Mandagsdagboka 02. mars 2015

Fotballgutta skal til Syden, fotballjentene varmer opp med seier og hockey-gutta varmer hjerter. Dette og mer til finner du i dagens dagbok. Hockeyspill som varmer Vålerenga er i dytten for tida. Vi har tatt det opp før, men vi sier det gjerne igjen: Blåmandag er ikke negativt! I helgen dro Vålerengas iskrigere til Stavanger for å … Fortsett å lese «Mandagsdagboka 02. mars 2015»

Fotballgutta skal til Syden, fotballjentene varmer opp med seier og hockey-gutta varmer hjerter. Dette og mer til finner du i dagens dagbok.

Hockeyspill som varmer

Vålerenga er i dytten for tida. Vi har tatt det opp før, men vi sier det gjerne igjen: Blåmandag er ikke negativt! I helgen dro Vålerengas iskrigere til Stavanger for å hente hjem tre poeng fra DNB Arena. Og det gjorde de også! 4-3 stod det til Iskrigerne da sluttsignalet lød.

Er dette fordi Vålerenga Hockey har finni seg sjæl, eller fordi Stavanger Åjlersz er mette av å allerede ha vunnet serien? Vi tror det første, og vi tror også at de andre laga skal være litt ekstra oppmerksomme i sluttspillet. Vi tok serien i fjor, i år tar vi bøtta.

Fotballgutta drar på tur (igjen)

Det er tydeligvis syden det er kult å dra til på vinterstid. Få litt varme (vi snakker ikke til deg, La Manga) i kroppen og kjenne lukta av gress under skoa. I ettermiddag drar a-laget til Marbella for å få akkurat dette. Dessverre har vi ikke med oss noen utskremte supportere der, men vi håper klubben gir oss all den informasjonen vi supportere hungrer etter.

Les mer her.

Gutta skal spille to kamper der nede. En mot lokallaget Marbella, og en mot islandske Hafnarfjörður. Dette er treningskamper etter vårt hjerte. Tippeligaklubber møter vi i sesong.

Jentene lader opp til seriestart

Søndag spilte VIF-damene treningskamp i Vallhall. Vi var der og snakka med både Tina Wulff og daglig leder Egil Ødegaard. Intervju, bilder og video ser du her.

Guilt-tripping; ikke kult

Forrige helg var det et kjempearrangement i Jordal Amfi og Vallhall. Vålerenga fotball målte krefter mot Vålerenga hockey. Vi supportere fikk en herlig oppkjøring mot seriestart i fotball og sluttspillstart i hockey. Begge klubba var åpne, spillerne signerte trøyer, (manne)bryst og alt mulig rart annet. Vi veit ikke hvor mange bilder som ble tatt av spillere sammen med unger og foreldre, men det var en hel del.

Derfor blir vi litt lei oss da vi fredag så det vi syns er regelrett sutring og guilt-tripping på Vålerenga fotballs nettsider. Det «SK Hjørnet» var mest opptatt av var at de som kom ikke hadde kjøpt mange nok sesongkort, og at det kan virke som om det er tilskuernes skyld at Vålerenga ikke har så mye billettinntekter. Hva er det vi leser dette ut av? Først og fremst dette: «Var det noe annet enn logistikk som ikke funka denne lørdagen? Ja. 5 dager etter denne herlige lørdagen har vi solgt 10 sesongkort. 10! (sic.) I 2005 hadde vi 22 millioner i billettinntekter. I 2015 budsjetterer vi med 9 mill. Dette er vårt ansvar.»

Vi kan ikke måle suksessen i antall solgte sesongkort. Ti sesongkort er ni mer enn hva flere i redaksjonen trodde ble solgt. Dette er et arrangement som ga folk tilbake en tro på at Vålerenga har noe på gang. Det var en åpenhet, et engasjement og en videreutvikling av forholdet mellom klubb og supportere. Og hvem veit; kanskje antall solgte sesongkort er lavt etter denne kampen fordi majoriteten av de som var der allerede har sesongkort?

Misforstå oss rett, kjære klubb. Vi ønsker fullsatt Ullevaal hver eneste Vålerenga-kamp. Vi ønsker et fullsatt stadion uansett hvem vi møter, uansett hvilken plass vi ligger på. Men det er offside å sammenligne sesongen etter 2004 med sesongen etter 2014. Selv om det er mange positive aspekter nå, så var det enda fler etter 2004. Da havna Vålerenga fotball på 2. plass i serien; i 2014 havna vi på 6.

Det er enkelt å være kritisk og muggen, men skal kritikken ha en verdi så er det greit å være konstruktiv også. Vi veit ikke hva som er gjort, eller hva som ikke er gjort. Men vi veit at vi ville undersøkt hvorfor folk ikke fornyer sesongkortet. Sier du opp abonnementet ditt hos Aftenposten eller Telenor så kan du banne på at en skikkelig glad og ivrig person ringer deg for å spørre om hvorfor du sa opp. Hadde klubben gjort noe sånt ville vi også funnet ut hvorfor folk ikke fornyer. Da kunne man jo faktisk besvart konkrete problemstillinger i stedet for å gi folk dårlig samvittighet.

Vålerenga i dag

Vi tenker tilbake på hvor gøy vi hadde det i 2005. Også kjøper vi sesongkort fordi vi vil ha det like morsomt igjen. Det kjøper vi på nett her.

En kommentar til «Mandagsdagboka 02. mars 2015»

Legg igjen en kommentar