Dagboka mandag 9. mars 2015

Hockeygutta slo tilbake med en storseier i går, mens gutta på Marbella koser seg og Ivan har forlenga kontrakten med Vålerenga. Dette og litt mer i dagens dagbok. Banka Frisk Asker på Jordal Hockeygutta slo tilbake i går etter det kjedelige 2-1-tapet i første kvartfinalekamp. Først når det stod 3-0 (0-0, 1-0, 2-0) ga dem … Fortsett å lese «Dagboka mandag 9. mars 2015»

Hockeygutta slo tilbake med en storseier i går, mens gutta på Marbella koser seg og Ivan har forlenga kontrakten med Vålerenga. Dette og litt mer i dagens dagbok.

Banka Frisk Asker på Jordal
Hockeygutta slo tilbake i går etter det kjedelige 2-1-tapet i første kvartfinalekamp. Først når det stod 3-0 (0-0, 1-0, 2-0) ga dem seg. Og dermed står det 1-1 i kamper før morgendagens tredje kamp i Askerhallen.

Målene i går ble scoret av Sondre Olden, Andreas Stene og Tobias Lindström. Totalt var det 2782 tilskuere på Jordal, noe vi regner med at tar seg opp til den fjerde kampen på Jordal torsdag.

Her er intervju med keeper Søberg etter andre kvartfinale:

Så til den første kvartfinalekampen hvor Frisk Askers Mike Matczak fikk en puck midt i kjeften. Han fullførte den kampen etter å ha fått sydd en del sting i overleppa og mista noen tenner. VPN må spørre hvorfor i hælvete man ikke spiller med gitter. Hvert fall gitter rundt kjakan og pleksi over øya. Ønsker man å slå ut tenner eller handler det kun om å være matcho? Når man i tillegg ikke kan slåss i norsk hockey så er det hvert fall ikke noe poeng i å spille med åpen hjelm. Men er man tjukk i huet, så er man tydeligvis akkurat det. Uansett, Matczak er ute resten av sesongen og Vålerenga kan bare bukke og takke, for han hadde 12 mål og 21 assist i grunnspillet. Med andre ord en spiller det er helt greit å slippe å spille mot.

Nye overgangsregler og vintersesong?
Det har vært fotballting i helga og da kommer det alltid et par saker.

VG kan melde at man ønsker å søke FIFA om å gjøre om overgansvinduet. I dag er det sånn at man har et langt overgangsvindu mellom sesongene, men kun fire uker i august. Nå ønsker man altså å snu litt om på det, med at man bytter noen av dagene i vintervinduet inn mot et lengre sommervindu. For så vidt helt OK, men klubber som sliter vil da få bedre tid til å kjøpe seg ut av nedrykkstriden.

Samme avis melder i den sammenheng at man også skal se på en mulighet for å gjøre som danskene og spille høst, litt vinter og vår istedenfor den nåværende sesongen. Si at man starter sesongen i august da, en måned som er fin å spille kamper. Deretter kommer september (OK), oktober (begynner å bli kaldt!), november (kaldt) og desember (KALDT!). En gang i november-desember skal man så ta en vinterpause med oppstart etter jul. Men skal man starte opp i januar (JÆVLIG KALDT!) eller februar (også KALDT!)? Eller klarer man å strekke det til mars? I dag bruker man syv måneder på å avvikle Tippeligaen. Med andre ord kan man klare seg med kamper i august, september, oktober og november på høsten og mars, april, mai på våren.

Vi sier ikke at vi er totalt imot, men er skeptiske så langt. Desember og januar er måneder hvor man ikke bør avvikle serie i Norge, helst ikke februar heller. Og da ender man opp med en veldig oppdelt serie. Men vi skal innrømme at en siste seriekamp i mai ikke høres veldig feil ut.

Ivan ut 2017
Vålerenga-gutten Ivan Näsberg har forlenga med Vålerenga og signert ut 2017-sesongen.

Han er fornøyd med å skrive under en ny kontrakt med Vålerenga, klubben han elsker, som han selv sier.

VPN gratulerer og håper å se mer til Ivan i 2015. Intervju med Ivan fra Vif-TV finner du her:

Gutta på Marbella
Kjetil Rekdal har også snakket litt med Vif-TV. Først om kontraktsforlengelsen til Ivan før han forteller litt mer om treningsleiren.

Gutta har hatt avslutningstrening og dødballtrening. Onsdag er det kamp igjen. Rekdal sier de trener litt mer enn under sesongen.

Når det gjelder vår nye spiss så sier Rekdal følgende:

Vi vet hvem vi vil ha og vi jobber knallhardt for å få det til, så får vi se om vi lykkes med det.

Hele intervjuet kan du se her:

En kommentar til «Dagboka mandag 9. mars 2015»

  1. Fotball om vinteren? Jeg vil tro det ville være lurt å ta gjennomføre en tilskuerundersøkelse før noe slikt blir vedtatt. Spørsmålet bør være noe slikt som:
    Kommer du til å møte opp på stadion for å se seriekamper om vinteren?
    Jeg for min del vil vinke farvel til sesongkortet og gå på de kampene som spilles tidlig høst og sen vår. Om jeg synes det er noe poeng i det hele tatt da, å følge med på deler av sesongen. Det blir liksom som å spise brødskiva uten pålegg.

Legg igjen en kommentar