Dagboka onsdag 25. februar 2015

Vi tar et kort referat fra hva som skjedde på gårsdagens «Rekeaften» på Bohemen. Ny treningsleir på gang. Og hvor blir et av vår nye superspiss? Også er det en ny spiller på vei til Kina. Rekeaften Gårsdagens Rekaften på Bohemen var av det lattermilde slaget. Det var ikke de store avsløringene, noe du heller … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 25. februar 2015»

Vi tar et kort referat fra hva som skjedde på gårsdagens «Rekeaften» på Bohemen. Ny treningsleir på gang. Og hvor blir et av vår nye superspiss? Også er det en ny spiller på vei til Kina.

Rekeaften
Gårsdagens Rekaften på Bohemen var av det lattermilde slaget. Det var ikke de store avsløringene, noe du heller ikke kan forvente av en sånn seanse.

Vi ble dog litt bedre kjent med Morten Tandberg, Kjetil Wæhler (som helst liker at navnet blir uttalt «vehler» – ikke «wææler»), Jonathan Tollås Nation og unggutten Markus Nakkim.

Men hva med alt det andre? Stig Ove Sandnes snakket om økonomi og stadion. Det er kanskje det viktigste som kom ut. Vi er ikke sikra, og vi står i fare for å bli trukket poeng neste sesong om vi ikke kommer oss ut av sumpa. Å bli trukket poeng har vi blitt før, og vi veit hva som skjedde da.

Oppfordringa fra klubben er å kjøpe sesongkort, møte opp på match og bli medlem i klubben. Ifølge både Rekdal og Sandnes er dette med på å styrke økonomi og demokratiet. Spesielt demokratiet kan jo være greit å ha i bakhodet når vi skal gjøre opp regnskapet seinere.

Stadion ville de ikke si så mye om ennå. Rammeavtalen er sendt over til kommunen så nå må kommunen bare trykke på den store «godkjent»-knappen. Kommunen er også de som har dialog med ESA for å sjekke at dette ikke er konkurransevridning. Går alt i orden så kan vi starte gravinga i sommer.

Så dukka spørsmålet om Bislett eller Ullevaal opp. Her sa Sandnes at det er mye som spiller inn, og at ingenting er avgjort. Klubben er klar på at det er utfordringer med begge løsninger, og at supporterne oppfordres til å si sin mening. Igjen så er det dette med demokrati og medlemsskap altså.

Hva med spillerlogistikk? Vi har hørt om en mulig midtbanespiller og en superspiss som skal bøtte inn mål. Sistnevnte ble det selvsagt spurt om. Ingen navn ble nevnt, men Kjetil Rekdal mente han ikke hadde sett navnet på spilleren i mediene. Vi tror ikke han har lest forumet, så det kan jo være han tar feil. Fyren det er snakk om skal uansett være målfarlig med hodet, høyre og venstre fot – samt nesten uansett hvor på banen han skulle befinne seg. Morten Nydal bekreftet at det ikke var han. Utfordringa er økonomien, og om han kommer nå eller seinere. Det kunne også bli aktuelt å låne inn en spiller for en kort stund – og da kunne det jo kanskje være aktuelt å låne inn noen som trenger en restart av karrieren.

Til Marbella!
Vålerenga reiser til Marbella for å få mer sol og varme. Dette betyr også nye treningskamper, denne gangen mot skotske Hamilton fredag 6.mars kl. 15.00 og islandske Hafnarfjörður onsdag 11.mars kl. 16.00.

Vi håper gutta nå får lagt et solid grunnlag for den nye sesongen. Klager over at man er for dårlig trent duger ikke i år. Så enkelt og greit er det.

Den store Vålerenga-dagen
Vi suger litt mer på karamellen fra lørdag. Et veldig bra arrangement ble avholdt og vi kunne ikke vært mer fornøyde. Det høres også ut som at alle er enstemmig i at dette er noe man ønsker å gjenta til neste år.

VPN var selvfølgelig på plass med både en fotograf som tok masse bilder og en referent som oppsummerte dagen.

Digipost
Posten sliter tydeligvis med rekrutteringa til sin digitale plattform og vinner dermed måter å skape litt ny entusiasme.

Hvis du registrerer deg på Digipost og velger Vålerenga Fotball som ditt idrettslag så mottar klubben 25 kroner. Enklere blir det ikke å gi klubben penger. Så gå inn og registrer deg nå!

Superspissen
Hvem kan det være? Det har vi lurt på lenge og vi klarer ikke helt å legge fra oss spekulasjonene.

På forumet er Moa nevnt, men det spørs om Stuttgart vil selge. De sliter i Bundesliga og ligger dønn sist. Moa har enda ikke spilt denne sesongen, men er nå endelig på vei tilbake fra skade.

Stabæks Frank Boli (21) kunne muligens vært spennende, men han er nå på vei til Kina.

Dagboka hadde en egen superspiss dag fredag 13. februar hvor vi nevnte IFK Gøteborgs Lasse Vibe. For 15 timer siden ble det sagt at en kinesisk klubb hadde fått godkjent bud på han, men for 10 timer så sa sjefene i IFK at han «stannar i Göteborg».

Vladislavs Gutkovskis fra Latvia er en ungutt vi også har tok opp i nevnte dagboka. En spennende ungutt som har bøtta inn med mål i Latvia.

Om det er en som ikke har vært nevnt, men som tydeligvis ikke har mye igjen av kontrakta si. Han skal være etablert, og egentlig være uttafor vår prisklasse. Vi tipper på Burnleys Danny Ings. Han har nemlig blitt signert på Football Manager av sentrale redaksjonsmedlemmer.

For å ta helt av så nevner vi til slutt Ronaldinho, ja selveste Ronaldinho. Han spiller for tiden i meksikanske Queretaro, men det er blitt spekulert i at han er på vei til angolsk fotball. Hvorfor ikke heller dra til Vålerenga? Vi kan vel langt på vei si at han på egenhånd ville fylt Ullevål og etter de siste klippene vi har sett så holder han fortsatt et nivå høyt over norsk tippeliga. Så da er det vel bare å bla opp?

Tilslutt kan vi ikke la være å nevne noe om VPNs favoritt, Christian Gytkjær fra Haugesund. Men han har vi skrevet så mye om tidligere at vi ikke fortsetter.

Uansett, vi håper at vår nye superspiss snart er på plass!

Ibba
Husker du han? Futsall-spilleren som vi hentet for noen år tilbake og deretter solgte til Bodø/Glimt hvor han ble toppscorer ifjor? Vel nå er han på vei til Kina!

Det er Qinhuangdao-baserte Hebei China Fortune F.C. som er beilerne denne gangen. De spiller på nest øverste nivå i Kina og satser nå hardt for å unngå nedrykket som de nesten fikk ifjor. Dermed forsvinner enda en spiss til Kina.

Hva skjer om dagen? Det er tydeligvis inflasjon av spillere som blir hentet til Kina.

Vålerenga i dag
Registrer deg på Digipost så Vålerenga får penger. Det samme gjelder sesongkort, men det har du vil ordnet for lenge siden?

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 25. februar 2015»

Legg igjen en kommentar