VPN mener: En klar protest

Det ble en kontroversiell og skandaløs situasjon i gårsdagens hockeykamp i Stavanger. Dommerne gjør en brøler så stor at de aldri burde få dømme på høyeste nivå igjen. Hvert fall ikke uten et kurs i grunnleggende hockey. Mange rundt Vålerenga hater ordet «protest». Med god grunn etter at XXX leverte protest mot oss på 90-tallet. … Fortsett å lese «VPN mener: En klar protest»

Det ble en kontroversiell og skandaløs situasjon i gårsdagens hockeykamp i Stavanger.

Dommerne gjør en brøler så stor at de aldri burde få dømme på høyeste nivå igjen. Hvert fall ikke uten et kurs i grunnleggende hockey.

Mange rundt Vålerenga hater ordet «protest». Med god grunn etter at XXX leverte protest mot oss på 90-tallet. Men denne gangen mener vi at de tar feil. VPN har tidligere vært tydelig i vår motstand ovenfor Vålerenga hockey når man har lagt inn protest på grunn av skrivebordsfeil, noe man kan se her.

Hva skjedde?

Vi kan gå gjennom det som skjedde kronologisk.

1. Oilers får av et skudd som Søberg redder på fantastisk vis.

2. Spillet settes deretter igang igjen med en dropp i Vålerenga sin sone, Oilers vinner pucken og får avgårde et nytt skudd på Oilers som Søberg redder. Totalt spiller man i 7 sekunder før spillet stoppes og hoveddommer er borte å prater med benken til Oilers før han går å prater med videodommeren.

3. Etter 5 minutter bestemmer han seg for å dømme mål til Oilers.

Her er regelboka veldig klar:

«Dersom hverken dommerne på isen eller videodommeren gjennomgår et potensielt scoret mål ved neste stopp i spillet er ytterligere gjennomgang ikke tillatt etter det påfølgende avslaget er tatt».

Med andre ord så har man ikke lov til å avbryte spillet, som igår, og se på situasjonen. Og hva hadde man gjort dersom Oilers sitt skudd etter droppen hadde gått i mål? Skulle Oilers da fått tildelt to mål? I teorien så er det akkurat det man har gjort.

Er pucken inne?

Det er også helt umulig, som man kan se av bildet, å si noe om pucken er inne eller ikke. Noe av den er helt klart inne, men er hele? Men er det 50%, 70%, 95%, 99% eller 100% som er inne? Vi kan faktisk ikke si sikkert.

tv2
Bilde fra TV2.

Tv2 har lagt ut bilder av situasjonen og du kan se hele her.

En klar protest

Grunnen til at vi mener at en protest denne gangen er helt innafor er at det blir gjort en feil på isen. Hadde feilen kommet fra kontorene eller styrerommet så hadde vi vært i mot. Men når dommern bryter reglene under kamp så må det reageres.

Protest bør leveres, omkamp bør berammes og Vålerenga må i resten av sluttspillet ha med regelboka og en mann som kan den på benken.

Legg igjen en kommentar