Kina, Z-tegnet og nivåforskjeller

Etter at Vidar Örn Kjartansson dro til Kina satt vi igjen med et par spørsmål. Hva betyr egentlig Z-tegnet? Og hva mener Vidar om nivået på kinesisk fotball? 1. januar kom beskjeden som alle med hjertet i Vålerenga håpet at ikke skulle komme før 2015-sesongen: Vålerenga har akseptert et bud på Vidar Örn Kjartansson. Derfra … Fortsett å lese «Kina, Z-tegnet og nivåforskjeller»

Etter at Vidar Örn Kjartansson dro til Kina satt vi igjen med et par spørsmål. Hva betyr egentlig Z-tegnet? Og hva mener Vidar om nivået på kinesisk fotball?

1. januar kom beskjeden som alle med hjertet i Vålerenga håpet at ikke skulle komme før 2015-sesongen: Vålerenga har akseptert et bud på Vidar Örn Kjartansson. Derfra til at overgangen ble bekreftet tok det bare noen få timer. Vålerenga og investor Trøim fikk en svær trillebår med cash, mens Vidar fikk en ny utfordring og sikret sin økonomiske fremtid.

I 2014 scoret Vidar 25 mål på 29 kamper i Tippeligaen for Vålerenga. Vi håpet at vi skulle få beholde han her en sesong til, men som kjent, scorer du mer enn 15 mål i Tippeligaen så blir du mest sannsynlig solgt før neste sesong.

Det ble fort stille etter at Vidar dro, selv om spekulasjonen om hvem som er hans erstatter fortsatt pågår. VPN satt igjen med noen spørsmål og fant ut at vi skulle prøve å få tak i islendingen. Heldigvis gjorde fjesboka det lett for oss og i løpet av noen få minutter hørte vi tilbake fra superspissen.

Hvordan liker du din nye klubb i Kina?

– Jeg liker den nye klubben veldig godt og tror det er en ambisiøs klubb som ønsker å bli et av de beste lagene her.

Hva har vært den største endringen når du nå har flyttet fra Oslo til Nanjing?

Jeg liker virkelig Oslo! I Oslo hadde jeg alt jeg ønsket. Nanjing er mye større, har rundt 8 millioner innbyggere. Det er en ganske stor forskjell. Folk snakker ikke så mye engelsk og maten er ikke den samme. Det er nok den største forskjellen.

Hvordan tror du nivået i Kina vil være sammenlignet med den norske Tippeligaen?

Jeg tror at de fleste lagene holder likt nivå, men de 4-5 beste lagene i Kina er nok på et høyere nivå enn de beste i Tippeligaen (etter hva jeg tror og har hørt), men det er vanskelig å si fordi fotballen som spilles er så annerledes. Det er flere korte pasninger her og et høyere tempo. Og i Norge er fotballen mye mer fysisk og direkte.

Vidar Örn Kjartansson gjør Z-tegnet etter en scoring mot Sandnes-Ulf. Foto: Eivind Hauger
Vidar Örn Kjartansson gjør Z-tegnet etter en scoring mot Sandnes-Ulf. Foto: Eivind Hauger

Du dro med en hemmelighet som mange Vålerenga-supportere fortsatt lurer på. Hva betyr Z-tegnet?

– Det er en 18+-historie om min venn Eirikur Raphael Elvy og en jente han var forelsket i. Jeg lovte han å ikke si noe mer enn det. Jeg får skrive om det i boken min!

Et siste spørsmål: Noen tanker om Vålerengas signering av Elías Már Ómarsson?

– En veldig spennende spiller. Jeg har hørt veldig bra ting om han og det jeg har sett har vært bra. En ung spiller med en lovende fremtid.

– Ære være!

Så det var det. Vi kom ikke helt til bunns i hva det Z-tegnet egentlig betyr, men litt mer fikk vi vite.

Tilslutt var det bare å ønske Vidar lykke til i sin nye klubb. Han kommer til å bli savnet i Vålerenga i mange år fremover.

Se alle Kjartanssons 25 mål for Vålerenga

Les også: Årets spiller: Vidar Örn Kjartansson 

Du kan bruke kommentarfeltet under til å takke Vidar for innsatsen i Vålerenga.

2 kommentarer til «Kina, Z-tegnet og nivåforskjeller»

Legg igjen en kommentar