16. plass: Lillestrøm

VPN tipper Tippeligaen 2015 og i dag starter vi på bunn. Lillestrøm rykker direkte ned i år. Etter mye økonomisk trøbbel så har Lillestrøm nå fått sin straff. De starter serien med minus et poeng. I fjorårssesongen endte Lillestrøm på 5. plass, altså plassen foran Vålerenga. Det store spørsmålet nå er hvor lenge økonomien til … Fortsett å lese «16. plass: Lillestrøm»

VPN tipper Tippeligaen 2015 og i dag starter vi på bunn. Lillestrøm rykker direkte ned i år.

Etter mye økonomisk trøbbel så har Lillestrøm nå fått sin straff. De starter serien med minus et poeng.

I fjorårssesongen endte Lillestrøm på 5. plass, altså plassen foran Vålerenga.

Det store spørsmålet nå er hvor lenge økonomien til Lillestrøm vil henge sammen. Må de kvitte seg med halve laget til sommeren vil det se enda mørkere ut enn hva det gjør nå. Samtidig har de Moryké Fofana som under møtene i fjor plaget livet av Vålerenga. Han kan fort bli solgt for å skaffe mer penger i en slunken klubbkasse. Også midtbanespilleren Marius Lundemo har vært ettertraktet av flere klubber, sist IFK Gøteborg, og kan fort forsvinne fra Åråsen i løpet av 2015.

Siden i fjor har Lillestrøm også mistet Pálmason og Vaagan Moen. De to gutta scoret til sammen 16 av Lillestrøms 49 mål i fjor. Vaagan Moen hadde i tillegg 9 assist fra sin posisjon på kanten. Det skal bli vanskelig å erstatte. Også Erik Mjelde som spilte i samtlige seriekamper i fjor har forlatt Lillestrøm.

Inn for Lillestrøm har det kommet en finsk midtstopper, to islendinger (en sentral midtbane og en spiss) og Markus Brændsrød som Vålerenga slapp gratis etter fjorårs-sesongen. Tilbake fra lån har keeper Kenneth Udjus og spissen Joachim Osvold kommet.

Konklusjon

Spesielt i forsvar sliter Lillestrøm om dagen. Frode Kippe er blitt 37 år og ellers har de kun spillere under 25 år i de bakre rekker. En skade på Kippe kan bli kritisk for Lillestrøm.

Det skal også bli vanskelig å erstatte trioen Mjelde, Pálmason og Vaagan Moen når man ser hva de faktisk bidro med i fjor.

Går økonomien skikkelig til hælvete i løpet av sesongen er nok veien kort til konkurs eller massive spillersalg, noe som igjen vil føre Lillestrøm mot bunnen av tabellen. Kan få solgt Lundemo og Fofana, men det spørs om ikke det kun vil gjøre situasjonen verre.

Det brenner på dassen på Åråsen foran årets sesong.

Møter mot Vålerenga i 2015

 • 6. april: Lillestrøm – Vålerenga på Åråsen, klokka 18.00
 • 26. juli: Vålerenga – Lillestrøm på Ullevål, kampen kan bli flyttet pga TVTid for ømhet 16 9 format

Overganger

INN:

 • Lum Rexhepi – Honka
 • Arni Vilhjálmsson – Breidablik
 • Finnur Orri Margeirsson – Breidablik
 • Markus Brændsrød – Vålerenga
 • Kenneth Udjus – Sogndal, tilbake fra lån
 • Joachim Osvold – TPS, tilbake fra lån

UT:

 • Pálmi Rafn Pálmason – KR Reykjavik
 • Petter Vaagan Moen – Strømsgodset
 • Erik Mjelde – Sandefjord
 • Ohi Omoijuanfo – Jerv

VPNs tabelltips 2015

 1. Lillestrøm SK

VPN tipper Tippeligaen 2015. Frem mot seriestart vil vi komme med et nytt lag hver eneste dag! Så følg med.

9 kommentarer til «16. plass: Lillestrøm»

Legg igjen en kommentar