overleve Tippeligaen 2015 og derfor tipper vi Sandefjord på en 15. plass.

Møter mot Vålerenga i 2015

 • 25. mai: Sandefjord – Vålerenga, på Komplett.no Arena, kampen kan bli flyttet pga TV
 • 12. juli: Vålerenga – Sandefjord, på Ullevål, kampen kan bli flyttet pga TV

Overganger:

INN:

 • Jean Alassane Mendy – Kristiansund
 • Jakob Busk – FC København, lån hele sesongen
 • Lars Herlofsen – Tromsø
 • Geir Ludvig Fevang – Haugesund
 • Erik Mjelde – Lillestrøm

UT:

 • Anders Dieserud – Fram Larvik, lån
 • Eirik Holmen Johansen – låneperiode utløpt
 • Lars Iver Strand – ute av kontrakt
 • Cato Hansen – Egersund IK
 • Johan Gulliksen – Fram Larvik
 • Ørjan Røyrane
 • Marius Wennersten Berntzen

VPNs tabelltips 2015

 1. Sandefjord
 2. Lillestrøm SK

VPN tipper Tippeligaen 2015. Frem mot seriestart vil vi komme med et nytt lag hver eneste dag! Så følg med.