Spillerne vi hadde – Dansk spesial

I denne utgaven av «Spillerne vi hadde» har vi tatt turen til Danmark for å se hva som skjedde med Allan Jepsen og Dan Thomassen etter at de forlot Vålerenga. En av dem har prøvd seg som baker, mens den andre dro sydover i Europa. Allan K. Jepsen Nåværende klubb: Lagt opp (Trener i AGF) … Fortsett å lese «Spillerne vi hadde – Dansk spesial»

I denne utgaven av «Spillerne vi hadde» har vi tatt turen til Danmark for å se hva som skjedde med Allan Jepsen og Dan Thomassen etter at de forlot Vålerenga. En av dem har prøvd seg som baker, mens den andre dro sydover i Europa.

Allan K. Jepsen

Nåværende klubb: Lagt opp (Trener i AGF)

Allan Jepsen kom til oss i mars 2006. Når Vålerenga hentet han benyttet man en klausul i kontrakten hans som gjorde at han kunne gå Aalborg BK. Hans hovedargument for å flytte til Norge var at Vålerenga skulle spille Champions League kvalifisering.

Vi spoler litt tilbake. Etter å ha startet sin karriere i Stilling IF går Allan Jepsen på starten av 90-tallet til Brøndby. Etter hvert skal turen gå videre til AGF Århus og i 1996-97 er Allan Jepsen en ung og talentfull fotballspiller i AGF Aarhus. Han debuterer i Dansk Superliga i 1996 og viser nok talent til at tyske klubber snart blir interessert. Interessen blir til en overgang når 20-åringen Allan Jepsen reiser videre til Hamburger SV. Der får han totalt 26 kamper i løpet av to år, før han i 1999 reiser til Nederland og Heerenveen.

I Nederland blir Allan bare i en sesong før han reiser hjem til Danmark og Aalborg. I Aalborg får han skikkelig fart på karrieren. Han ender opp med å debutere på det danske landslaget 2. juni 2005 når han får et innhopp mot Finland. Men så etter 173 kamper får Allan lyst til å flytte på seg. Vålerenga slenger 2,5 millioner danske kroner på bordet og turen går til Oslo.

I sin første sesong spiller han 22 av 26 kamper, scorer 3 mål og får 2 assist. Vålerenga avslutter sesongen på 3. plass i Tippeligaen.

I 2007 spiller Allan mye for Vålerenga. Han får 25 kamper, har 2 assist i en sesong hvor Vålerenga ender på 7. plass på tabellen.

Sesongen 2008 blir litt tråere for Allan og han får kun 16 kamper og 3 assist. Vålerenga avslutter sesongen på 10. plass, men får et plaster på såret med cupgull etter finalen mot Stabæk. Faktisk spiller Allan hele cupfinalen og noterer seg i tillegg for en assist når han spiller igjennom Moa til 1-0.

2009 skal Allan igjen på flyttefot, men han spiller 2 kamper og noterer seg for 1 assist, før han 14. juni sitter på benken på Ullevaal for siste gang når Vålerenga taper 1-0 mot Stabæk.

Turen for Allan går nå til danske Randers, men han skal ikke bli der lenge. Kontrakten han signerer varer kun et halvt år og etter 12 kamper er det slutt i Randers.

Allan skal nå tilbake til Tyskland og denne gangen blir det 2. Bundesliga-klubben Alemannia Aachen. Her blir det også et kort opphold, faktisk bare fra januar til mai 2010. Så går turen tilbake til dansk superliga og nyopprykkede AC Horsens. Det blir med en sesong for i Horsens og etter den danske 2010-11-sesongen legger Allan Jepsen opp, 34 år gammel.

Deretter skjer noe ganske overraskende. Allan prøver å bli baker!

Det ser ikke ut til at det varte lenge for i 2013 så blir Allan Jepsen ansatt som U14-trener i danske AGF. Etter et år blir han forfremmet til sjefstrener for u17-laget, noe han fortsatt holder på med.

Dan Thomassen

Nåværende klubb: Biancoscudati Padova

Dan Thomassen startet sin karriere i Aarhus. Her er han først i IHF før han går til AGF. Der blir han i fire år før han blir lokket med varmere vær i Italia og Padova.

I Italia blir han frem til 2004 før han blir hentet til FC København. Der får han med seg to seriegull før turen 1. juli 2007 går videre til Vålerenga. Han kom gratis som bosmanspiller etter at kontrakten hans i Danmark gikk ut.

Thomassen blir ikke lenge i Vålerenga og allerede sommeren 2008 går turen tilbake til danske AGF, hvor han tidligere hadde vært som juniorspiller. Totalt fikk han med seg 21 kamper for Vålerenga.

Etter overgangen til AGF rekker han å få spille 6 kamper før han pådrar seg en alvorlig kneskade. På sin hjemtur til Danmark får Thomassen med seg 55 kamper over 3 sesonger. Sommeren 2011 ble han enig med AGF om å avslutte kontrakten, ett år før tiden, siden han ville vende tilbake til Italia hvor hans kone er fra.

Tilbake i Italia signerer han først for Ravenna Calcio, men før han rekker å spille noen kamper blir klubben avslørt i kampfiksingsskandalen. Ravenna ender opp med å gå konkurs og må starte helt på nytt. Dan Thomassen er igjen uten klubb.

Men så dukker Triestina opp. Klubben i Serie B henter Dan Thomassen. Heller ikke her skal lykken vare. Etter en elendig 2011/12-sesong som ender med at klubben rykker ned og blir slått konkurs så må igjen Thomassen finne seg en ny klubb.

Han går da til Este, som befinner seg i Serie D langt nede i seriesystemet. Her spiller Dan Thomassen i 2 sesonger, 2012-13 og 2013-14, før han igjen skal flytte på seg. I Este spiller han 61 kamper.

Han er han raskt innom en klubb ved navn Campodarsego, noe vi tror er en italiensk amatørklubb. Men under en måned senere signerer han for klubben han slo igjennom for, Padova. Klubben hadde akkurat rykket ned fra Serie B. For å toppe det hele så leverer Padova en lisenssøknad som ikke godkjennes i Lega Pro(Serie C). Etter mye om og men blir klubben tilslutt akseptert i amatørligaen Serie D. Her leder de etter 21 kamper avdelingen.

Vi er usikre på hvor mange av de 21 kampene Dan har spilt for klubben sin denne sesongen, Wikipedia sier 6 kamper, men det er ikke sikkert at den er oppdatert enda. Det vi kan slå fast er at Dan Thomassen fortsatt spiller fotball.

Les også: Spillerne vi hadde – spissfloppene
Les også: Spillerne vi hadde – Pa og Pa
Les også: Spillerne vi hadde – del 2
Les også: Spillerne vi hadde – del 1

Neste uke kommer vi tilbake med en ny utgave av «Spillerne vi hadde». Er det noen tidligere Vålerenga-spillere du ønsker vi skal skrive om? Legg igjen navnet i kommentarfeltet under.

Legg igjen en kommentar